A salu na stranu, instiktivno bi kocio, i nadao se da kamion kojeg ja preticem, nece poceti kociti i da cu se moc uklopiti.
A kao osnovno, nikad se nebih doveo u slicnu situaciju, ali eto, kad bi bilo vec tako... onda bi to uradio.

i vidim da taj sto je pretico komsija moj
i kasnije mu kazem to.ma komsija kaze zurilo mi se 

pa ne znam sta bi uradio,ovo sto rece drug u zadnjem postu,probao bi ovaj potez ko lik sa asconom,a ako je preuska staza ovaj cesta onda bi se pomolio i nadao cudu ili bi odradio scenu iz fest en fjurius.
Situacija sa slike mi se desila na Karauli, identicno, ja niz brdo isao, cca 70km/h, kisa padala, u susret dva kamiona se prestizu, razmak duplo manji, tj iza krivine naidjem oni se prestizu, ja se samo namoto desno u kanal.
,ali sasvim dovoljno za preticat.sa fabijom sam pretico i uzbrdo a 1.2 troklipača bila,al tad moras u drugu i gas 
testirao sam ja par puta... na nekih 20 km ovaj sto divlja ranije ce stici mozda 1-2 max 3 min...
sada skontaj na nekih 100 km ranije ces da stignes 5-10 min... a razlika tih 10-tak min je voznja auta extremno brzo na datom djelu puta.....
jedina razlika jeste navecer kada nema puno prometa i kada mozes konstantno drzati vecu brzinu bez usporavanja... i kada je vece ja vise volim vozit jer u vecini slucajeva mogu ocijeniti sta je iza krivine i koliko brzo u istu mogu uci da bude u granicama sigurnog...
sto se tice opasnih situacija, za volanom sam imao par njih koje je mozda smjesno napisati jer toliko nerealno zvuci da samo par ljudi sto je to vidjelo zna da je MOGUCE tako nesta...
gore navedeni primjer s kamionima je situacija za pocetnike :-D
jedina razlika jeste navecer kada nema puno prometa i kada mozes konstantno drzati vecu brzinu bez usporavanja... i kada je vece ja vise volim vozit jer u vecini slucajeva mogu ocijeniti sta je iza krivine i koliko brzo u istu mogu uci da bude u granicama sigurnog...
tevsija jesil razmisljo o konjskim kolima iza krivine bez svjetala 

ili recimo odron kamenja,takodje bez svjetala
ili drvo preko pola ceste 
ili je sve ovo u manjini slucajeva koju ne mozes ocijeniti 
tevsija jesil razmisljo o konjskim kolima iza krivine bez svjetala 

ili recimo odron kamenja,takodje bez svjetala
ili drvo preko pola ceste 
ili je sve ovo u manjini slucajeva koju ne mozes ocijeniti 
jesam... postoje mjesta gdje se moze voziti brzo, gdje znam da nema nikoga u kasne sate i sl.. gdje ne moze biti tek tako lagano odron na putu i sl... razumijem sta hoces reci, analiziram ja puno stvari prije nego sto puknem gas, to je najlakse....
a kada bi covjek obracao paznju i vodio racuna o svemu sto je moguce na cesti da se desi onda moj max speed bih bio 80 km/h.
u zadnjih 6 mj sam polomio 2 nosaca motora (donji postroj), sve zahvaljujuci kamenju na putu koje je nemoguce izbjeci...
brza voznja, auto (cak sta vise kamion u oba slucaja) iz suprotnog pravca, kamen na cesti... jedino ti ostaje opcija kojim djelom auta ces ga udariti. neminovan je kontakt s hadzijom (kamenom) na cesti.. cvrsto volan u ruke i spreman na svaku reakciju...
hahahahahahhahahah
dobar dobar...
i od mene piwa i chewapi :D