Tuning & Styling FORUM // Street Race // Auto sport // Car audio

Full Version: Sport-benzin ili dizel ?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Gotivim benzince, ali sam za oboje, glasao sam za podjednako. Jednostavno dizeli su strasno uznapredovali zadnjih 15-20 godina, i novi modeli stoje rame uz rame s benzin modelima. Ali da, radije bi da cujem v8 da cegrlja pod haubom nego turbodizela Smile
Idu ovi Turbodiseli ko blentavi svaka cast al kad ga uporedis sa turbobenzincem jos uvijek izgleda smijesan...
A ako hoces sportsko auto ja mislim da zelis i sportski zvuk a to sa dieselom tesko je postici...
Jedini zvuk sto mi se kod diesela svidio je kod nurije na golfu dok ostalo kad stave remus zvuci ko ikarus autobus gradskog prevoza...

Neznam ja gotivim vise benzince a respect za diesela...
Mislim da onaj ko je iole ozbiljan nece ovo ni komentarisati. Prvo ova tema je stara koliko i pojam auto-moto foruma, a druga stvar to Vam je kao tipa da li je bolja plavusa ili crnka...

lov2xlr8 Wrote:
ja sam vala vise za benzin,mada i dizelaĊĦa ima ljutih pravo i sportski nastrojenih al ja vise preferiram dobar zvuk i da ne moram cekati na -20 da se lampice pogase Smile

jest al trebas cekat da se zagrije, ugasi saug pa onda, a krace traj grijanje lampica, jos ako je turbo benzinac pfiii Smile

Mislim ja u kuci imam i dizela i benzinca, svaki ima svoje mane i prednosti, iskreno dizel mi se poslije 15 godina zgadio, tako da sam morao kupiti benzinca, kakvog takvog. Onda ona tisina u kolima dok se vozis, i zvuk motora, bez podrhtavanja na semaforu, neprocjenjivo. Obadva auta su nova a ne bude zabune kod dizela znaci nije u pitanju Audi Icon_mrgreen

trizex Wrote:
Gotivim benzince, ali sam za oboje, glasao sam za podjednako. Jednostavno dizeli su strasno uznapredovali zadnjih 15-20 godina, i novi modeli stoje rame uz rame s benzin modelima. Ali da, radije bi da cujem v8 da cegrlja pod haubom nego turbodizela Smile

Icon_wink

Tehnologija usavrsena kao i dizel motor... Glas za oba...
meni vala ne smeta ako ima recimo GTI, ST, RS itd u benzin i dizel varijanti, sta me briga... ja znam da bi ja benzin uzeo a ko voli dizel nek ima i za njega nesto

jedini dizel koji bi vozio je bmw dizel ostalo nikad

JD. Wrote:

635D Icon_rolleyes

Icon_coolIcon_cool

Dino Wrote:

JD. Wrote:

635D Icon_rolleyes

Icon_coolIcon_cool

to je sranje jedino, priznajem :D

mislim motor je zvijer al za sestice nije Icon_mrgreen

Ev sad vozam Alfu 159 2.4 JTD, 154 kW, auto je dizel, al stvarno fino ide Smile Motor nevjerovatno ugladjen, rekao bi covjek ne ide nesto posebno, dok ne pogledas brzinomjer. A tamo kazaljka preskace jednocifrene brojeve...

Ja sam glasao za benzince, bar kad sam ja upitanju. Dizeli mogu biti gotovo jednako brzi, al bez Turba su totalno neefikasni. A osjecaj kada stisnes atmosferskog benzinca sa preko 90 KS po litri je fenomenalan, onaj trenutni odziv na gas, superiorno nabiranje obrtaja, imas osjecaj da si na vrhu svijeta. A to se trazi, brzina i nije najbitnija :D
Gledam neki dan Rts neki lik u srbiji kupio sebi Renaul Kangoo na elektricni pogon...
Lik kaze kosta ga 150 dinara struje za 150 km.....
Maksimum sto meze preci sa punjenjem je 150 km
Neznam tacno kolko je to u nasim parama al mislim daje oko 5 km..
Auto nema mjenjac nemam pojma kako funkcionira al ubrzava do 100 km za 7,5 sekundi.
Furka prikljucis ga na struju ko mjesalicu ima ona sklopkaSmile Ludilo...
Dodjes na kafu u mocart i umjesto case vode trazis produzno kabloSmile
ehhehehe
Cista glupost, time je maksimalno ogranicen, da ne govorim o nestancima elektricne energije, ili recimo dok grmi i sijeva, pa kad kisa pada i sl. A mislim da dodatno koplikuje i racun za El. Energiju.

Sranje u bojama, benzin zakon !!!
benzin.
dizeli nisu za odbaciti kod nas je nurija ocit primjer
Ka plin se grije, na naftu se ore, a na benzin se vozi Icon_mrgreen
ma meni su vala obje vrste dobre...benzince volim zbog nekih strana, ipak su malo osjetljiviji na gasu i jace trehaju od sjediste...a diesel (ali turbo) ima svoje prednosti, jer ide ko benzinac (mislim na performanse), a trosi dosta manje...i eto ocit primjer audija u le mansu, seata u wtcc-u...
Pages: 1 2
Refresh your car and give final tune with perfume and cologne for you and your ride.
Reference URL's

Fatal error: Cannot redeclare class databaseEngine in /home/bhtuning/public_html/inc/db_mysqli.php on line 13