Tuning & Styling FORUM // Street Race // Auto sport // Car audio

Full Version: Cijena nafte skočila na 122,49 dolara po barelu!
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Cijena nafte u trgovanju terminskim transakcijama na robnoj burzi u New Yorku - NYME danas je postigla nov rekord od 122,49 dolara za barel, nakon procjena da bi u sljedeće dvije godine mogla dosegnuti 200 dolara kao i vijesti o smanjenju proizvodnje u Meksiku i Rusiji.

Novo predviđanje novčarske kuće Goldman Sachs, po kojem bi cijena nafte mogla rasti do 150 i 200 dolara u sljedeće dvije godine, potaknulo je mnoge ulagače na kupnju terminskih transakcija (futures) za naftu, a cijenu barela diže i daljnji pad dolara, sve veća zabrinutost

zbog pada proizvodnje u Meksiku i Rusiji, napadi na naftne instalacije u Nigeriji te sve veća potrošnja nafte u Aziji, kazali su analitičari.

Cijena lake sirove nafte za lipanjske dobave dosegnula je 122,49 dolara za barel, a onda je pala na 122,26 dolara u trgovanju na NYME-u. Cijena od 122,49 dolara najviša je od početka trgovanja terminskim transakcijama za naftu 1983., koja je u zadnjih godinu dana porasla 98 posto.

Cijena nafte gotovo se udvostručila, sa 62 dolara za barel prije godinu dana, u čemu Goldman Sachs vidi znak da je svijet u sredini "super špice" cijena nafte. Goldmanov analitičar Arjun N. Murti u jučerašnjoj bilješci predviđa da će visoke cijene na kraju uzrokovati oštar pad potražnje za naftom.

"Poskupljenje je posljedica znatna poremećaja opskrbe i inflacije", izjavio je za agenciju Bloomberg John Kilduff, jedan od stručnjaka u vodećoj brokerskoj kući MF Global iz New Yorka. Ističe da su napadi u Nigeriji u tijeku vikenda pridonijeli poremećajima u opskrbi te da je, po nedavnim gospodarskim podatcima, i inflacija ponovno u igri.

Dolar je danas pao za 0,4 posto, na 1,5559 prema euru, s jučerašnjih 1,5496. Rekordno niska vrijednost dolara bila je 22. travnja - 1,6019 dolara za euro.

Na američkim crpkama državni prosjek cijene bezolovnog benzina "regulara" je 3,61 dolar za galon (3,8 litara) ili 95 centa za litru, a dieselska goriva 4,24 dolara za galon ili 1,1 dolar za litru, podatci su Američkog autokluba - AAA.

Cijene naftnih derivata, koje snažno pogađaju američke potrošače i gospodarstvo, našle su se u središtu predizborne kampanje zbog prijedloga da se ukine federalni porez na benzin u tijeku triju ljetnih mjeseci kad Amerikanci najviše putuju. Prijedlog podupiru demokratska kandidatkinja za nominaciju Hillary Clinton i republikanski kandidat John McCain, a protivi se demokrat Barack Obama. Drži da to donosi pojeftinjenje od samo 18 centa za galon, a istodobno se gubi prijeko potreban novac za održavanje cesta.

Po novom predviđanju novčarske kuće Goldman Sachs cijena nafte mogla u sljedeće dvije godine rasti do 150 i 200 dolara
Tuga, doslo dotle da mi Tuljo juce govori, jesi cuo radi poskupljenja nafte, gorivo skuplje za 50 posto od iduce sedmice, a ja ga pitam - da, i? :(

djulba Wrote:
ja vam kažem pređite na benzinca pa na plin,ali vi se ne date,plin u lukavici sipam i trenutno je
1.07 i 1.12,a na imzitu 1.20...

M da, bit ce plin vjecno jeftin, isto ko i dizel svojevremeno Smile Uzivaj dok mozes

tibor987 Wrote:
taman za po sata vozanja po gradu hebote....pffffffff :(

E i ti ga pretjera Smile

Ko da vozi VR6 Smile
Plin je extra, imam nekih kombinacija i ja u glavi za njega Smile al ja ti kazem, kakvih ba pola cijene benzina, vidjet ces kako ce cijena da mu raste kad bude priblizno "plinaca" ko benzinaca Wink

tibor987 Wrote:

trizex Wrote:

tibor987 Wrote:

E i ti ga pretjera Smile

I gore drug...prosjecna potrosnja u Fabije mi je 9-10 gradska, i to je normala....ako zivlje vozim, startanje na semaforu, rastezanje u obrtaje...ju get d pikčr Icon_wink

E jebiga, ja mislio meni lose s Tipom starim 20 god i prosjecnom od 10 kad sam  ko bubica Smile al zavisi dosta i od noge vozaca, ja kad sam raspolozen daj mi sta dizelasto i trosit ce smijesno malo Smile

trizex Wrote:

tibor987 Wrote:

trizex Wrote:

tibor987 Wrote:

E i ti ga pretjera Smile

I gore drug...prosjecna potrosnja u Fabije mi je 9-10 gradska, i to je normala....ako zivlje vozim, startanje na semaforu, rastezanje u obrtaje...ju get d pikčr Icon_wink

E jebiga, ja mislio meni lose s Tipom starim 20 god i prosjecnom od 10 kad sam  ko bubica Smile al zavisi dosta i od noge vozaca, ja kad sam raspolozen daj mi sta dizelasto i trosit ce smijesno malo Smile

Juce dam celi auto, prosjecna potrosnja na puntu po gradu 6,5-7 litara maksimum , vraca lik auto 10 litaraSmile
Kaze dobar je malo trosi ja da sam svoje vako gasovo potrosio bi pola rezervoaraSmile
Reko nisi normalan kolko si to vozio kaze sitnica 140 pod plavi most dobro se drzi jos da ga spustis malo bilo bi jos boljeSmile
Poslije sam ja uzeo njegovo pa malo pssssss  pssssssSmile

Jebo vas potrosnja hodajte pjeske maloSmile

smajke Wrote:
Juce dam celi auto, prosjecna potrosnja na puntu po gradu 6,5-7 litara maksimum , vraca lik auto 10 litaraSmile
Kaze dobar je malo trosi ja da sam svoje vako gasovo potrosio bi pola rezervoaraSmile
Reko nisi normalan kolko si to vozio kaze sitnica 140 pod plavi most dobro se drzi jos da ga spustis malo bilo bi jos boljeSmile
Poslije sam ja uzeo njegovo pa malo pssssss  pssssssSmile

Jebo vas potrosnja hodajte pjeske maloSmile

Svetio ti se za izivljavanje na Unu Icon_mrgreenMa joj ne ureklo se, al kako saltam izmedju auta, nisam bio na benzinskoj ima mjesec dana Icon_mrgreen u Cromi ima, a ova dva vazda neko naspe taman prije mene Icon_mrgreen

Uzeo je sebi djipa moracu uzet jedan dan puntaca da se izivlajvam malo....
200 uz magistralu 200 niz magistralu

djulba Wrote:
ko te to prevari da punto u gradu troši 6-7,ispod 8.5-9 on ne ide...

Nije to ford ko kod tebe 15 da trosiSmile

Imao sam jednom forda 1,3 51 kw 11,5 litara po gradu trosio

Poslije njega imo 2.0 tipa sa 110 kw trosio 12,5 litara po gradu

Ubacim 1.9 diesel 47 kw 8.5 litara po gradu poslije njega 1.7 diesel 7.5 litara po gradu.

A ovo trosi 6-7 litara maksimum po gradu zavisno od voznje.

Moze i 10 al sa forsiranjem do bola....

Sto je najjadnije taj tvoj ford ne ide nista puno bolje od njega..

djulba Wrote:
ko te to prevari da punto u gradu troši 6-7...

I moj Punto toliko trosi po gradu, sta je tu cudno?

djulba Wrote:

smajke Wrote:

djulba Wrote:
ko te to prevari da punto u gradu troši 6-7,ispod 8.5-9 on ne ide...

Nije to ford ko kod tebe 15 da trosiSmile

Imao sam jednom forda 1,3 51 kw 11,5 litara po gradu trosio

Poslije njega imo 2.0 tipa sa 110 kw trosio 12,5 litara po gradu

Ubacim 1.9 diesel 47 kw 8.5 litara po gradu poslije njega 1.7 diesel 7.5 litara po gradu.

A ovo trosi 6-7 litara maksimum po gradu zavisno od voznje.

Moze i 10 al sa forsiranjem do bola....

Sto je najjadnije taj tvoj ford ne ide nista puno bolje od njega..

ova zadnja rečenica ti ne stoji,ali ok!!!tvoje mišljenje...

Znam drug da istina boli.....al ja sipam iz svog djepa a ti iz svog to me tjesi.....meni nije bilo puno i kad je tipo 15-16 trosio imo sam da naspem....a sad hehe i 10 da trosi nema veze ima se moze se a vozice se i mecka ....:P

nenad Wrote:

djulba Wrote:
ko te to prevari da punto u gradu troši 6-7...

I moj Punto toliko trosi po gradu, sta je tu cudno?

1.2 motor 950 kg multipoint 60 ks............. nije cudno

Da ti trosi toliko ne bi ti plina ugradjivoSmile
Pages: 1 2 3
Reference URL's

Fatal error: Cannot redeclare class databaseEngine in /home/bhtuning/public_html/inc/db_mysqli.php on line 13