Ovo je vise tema za one koji su iz Tuzle, i okolice.
Licno - zao mi sto se to desilo
Ubistvo u centru grada
Jutros oko 01 sat u Tuzli, u Ulici Hadžibakira Tuzlića, ispred diskoteke „Roma“, NN lice pucajući iz vatrenog oružja lišilo je života Rasima Kučevića (1976), sina Sedrije, iz Tuzle.
(3) tuzla-love 20.04.2008. u 11:10
Todor je bio extra momak, miran, smiren, povucen... i ubise ga seljacine iz Zivinica...

sranje...
nikad nije bilo tu pucnjave i et sad neko doso i naso da puca...
Fuj je moj komentar na revolverase postupak kao u zemlji domacinu olimpijskih igara smrt metkom u celo i mami kuci racun za metak poslati
ne sikiraj se biche slicno,krvna osveta ce sigurno uslijediti

nek' mu je vjechni rahmet i lijepi dzhennet
jedino sto se moze rec... ne izlazite narednih mjeseci napolje da nebi koji metak zaluto tokom obracuna koji ce da slijede... jer ce ih bit par kako se meni cini

Nek mu je ramhet dusi,
Sto se tice Sarajeva... iskreno prestao sam izlaziti po tim klubovima a 20 mi je godina mislim da to dovoljno govori... kockaste glavice, klosari seljacine, mangupi na baterije i slicno....
Nekad je rijec "Mangup" znacila nesto sasvim drugo...
Ali davno sam rekao, da je sve vec odavno otislo u 3 pm
Ja crnjaka....neki dan sjedio sa covjekom....e to je to ...vise se niko ne lozi ni na sta sem na guranje zeljeza,kockastih glava itd....fuj...drzave i govana...sto nece kad niko ni za sta ne odgovara..
Pucao Alem Dervišević iz Gornjih Živinica
Jutros oko 1 sat u Tuzli je ubijen Rasim Kučević zvani Todor, vlasnik nekoliko ugostiteljskih objekata u Tuzlanskom kantonu i jedan od peterice braće Tasima Kučevića kojem se na Sudu BiH sudi zbog organiziranog kriminala. Sve se zbilo ispred diskoteke "Roma" u centru Tuzle, koja je također u vlasništvu porodice Kučević. Nepoznati mladić nakon prepirke s osobljem diskoteke iz pištolja je pucao u grudi 32-godišnjeg Rasima Kučevića. FTV pouzdano saznaje da je u Kučevića pucao Alem Dervišević iz Gornjih Živinica, čijeg su brata prethodno izbacili iz diskoteke "Roma". Inače, mlađi brat Dervišević odmah se predao policiji, dok je Alem pobjegao u nepoznatom pravcu.(FTV)
MUP TK - informacija za medije
Rano jutros osumnjičeni za ubistvo pred ˝Romom˝ predao se policiji
Sudeći po današnjoj informaciji MUP-a TK, jučer su mediji objavili netačan podatak da je ubistvo Rasima Kučevića izvršio Alem Dervišević. U informaciji MUPA se navodi:
Prema prikupljenim, dosadašnjim saznanjima, nakon konflikta između Samela D. rođen 1978. godine iz Živinica kojeg je obezbjeđenje udaljilo iz objekta, reagovao je i Mensur D. 1987. godine iz Živinica, koji je u namjeri da pomogne bratu, pucao iz pištolja 7, 62 mm u smijeru Kučevića, da bi se, potom, Samel D. i Mensur D. udaljili u nepoznatom pravcu.
Istoga dana, policija je pronašla i lišila slobode Samela D., dok se Alem D., rođen 1984. godine, iz Živinica, dobrovoljno predao nakon što je kriminalistička obrada u jednom momentu bila usmjerena prema njemu. Nedugo poslije toga istraga je usmjerena i prema Mensuru D. koji se dovodi u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela – ubistva.
Za Mensurom D. raspisana je potraga, te se 21.04.2008 godine, oko 03 sata, isti dobrovoljno predao policiji.
Pretresom vozila „Reno 9“, parkiranog ispred Pozorišta u Tuzli, pronađeno je sredstvo izvršenja, pištolj 7, 62 mm.
Ne izlazim tamo svejedno,kad poželim ciganluk odem u zivinice il lukavac nekako mi lakse bude...
Al zao mi je lika svejedno, ipak previse je da te neko okine iz pistolja zbog izbacivanja iz objekta...
Sto je naj zalosnije Todor je bio extra lik, on nije nista navodno imao sa time jednostavno se zadesio tu, kazu mogao je to biti bilo ko..
Ono neynam iskreno o kome govorite ali svaka smrt je uzaludna i besmislena po mom misljenju.Neka mu je laka crna zemlja.
Nek' mu je rahmet dusi...