Tuning & Styling FORUM // Street Race // Auto sport // Car audio

Full Version: Polozaj sub-a ?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Kako je bolje za sub da moze proizvesti dublje nize tonove ?

ili...

Potrebno mi je da znam, jer danas ide na tapeciranje kutija, a posto navrat nanos radim nemam materijala dosta...tako da od 6 stranica mogu 4 tapecirat i ostane mi taman materijala da mogu ostale dvije po rubu poljepit da se ne vidi ( zadnju i donju stranicu ) Icon_sad
I zaboravih napisat...jel ima veze ako pojacalo zasarafim na vrh ove bass kutije, oce smetat radu bassa ili nesto slicno ?

tibor987 Wrote:
I zaboravih napisat...jel ima veze ako pojacalo zasarafim na vrh ove bass kutije, oce smetat radu bassa ili nesto slicno ?

Nemoj pojacalo na kutiju stavljat !!!, mrsko mi pisat sad mrtav sam umoran , ima negdje napiso sam na vec forumu

Pike_gti Wrote:
hmm a zasto nisi iskombinovao da ti je kutija visocija koliko je i gepek visok i da zadnja strana ide na koso da prati siceve mogao si sa istrom litrazom proci a da ti ostane vishe prostora slobodnog i da bude prakticnije... ovako mi je totalno blll... ako kontas sta ti hocu reci...

Nisam je ja pravio, kupio sam muziku zajedno sa ovom kutijom od silverstara, i trenutno morat ce ostati ovako jer nemam marke...taman imam para za ovo postavit i to je to...za 2-3 tjedna cu drugu radit od medijapana iste litraze, ali sa boljim dizajnom Icon_wink

ShArky Wrote:

tibor987 Wrote:

Nemoj pojacalo na kutiju stavljat !!!, mrsko mi pisat sad mrtav sam umoran , ima negdje napiso sam na vec forumu

Stooooooo ? Icon_eek

tibor987 Wrote:

Pike_gti Wrote:
hmm a zasto nisi iskombinovao da ti je kutija visocija koliko je i gepek visok i da zadnja strana ide na koso da prati siceve mogao si sa istrom litrazom proci a da ti ostane vishe prostora slobodnog i da bude prakticnije... ovako mi je totalno blll... ako kontas sta ti hocu reci...

Nisam je ja pravio, kupio sam muziku zajedno sa ovom kutijom od silverstara, i trenutno morat ce ostati ovako jer nemam marke...taman imam para za ovo postavit i to je to...za 2-3 tjedna cu drugu radit od medijapana iste litraze, ali sa boljim dizajnom Icon_wink

ShArky Wrote:

tibor987 Wrote:

Stooooooo ? Icon_eek

Zato sto je onda pojacalo stalno izlozeno vibracijama, a to nije nimalo zdravo, pa onda vrlo lako moze doci da se lako otkaci neka zica ili lem, i onda , fino (u 90 % slucajeva izgori elektronika na pojacalu, zbog prenapona, i jos nekih 1000 stvari, koje nastanu kao posljedica pucanja lema ili kontakta na nekom od elemenata).

PA na tebi je ako volis pojacalo i svoj dzep skidaj ga s kutijeIcon_mrgreen

Jebiga i u mene je uvijek bilo na sub-u i nikada nista! Pih sad jel sreca ili izdrzljivost ne znam! :S Smile
Ma ima logike, to bez daljneg...al morat ce ovako izdrzati barem koji tjedan dok ne skupim para...nemam apsolutno marke vise dat u auto, bankrot ovaj mjesec hehe Smile
evo bekir pravilno razmislja Smile znaci to je glavni razlog zasto NE pojcalo na kutiju stavljati,

doduse vjerovatno nisi imao nikad dovoljno jako pojacalo i system da vidis sta znace vibracije

muha Wrote:
evo bekir pravilno razmislja Smile znaci to je glavni razlog zasto NE pojcalo na kutiju stavljati,

doduse vjerovatno nisi imao nikad dovoljno jako pojacalo i system da vidis sta znace vibracije

Ako je ovo meni upuceno, u pravu si...tek mi je 21 nepuna godina, prije nisam ni imao mogucnosti da si kupim miris za auto a kamoli nesto vise, tako da mi je ovo prvi aftermarket sistem koji stavljam u auto...zato mi je dosta tesko skontat, pa moram naoko ljude pitat, tek se ucim jbga... Icon_wink

E sad da pitam, jel neko ima prijedlog kako nabiti i zvucnik i pojacalo, da jedno drugom en smeta, ali obavezno 50% gepeka mora biti totalno slobodno, znaci da nema zice preko da ide a kamoli nesto vise...ne zelim po dcijenu muzike da mi auto bude totalno beskorisno...?

evo tek sad vidio temu.. Icon_wink

hajde kao prvo, drago mi je da ti se svidja muzika (na nekom sam forumu to procitao..), mislim da je onakva kako sam i obecao Icon_wink

ja pojacalo nikad nisam drzao na kutiji.. vidis i sam u kakvom su stanju..

sto se prostora tice, onog dana kada sam odlucio sebi ugradit muziku, pozdravio sam se sa svim mogucim 'prakticnim' sadrzajem, i to isto savjetujem i tebi...
ako krenes negdje na put i imas puno stvari, jednostavno ostavi muziku kod kuce (tako sam i ja radio..Icon_wink), jer kad je jednom montiras, kutiju i amp mozes skinuti za par minuta, i nakon toga za isto toliko je i postaviti.. samo nemoj zaboraviti skinuti glavni osigurac..

pozz i sretno s muzikom...
jel neko od vas cuo za pojam duplo dno, kutija u rezervnoj gumi , kutija u boku gepeka i slicno.... kome je prostor bitan,recimo nesto ovako

ili ovako

ili ovako

Nista takmicarsko, ne idem ja s ovim na dbDrag...ovo je muzika meni za slusanja, a posto je ovo auto koje mora sluziti i za svaki dan, moram stjerat zauzeti prostor gepeka na minimum...najbolja mi je ideja sa duplim dnom, pokusat cu preko vikenda skemijat nesto ako smognem para... Smile
@bekir_sa nebi se bas slozio sa tobom oko ovog dijela ugradnje zvucnika jer zvucnik mora imati kutiju .

al vidim da se pametan sve si skuzio pa ces to to sebi napraviti Smile

nadam se da ce sada biti malo jasnije Smile

osim toga sta znaci takmicrsko i nije takmicarsko mislite na SPL , pa ovaj setup u G4 nije SPL setup unutra je high end DLS subwofer Nobelium 12 a ispod poklopca se nalazi instalacija , i upravo je ovaj woofer ovako instaliran na takmicenju ( EMMA ) dobio pun broj bodova, znaci da je pravilno ugradnjen i da lijepo svira...
Oh...ovaj je uglavio sub i kutiju an mjesto rezervnog tocka...ja n emogu tu jer ce mi tu ici boca sa plinom, a inace gepek mi je od podnice previse plitak...moram kombinirat...eventualno pojacalo i instalaciju u dupli pod, a kutija sa subom an povrsinu da ga mogu komotno vaditi prilikom putovanja...koja je jebada kad imas malen gepek.... :(
cekaj plin na auto sa motorom od 1.2 ili 1.4 cemu ???

a da razmisliz ipak da odustanes i vozis se biciklom jeftinije je i zdravije????

btw na audi-u je rezervna guma ispod kutije.... ima mjesta u autu sto je je..
Pages: 1 2 3
Refresh your car and give final tune with perfume and cologne for you and your ride.
Reference URL's

Fatal error: Cannot redeclare class databaseEngine in /home/bhtuning/public_html/inc/db_mysqli.php on line 13