Pozzz svima,u planu sam stavljati 16-ke na auto sa gumom napred 195/50 a nazad 205/50 pa me zanima da li meni uopste mogu 16-ke hoceli zakacat ovo ono hocul imat kakvih problema auto je passat 3 1991god............pa eto ako ima ko strucan nek mi ti malo pojasni.....
ne znam nikog da je na passat 91' stavio 16''-ke. probaj pa ces tako najbolje znati.
ehehh dobro si valja kupit pa probat ako nemognu prodam,ustvari mogu vidit od nekog ko ima 16-ke da stavimo al prob. je u tome sto nema u mom kraju niko 16-ke sa cetiri rupe barem ja nikog neznam......
sto ne bi mogle
pa isti je radijus tocka kao i kod 15ke samo je felga veca a guma tanja... koja mu je fabricka dimenzija guma ? od toga ti zavisi idu li te gume koje si ti naveo
a hoce li grebati ili ne ne zavisi od velicine felge nego od offseta, ET oznaka na felgama
sto ne bi mogle
pa isti je radijus tocka kao i kod 15ke samo je felga veca a guma tanja... koja mu je fabricka dimenzija guma ? od toga ti zavisi idu li te gume koje si ti naveo
a hoce li grebati ili ne ne zavisi od velicine felge nego od offseta, ET oznaka na felgama
to ti bude to
Dimenzija je sad 185/65 R14
Pa to me drug i brine posto se nerazumijem toliko oko toga,neznam hocul morat stavljat distancere,al najvise me brine da nece grebat za blatobran ipak nije mala velicina........
ma moze 100% , kad na mojoj trici mogu 205/50 r16 mogu i kod tebe,tak da uzimaj to.al malo ces na vuci osjetit to je sigurno
Ma to me tolko nezanima sto se tice vuce i tako je 1.6 Turbo diesel,a znaci kod tebe sve uredu nista trap nije otiso ovo ono sto neki pricaju..............
http://amklivno.ueuo.com/images/Slika0177.jpg evo pa pogledaj 9x16 na pasatu
Nece da otvori ovo stranu,imas kakav drugi link.......
Pa gumu sam mislio stavljat 205/50 a kolko su jota neznam gledo sam neke allesio petokrake nije to jos definitivno jos trazim.
Jest ono najljepsa znam i ja to al nije za nasih puteva...nazalost....tako nam je kako nam je.....
@tibor, ne zbunjuj ni cojka ni sebe

, sto je vrijednost ET VECA, felga je vise uvucena prema amortizerima, lafeti itd, sto je MANJA, felga je vise izbacena vani, BMW ti obicno ima nizi ET, kad recimo felge s kockice stavis na golfa 2, vire dosta vise vani.
Ja sam vozao tipa dvije godine minimum sa 215/40/16"...Nisam imao nikakvih problema sa trapom....
Jos je spušten bio, a vjeruj da nisam toliko pazio ni na rupe...
Ja sam imao istog passata, stavio sam 16-ske bez problema 195/45, nije paralo