neki znaju za ovu tehniku ali mnogi ne znaju..
tehnika koja obuhvata sve tri pedale sa dvije noge
heel & toe tehnika koja se koristi kod ubacivanja u nizu brzinu kako bi se odrzavali brojevi okretaja motora tokom promjene brzina
hehe ovo ja bas nesto pokusavam kod sebe, vidio na tv-u, pa rekoh da vidim mogu li :P i ne polazi mi bas za rukom(tj. nogom), previse blizu su mi papucice...
a vidio sam na tv-u taj fol kad su blizu papucice i kad se ne moze ovako petom i prstima... pola stopala na kocnici pola na gasu, s tim da gas pritisne vise
ajoj frajer na videu koci lijevom nogom, kod mene je lijeva kao oduzeta, probao sam par puta i umalo nisam sofersajbu razbio, sto svojom, sto suvozacevom glavom
ja ne dajem medjugas dok kocim...al kad inace saltam u nizu, da prestignem nekog, obavezno dodam medjugas, da ne bi bilo trzaja, a i da povuce bolje...mada i na kocenju sam par put dodo, bas da bi ublazio trzaje...
1. Ja da saltam ovako u visu brzinu, kvacilo mi ne bi ostalo citavo ni 10 saltanja
2 Ovo ne moguce uraditi u Fabiji jer su pedale preblizu i pedala gasa previse uvucena
3. Kad saltam u nizu, zadrzim jednak gas na papucici gasa, i samo presaltam i dopunim koliko mi treba obrtaja da glatko predje u nizu...jedino nekad prakticiram kociti na "vagu", znaci mali prst desne noge na gasu, a palac na kocnici i tako vagam oko srednjeg prsta stopala To mogu uraditi jer su kod Fabije pedale lagane, dok recimo u audiju 100 nema sanse, jer su tvrde i treba konjski uprijeti...
meni ovo trenutno ne uspjeva... jer sam nogato stvorenje, a uske mi noge... tako da ne mogu ni manevrirat nogama, nit stat polovicno (citaj jedna polovica noge na jednoj papucici, druga poloivca na drugoj)
ma ni meni ova tehnika TuLe ne uspjeva, jer i ja nosim 46 broj, pa tako da nema sanse da ovo uspijem...ovo najvise koriste japanci, a kod njih noge max. 41...
Ovo je tesko za nauciti, ja sam se podosta peglao sa tim. Posebno mi je tesko dozirati kocnicu i raditi ovaj klinac, no na nekim autima uspjevam to fino uraditi. No nije potrebno nikako za cestovne voznje...
Problem je steci osjecaj za petu na kocnici, ja sam pokusao i odma mi ABS zaplicao i ukopa se Fabija...fakat isto koda u zraku drzis nogu, nikakvog osjecaja na peti nemam...morat cemo malo to istrenirat dole na pisti gdje nema nikog oko mene da se ne polupamo