Objasnjenje, nadam se da necu zakomplikovati:
Barell nafte poraste npr na 150 dolara, dolar automatski pada, na npr sadasnjih 1.24,
Barell nafte padne na 130, dolar automatski raste, na npr 1.30 koliko je bio prosle sedmice maksimalno. Znaci morala bi barem ostati ista cijena ni u kom slucaju veca.
Visoka cijena, nelogicnost, zasto?
Na berzama se gorivo prodaje u dolarima, barell/dolar, dolar je zadnjih mjeseci/godinu pao drasticno sa nekih 1.56-60 na ovih sada 1.25, a euro (za koji je direktno vezana, preko njemacke, i nasa konvertibilna marka) je stabilan i ne mjenja se, sto bi trebalo znaciti, evropljani bi za manje eura dobijali vishe dolara, jest jednako za manje eura vishe barella nafte.
Sta se ustvari desava, amerikanci obaraju svoju valutu sto nize, kako bi dobili sto vise stranih valuta i time popunili svoje finansijske rupe. Dolar od 1960 i neke vise nema pokrice u zlatu sto znaci da je vrlo labilan i osjetljiv, tokom svih ovih godina na ratove se potrosilo para i para i to sada treba nekako ispraviti, a naravno i meni platu dati
Padom dolara pored toga sto pokrice nalaze u stranim valutama (jer daju manje nafte za istu cijenu u dolarima) izvoz se povecava.
Ma komplikovano do bola ... ali eto, samo da vam kazem, ovamo se nista ne mjenja, niti cijene rastu niti padaju, nafte ima kolko hocete, rezerve pricha nestasica, supljak, samo mazanje narodu ociju. A rast cijena, cisto vjestacki lopovluk nasih ljudi koji koriste medije da bi dizali cijenu. Sasvim logicna jednacina, barell poraste, dolar padne, uvijek se vrti na istom, ali oni nas kolju.
Ovde ljudi kupuju mjesecne karte za gorivo, 30 dolara i tochi ko lud

2006-7 godina, kurs marke prema dolaru 1.60
Barell nafte npr 130
130 dolara - 208 maraka
2008 godina, kurs marke prema dolaru 1.24
Barell nafte npr 150
150 dolara - 186 maraka
Vidite li smisao?

hehehhe,Zavolli je 650KM za multi point injection
Gdje to? Moze i na PM
650 ako ti je metalna usisna grana i to ti multipoint injection??Nigdje veze.Ta cijena je za najobicniju plinsku instalaciju i skoro pa svugdje je ista.Multipoint instalacija je najbolja ali i najskuplja i varira od auta do auta a cijena je 1200 i vise.
650 ako ti je metalna usisna grana i to ti multipoint injection??Nigdje veze.Ta cijena je za najobicniju plinsku instalaciju i skoro pa svugdje je ista.Multipoint instalacija je najbolja ali i najskuplja i varira od auta do auta a cijena je 1200 i vise.
To je mene i zaintrigiralo, gdje je toliko jeftin multipoint 
a u medjuvremenu sam potrosio 4 plinske instalacije na gorivo :PMultipoint ubrizgavanje je to zatog Forda 4.0.Takav tip ubrizgavanja ima diznu za svaki cilindar i zato je puno skuplje.Na onoj obicnoj instalaciji bez obzira kakav grana bila moze doci do povratne detonacije(svjecice,kvalitet plina) i doci do eksplozije kucista zracnog filtera ili neceg drugog na usisu.
Obicno ugradjuju nepovratne ventile kako bi sprijecili pucanje bilo kojeg dijela ali u vecini slucajeva kad se to desi ventil nepomaze.Dok se kod MPI instalacije to nemoze dogoditi.
Možeš li mi objasniti kakvu bi on instalaciju ugradio na moj motor za 650KM,i koja instalacija je ispravna za ovaj motor
? Hvala
To za 650 km je vjerovatno instalacija sa mixerom na usisnoj grani.Ona je najeftinija i najednostavnija.Doda se mixer na usisnu granu i preko crijeva na njega dolazi plin koji motor vuce zajedno sa zrakom preko dozer klapne.
MPI instalacija ima za svaki cilindar po jednu diznu i kao i benzinac ima svoju elektroniku i sve sto spada sa tim.U svakom slucaju nebitno koje je auto u pitanju ako je ajnspric bolja je MPI instalacija.