Tuning & Styling FORUM // Street Race // Auto sport // Car audio

Full Version: 402SR, Klase, prijedlozi
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Boki imenjace svaka cast za ovo:
"Ja sam mislio predloziti (sto bi se mozda i dalo usvojiti), da se autima sa brda stavi koeficjent 1.1, sto bi po meni bilo realno, jer su to obicno mnogo jace masine ili mnogo laksi auti od serijskih."

Nadam se da ce usvojiti ovaj prijedlog...i samim tim Soljic ne bi bio u prvoj klsi,zar ne????
Ne, nebi.

daki Wrote:
Ne, nebi.

ja koliko znam 1,3 x 1,1  je 1,43????Icon_mrgreen
Jesam upravu

Fiesta_Boy Wrote:

daki Wrote:
Ne, nebi.

Jesam upravu

Pa da .. Icon_mrgreen

daki Wrote:

Fiesta_Boy Wrote:

daki Wrote:
Ne, nebi.

Jesam upravu

Pa da .. Icon_mrgreen

Icon_smileIcon_winkIcon_twisted

koeficjent 1,5 je pretjerano visok za auta s Nitrom... ne zbog mene licno nego uopste...
za nitro stavite 1.4 za turbo 1.3... tako pravite klasu da se jace auto s manjom kubikazom takmici u narednoj jacoj klasi ssto je i realno, a ne iz 1.8 ide preko 2.5 ccm klasu... smjesno...
Zato nek bude klasa za Profi vozace za ove sto voze brdo, pa nek njima daju pa nek se medjusobno krhaju.
Za pocetak drago mi je cuti sto upravu interesuje glas vozaca hehe, ali eto dobro je polako napredujemo sa scenom..

Evo i mog prijedloga a mislim i da se vecina slaze:

1. klasa (do 1.400 ccm)
2. klasa (od 1.401 do 2.000 ccm)
3. klasa (od 2.000 do 2.800 ccm)
4. klasa (preko 2.800 ccm)
5. klasa (dizel motori) do 2.000 ccm
6. klasa (dizel motori) preko 2.000 ccm

Koeficijenti:

- auta sa brdskih utrka 1.1
- pogon na četiri točka - koeficjent 1,1
- automobili sa traction controlom (TC) - koeficjent 1,1
- Wankel motori - koeficjent 1,2
- turbo motori i motori sa kompresorom - koeficjent 1,3
- motor sa NOS sistemom (nitro) - koeficjent 1,4
Mozda je najbolje da klase ostanu kao sto jesu osim dizel klase, samo korigovati koeficijente i dodati ovo 1.1 za reli.
A sto se tice 3 auta u dizel klasi, to je normalno, 80% raje nece ni da se prijavi je zna se da Nuriji bar za sada (a nevjerujem ni uskoro) niko nemoze prici, samo se gleda ko ce biti drugo mjesto heh, dok realno kad bi bila podjela u dvije klase bilo bi dosta vise takmicara. Evo u Sarajevu samo sto ja znam imas Golf 4, Toledo, Ibiza, dizele koji pravo dobro idu ali ne mogu se mjeriti sa Nurijom.
valjda na slajfanje misli... on ima puno snage na prednjim tockovima jel tako.. =? ako je tako onda ne znas sta je sve u toj hondi ugradjeno... :-D :-D :-D

al fakat nerealno da NOS ima mnozitelj 1,5 :-S u vecini slucajeva to je sistem koji daje 30-50 KS u rijetkim slucajevim 70-100 KS... stoga 101% nije fer niti logicno da mnozitelj bude veci od onoga za turbo 1,4 koji je takodje velik !

HONEY Wrote:
kriv mi je stav "Nurija je sigurno najbrzi pa hajmo smisliti klasu da ga maknemo sto dalje od sebe". tu se nitko ne trudi sloziti auto da ga pobjedi nego svi bi isli linijom manjega otpora.
isto tako mi je (pre)smjesno da je samo jedna klasa za dizel motore.
treba ih vise, barem dvije. ili i vise. da bi to na nesto licilo.

ja ne vozim dizel klasu nit imam namjeru a i Nurija mi uopste ne smeta momak je regularan, vejc je bas kao sto i ti kazes presmjesno da je samo jedna klasa svi dizel motor, zato i jeste mal odziv takmicara u toj klasi..

Sta mislite koliko bi bilo takmicara da je klasa "svi benzinski motori", isto bi bilo 3-4 auta prijavljena

HONEY Wrote:

HONDA POWERR Wrote:
I kod nas par brzih auta nije sve crno... recimo hota omar djafic i peugeot iz bl bi moto

a mene nema na spisku brzih jel? : - )

dodje li mi sve sto sam porucio (Lav zna sto mi je jos ostalo ccc), i ako izdrzi pogon (sto je upitnik naravno) i sve funkcioniralo kako prizeljkujem, jedva cekam susret sa Hotom, nisam vise u stanju slusati te epove o njemu i baljezganja kako nikad nece imati konkurencije u BiH, sljedit cu ga gdje god isao voziti ako treba da se susretnemo. ja zelim rekord BiH, a on ga drzi, posto najjaci moze biti samo jedan, ili ce on satrati moje ambicije ili cu ja skinuti njega Icon_wink
ili cemo se izmjenjivati tko zna Icon_mrgreen

ne podcjenjujem ostale iz BiH ali realno gledano nema nitko ni blizu motore ni turbine ni nista kao nas dvoje. eventulano dvo-motoraši sa tonom nitra mozda zapnu ali iskreno nesto puno ne strahujem od njih

valjda ce biti utrka i valjda cemo svi moci nastupiti ove godine pa da bude uzbudjenja i svega ovoga

Bogami, moram ti reci da imas velike ambicije, bas si se nalozio da skines Hotu. Koliko znam on je sad pripremio auto za brdo i opasno se naljutio na odredjene tipove koji voze brdo pa i krug, upitnik je da lice se on uopste pojaviti na SR ove sezone, medjutim volio bi te prvo vidjeti sa dizelom kako ces voziti, pa onda ganjaj Hotu, jer kakva je trenutna situacija cadzo je veoma blizu Hoti, svasta moze da se dogodi.

Ne u smislu skidanja rekorda, koliko u smislu da negdje bude ispred, gdje se to ne ocekuje :D, ali o tom po tom, neka djecko pokaze sta mu se dimi ispod haube, posto je samo mogu da stojim pored staze i navijam..
ne otvorim temu 10 sati a vi navaljate 500 postova off-a

HONEY Wrote:
Ojedino ako ih sve ne prečadži golf tdi. itd. itd. uzivajte Icon_mrgreen

i napomena KRVOLOK-u . nije ti kadet iso 12.4 vec jednom 12.8, jednom 12.9, i sve ostalo preko 13, u BL na utrci. bye

Staces ako tebe ucadi taj cadzo, mislim cisto onako pricamo, razmisljamo na glas...

Pages: 1 2 3 4 5 6 7
Reference URL's

Fatal error: Cannot redeclare class databaseEngine in /home/bhtuning/public_html/inc/db_mysqli.php on line 13