Tuning & Styling FORUM // Street Race // Auto sport // Car audio

Full Version: OMV 100
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3
Više snage za istu cijenu! Icon_lol

Motor troši 95icu, šta će se desiti ako naspem 100tku ? Icon_biggrin
mozda nece nista,ali meni kad sam sipo onaj 98 bezolovni palila se lampica od motora neka,i u upustvu pise da je mozda zbog goriva,nakon toga predjem oko 100km i naspem 95ice i nije se palila lampica.
nisam imo mira dok opet nisam to probo i isto se desi opet lampica.
u knjizurini onoj sto dodje uz auto pise da se sipa 95 bezolovni,ostali ne,tak da ne experimentise mi se nesto Smile

probaj jbga ako se sta desi vidices brzo SmileSmileSmile
Meni o'šo termostat (stalno otvoren) i kad god malo brže idem,ohladi se i pali se "Check Engine",tako da sam navikao na te lampice...
A sipam za cener,pa kud' (šta Icon_lol) puklo da puklo! Icon_wink
I meni otisao termostat Icon_mrgreen ne vjerujem da ces odmah primijetiti neku WOW razliku ali sigurno je da ima veze jel 95 ili 100..E koliko li predjes za tog cenera hehe
jedan krug oko grada Icon_mrgreen ja naspem za 20 svaki put malo vozim i pocne mi se odma palit lampica za gorivo Icon_lol tako da u biti mi je stalno upaljena...a sto se tice poboljsanja vjerovatno nece biti nesto sto ces ekstra primjetit
neče gospoda na plin...patite...hahahahahahhaha...
Quote:jedan krug oko grada Icon_mrgreen
[/quote]
Jedan krug do benzinske Icon_wink

Šuti,meni lampica ni ne radi,a kazaljka mi je krajnje sumnjiva,reset i računaj 40km@2500rpm,aBd neće stati ranije Icon_lol Zadnji put do čepa sam sipao 29.12.2007, Vlašić Drift Icon_lol Neću da sipam za više,jer koliko naspem toliko odmah i potrošim Icon_biggrin Samokontrola! Icon_twisted
djulba Wrote:neče gospoda na plin...patite...hahahahahahhaha...

Plin ima 103 oktana Icon_cool
Hoću ja ali mi treba 650KM,doduše na rate Icon_biggrin Planirao sam u Budvu na more,to je preko 1000km tamo-vamo,pa da mi je da mu plinovod ugradim Icon_lol Gledam danas na tv-u za CG uvedena neka eko taksa od 10e do 150e .. Ja ne dam više od 10e Icon_evil
Icon_lolIcon_lolIcon_lol

meni ti ima ono na board compu mi pise kolko jos km mogu prec al mi je nepouzdan ja predjem 10 km a on mi skida po 30 Icon_lol tako da vecinu vremena vozim na 0 km Icon_mrgreen reko sam uzet cu kanister i vozit na 0 da vidim kolko mi jos moze ici, jer me zajebava comp...
ma to na bordu i nije bas pouzdano...sve zavisi kako vozis on u tako i preracunava ja mislim kolko jos imas dok ne ostanes bez goriva.
ja sam jednom sa 0 vozio 30 kilometara,a prije toga pisalo 20 i taman reko,i predjem 5 kilometara kad 0 i tak jos 25-30 kilometara
Ništa se neće dogoditi ako uspeš 100 oktana jer ECU nije mapiran za to gorivo.
GocaS6 Wrote:Ništa se neće dogoditi ako uspeš 100 oktana jer ECU nije mapiran za to gorivo.

To sam skontao,sipaš šta piše i gotovo Icon_razz Nema neke razlike ako umjesto 95/98 sipaš 100, ali je opasno sipati gorivo niže oktanske vrijednosti od one koja je propisana za vozilo (detonacije).
30 km = 200 km ....sipam samo sto pise 95Smile
Plin mi ne treba jer ako ga ugradim treba mi 5 godina da mi se isplatiSmile
A toliko neplaniram ovo auto vozit..
Kad se nabavi nesto sto nije toliko ekonomicno za vozit plin sto da ne....
Sam znam da cadju vise nikad necu kupit.
ja ga sebi stalno liva dok san punta GT voza i auto je malo bolje išlo
Deyo Wrote:Više snage za istu cijenu! Icon_lol

Motor troši 95icu, šta će se desiti ako naspem 100tku ? Icon_biggrin

mozhda pochne shtucati - onda ga dva tri puta lupi po gepeku da se iskashlje i nemoj mu vishe sipat stotku Icon_mrgreenIcon_mrgreenIcon_mrgreen
Pages: 1 2 3
Reference URL's