Tuning & Styling FORUM // Street Race // Auto sport // Car audio

Full Version: Motor godine
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
6,7 i 8 maja u Stuttgartu se odrzava engineExpo 2008 odnosno izbor motora godine za 2008 .Proslogodisnji pobjednik,BMW (sa motorom 3 litrenim twin turbom 335l) ove godine ucestvuje sa dva modela motora.....Nominirani su sljedeci motori

Lancer evolution X 2.0 turbomotor

Nissan GTR 3.8 V6 twinturbo

Subaru 2.0 boxer turbodiesel

BMW 123d 2.0 twinturbodiesel

M3 4.0 V8

RS6 5.0 V10

Fiat 1.4 T-jet

Volvo 3.0 V6 turbo

ZR1 6.2 V8

Ne znam ja tipujem opet na V8 Bmw-,mada mi se cini da ce i audi daleko dogurati,a o Subaru-ovom motoru da ne govorim,cak bi on mogao biti ispred BMW-ovog
Mislim da je Subaru napravio revoluciju sa ovim boxer diesel motorom ali cemo opet vidjeti!
ovaj od bmw disel je mocna stvar skrozz
ma vala nije tu nikakva revolucija za Subaru-a...to im je prvi put da diesel naprave...a to sto je boxer i nije cudno...samo uzima manje prostora...
meni je GTR najachi ovdje Wink
BMW 123d 2.0 twinturbodiesel! Sila
moj glas ide za bmw-ove motore nije bitno jel disel ili benz ali su prespremni .......
Jaka konkurencija :D ne znam mozda bmw ili subaru ili nissan :D
BMW Power
dobar opel
agrada "International engine of the Year" je četvrti put zaredom otišla u bavarske ruke. Ovogodišnji ukupni pobjednik je BMW-ov 3,0-litreni bi-turbo redni 6-cilindrični motor. Imena ostalih pobjednika su...
Međunarodni žiri sastavljen od 65 članova, uglavnom automobilističkih novinara je i ove godine odlučio kako je Best Engine of the Year, odnosno najbolji motor na svijetu proizvod BMW-a. Tako je već četiri godine zaredom. Već spomenuti 3.0 bi-turbo su u izboru za Motor godine slijedila dva volkswagenova motora. Konkretnije, drugo mjesto je osvojio 1,4-litreni TSI, a treći je 2,0-litreni FSI motor. Nakon njih dakle na četvrtom, petom i šestom mjestu ponovno BMW ili točnije 4,0-litreni V8, 1,6-litreni turbo (razvijen u suradnji s PSA Peugeot Citroënom) te 5,0-litreni M V10 motor.

Imena pobjednika u ostalim kategorijama kao što su Best New Engine (najbolji novi motor), Best Performance Engine (motor s najboljim performansama), Best Fuel Economy (najekonomičniji motor) te pobjednike po ostalim kategorijama, ovisnim o obujmu motora, možete saznati u nastavku.

Rezultati izbora International Engine of the Year 2008:

Dobitnici u najznačajnijim kategorijama:
•    Najbolji motor - Best engine: BMW 3.0 bi-turbo (135, 335, X6)
•    Motor s najboljim performansama - Best performance engine: Porsche 3.6 Turbo (911 Turbo, 911 GT2)
•    Najekonomičniji motor - Best fuel economy/alternative: Toyota 1.5 Hybrid Synergy drive (Prius)
•    Najbolji novi motor - Best New Engine of 2008: BMW 2.0 Diesel bi-turbo (123d)

Dobitnici u ostalim kategorijama:
•    Ispod 1.0-litre: Toyota 1.0 (Aygo, Yaris, Peugeot 107, Citroën C1, Subaru Justy)
•    Između 1.0 - 1.4-litre: Volkswagen 1.4 TSI Twincharger (Golf, Touran, Tiguan, Jetta)
•    Između 1.4 - 1.8L: BMW-PSA 1.6 Turbo (MINI, Cooper S, Clubman, Peugeot 207, 308)
•    Između 1.8 - 2.0L: Volkswagen/Audi 2.0 Turbo (A3, A4 Cabrio, A6, TT, Eos, Jetta, Golf GTi, Seat Altea, Leon, Skoda Octavia)
•    Između 2.0 - 2.5L: Subaru 2.5-litre Turbo (Forester, Impreza, Outback, Legacy)
•    Između 2.5 - 3.0L: BMW 3.0 bi-turbo (135, 335i, X6)
•    Između 3.0 - 4.0L: BMW 4-litre V8 (M3)
•    Iznad 4.0-litre: BMW 5.0L V10 (M5, M6)

Znao sam da ce  BMW-e ostvariti novu pobjedu, znao sam! Icon_razz Icon_razz
Pa ko ce drugi...zna se, BMW...svaka im cast...samo ja sam konto da ce pobijedit 4.0 V8, a ne ovaj, al eto, sta god dobro je, bitan je proizvodjac...

Faya_M5 Wrote:
Pa ko ce drugi...zna se, BMW...svaka im cast...samo ja sam konto da ce pobijedit 4.0 V8, a ne ovaj, al eto, sta god dobro je, bitan je proizvodjac...

Bio si u pravu ali ja nisam vjerovao da ce i ove godine osvojiti titulu! Ali svaka ima cast!Icon_wink

Tko bi drugi! Smile
Pages: 1 2
Reference URL's

Fatal error: Cannot redeclare class databaseEngine in /home/bhtuning/public_html/inc/db_mysqli.php on line 13