Tuning & Styling FORUM // Street Race // Auto sport // Car audio

Full Version: Novi Caterham R500: Manje je više
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
BRITANSKI specijalista lake gradnje predstavlja novu adrenalinsku bombu. R500 je dodatno smršavio i osnažio, a uz njegovo ime sada stoji specifična snaga od 528 KS/tona.
Svim poznavateljima osnova dinamike spomenuti podatak govori sasvim dovoljno za jedini mogući zaključak - Caterham je sinonim za užitak u sportskoj vožnji. Upravo tako, najradikalniji Caterham Seven u Superlight seriji teži 9 kg manje od R400 (506 kg), a pokreće ga dvolitreni Fordov motor iz Duratec serije kojeg je Motorsport odjel nasvirao na 267 KS i 232 Nm.

[attachment=6224]

Epilog ovakve filozofije je sprint do 96 km/h za 2,88 s i (opet) najvjerojatnije rekordna vrijednost u apsolviranju testa 0-100-0 km/h. Ako je mogao prethodnik s Roverovim motorom iz K serije, nema razloga da se rekord ne ponovi. Maksimalna brzina je 241 km/h.

Osim radikalnih mehaničkih zahvata automobil je dobio i ponešto od trendovskih inovacija. Prednja armatura u potpunosti je osvježena, a vlasnik sada može računati i na keyless sustav. Kevlarska sjedala još su jedan pokazatelj spremnosti za ulazak u trkaći ring. Novi R500 vizualno se tek minimalno razlikuje od prethodnika, blago su izmijenjena kućišta svjetala, maska hladnjaka i prekrivka prtljažnika.

[attachment=6225]

No, budućim vlasnicima zanimljivije je da proizvođač u opciji nudi sekvencijalni mjenjač (2.950 GBP), kao i launch control sustav (350 GBP)za startanje. Automobil se isporučuje u kombinaciji s trkaćim podesivim ovjesom i gumama Avon CR500. Izbor ovjesa s Eibachovim potpisom s modela C400 vlasnika će stajati 1.250 GBP.
Caterham Superlight R500 prodaje se po početnoj cijeni od 36.995 GBP.

[attachment=6226]
s naslovom si pogodio totalno... jbt... mislim karakteristike govore za sebe, al ipak se da previse para za malo auta sto dobijes zauzvrat...
ne znam bi li jeftinije bilo da uzmes tako popularne u Engleskoj tako zvane kit-cars pa da sam mehaniku naknadno kupujes.... ::S
Reference URL's

Fatal error: Cannot redeclare class databaseEngine in /home/bhtuning/public_html/inc/db_mysqli.php on line 13