Kao prvo,izvinjavam se sto otvaram #xxx temu o filterima,ali me interesuju
Vaša mišljenja i savjeti.
Evo ovako,poručio sam navedeni filter za auto Opel Corsa 1.0 3Cyl 12V (auto je od djevojke

)
Motor je prešao 85000km,redovno servisiran...Auto fino ide,vozio sam ga lično od Tuzle do Kulen Vakufa (mislim oko 320km) i potrošilo je,slagaću 15l

Ali ako se vozi preko 60km/h slabe su šanse da se koliko god je moguće bezbijedno zaobiđe neki kamion ili slično,tako da sam se odlučio ugraditi filter u nadi za boljim performansama,čak i ako ih ne bude ovaj K&N nije zahtjevan i biće uštede,zato što se ne mora mijenjati kao obični filter.
Prvo pitanje:
Corsa ima 40kw (55ks) i nema katalizatora

,da li će biti nekih poboljšanja u kombinaciji K&N 57i Induction Kit sa svjećicama NGK BPR6HIX Iridium?
Drugo:
Ako neko ima iskustva u ugradnji,znam da je neophodno obezbjediti dotok hladnog vazduha,kako piše u uputsvu (i dole na slikama),dovede se crijevo do filtera,e gdje nabaviti to crijevo

?
[
attachment=6815]
[
attachment=6816]
Hvala na vremenu i odgovorima!
Sto se tice crijeva trebalo bih da dodje u paketu s filterom.
A za poboljsanja biti ce tolika da ih neces moci osjetiti, bar ja tako mislim.
Dobices toliko konja da ih neces moc sabrat pod haubom.....
dobit ces max 2 ks
nego koliko si platio?
Znači tanka svirka,haj' bolje išta nego ništa,pa makar i zvuk

Što se tiče cijene:
KN57-0273 $84.51 (~105KM)
Naručio sam iz USA sa jednog sajta što vrši dostavu u BiH,i mislim da dostava košta oko 30$,a za carinu neznam,pošto sam naručivao dosta stvari i ništa mi još nisu ocarinili,samo pregled naplate 3,5KM

hmm trebao si vidjet u a3m-u u banja luci prosao bi dosta jeftinije...
Pike_gti Wrote:hmm trebao si vidjet u a3m-u u banja luci prosao bi dosta jeftinije...
Nisam upućen u njihove cijene,sumnjam da imaju ovaj kit za Corsu 1.0 3Cyl 12V na lageru

A ovo treba doći za 10 dana pa nema veze ali hvala u svakom slučaju. Da li znaš jel imaju masku za Corsu B,gledao sa Kamei 105e (malo mi poskupa) a FK mislim da ne pravi.
Tražim otprilike ovo...
ili kao kamei samo da nije žara kao ona
![[Image: KM44173_01G.jpg]](http://www.roofbox.co.uk/gal/sty/KM44173_01G.jpg)
A sa koje stranice si to narucio ako nije problem?
Hvala.
Naravno da nije

Konkretno K&N filtere&kitove sa:
Gosti ne mogu vidjeti link. Molimo registrujte se ovdje da bi ste vidjeli link.
Šalju preko UPS i dobiješ onaj tracking kod da znaš dokle je stiglo.
Mislim da imaju sve od K&N,čim ima i za mog accenta

Deyo Wrote:Prvo pitanje:
Corsa ima 40kw (55ks) i nema katalizatora
,da li će biti nekih poboljšanja u kombinaciji K&N 57i Induction Kit sa svjećicama NGK BPR6HIX Iridium?
Drugo:
Ako neko ima iskustva u ugradnji,znam da je neophodno obezbjediti dotok hladnog vazduha,kako piše u uputsvu (i dole na slikama),dovede se crijevo do filtera,e gdje nabaviti to crijevo
?
ne vidim kakve veze imaju svjecice sa filterom na motoru na kojem nista drugo nije radjeno. svjecice na obicnom motoru samo koristi orginalne koje dodju za njega i sve ok. ako su tvoje serijske svjecice inace bakrene (copper), mjenjaj ih cesce, kraceg su vijeka.
nije neophodno, pozeljno je. vrlo pozeljno.
"to crijevo" moze biti bilo koje koje moze posluziti, neko plasticno od necega, komad gume, savitljivo tanko-aluminijsko crijevo, mozes otkidati neko metalno crijevo pa ga variti i tako dobijati pravac kuda ga provuci, malo upali maštu

najbitnije je da to crijevo NESMIJE biti postavljeno tako da na mjesto gdje ulazi zrak moze uci voda (recimo kad pada kiša). ili kad ti sa vapom peru u praonici auto
@HONEY
Hvala na detaljnom odgovoru

Znam da svjećice nisu povezane

Već sam htio napisati da li daju bolji odziv,zato što su "performansne",ili samo duže traju,zbog iridijumske jezgre..
Shvatam da pogrešno postavljen dovod hladnog vazduha (ili nikako postavljen) šteti motoru.Za crijevo ću se snaći

Veličina promjera (otprilike) fi 75mm ?
To za vodu nisam ni razmišljao

Na koje je mjesto preporučljivo,u ovom slučaju,da postavim vanjski dovod?
1. Ispod malog spojlera (prenisko)
2. Kod kuke?
3. Iza maske?
4. Fabričko mjesto

?
Hmmm crijevo kao crijevo bi trebao dovesti dolje od kuke mislim da je dolje dobra pozicija, iako voda dospije do crijeva, nece ici uz uspon! A koristit mozes aluminisko fleksibilno crijevo imas fi 40 i 50 i nes (nisam siguran) ono je jako dobro za strujanje zraka, te je gibljivo i rastezljivo (sto ti u tom slucaju puno pomaze)....
Pihhh za vucu ne znam sto da ti kazem, ja sam nedavno postavio Gljivu, al nije K&N,al mogu reci da se razlika primjeti, na zuvu nemam neku razliku, jer nije kompletna instalacija (ja prepravljao, imao samo Gljivu) al, je na vuci razlika! Cak sam primjetio nocu, kada je hladno vani (hladan zrak) da je vuca puno,puno bolja nego danju! Tako da ako dovedes dobar dotok hladnog zraka do gljive, morat ces primjetiti razliku!
Hvala na odgovoru
Kupujem to gibljivo alu crijevo fi 50 (više,bolje

)
Voda..sumnjam da će se protiviti gravitaciji a i crijevo će biti odvojeno 10cm od filtera,a za vucu nadam se da će se osjetiti
Brzina i nije loša za opterećenog troklipana sa 1.0 motorom

(vozila djevojka (vlasnica auta) na autoputu za Beograd

)
Samo ako ima neko još par savjeta kako poboljšati ubrzanje pri brzini od 60km/h,zato što je kritično prelaziti u lijevu traku,a nekad se i mora..
Znači ima K&N usis,NGK svjećke,dalje... ? (Chip:ne,Turbo:ne

)
Ti si prepravljao usis? Šta misliš da li je moguće baz nekih poteškoća ovdje 'strpati' K&N gljivu,pošto ne prave cijeli Kit za ovo godište?
Hyundai Accent 1.5 92KS fabrički (bio bih zadovoljan sa 100

)
Neki lik 'hladno' 225KS 'isti' motor
@HONEY&ErRoR
Golfaći su prva liga! Svaka čast!