Tuning & Styling FORUM // Street Race // Auto sport // Car audio

Full Version: univerzalni obrtomjer
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
jeli ko imao iskustav sa tim . kupio sam obrtomjer za benzince i spojio ga. radi ali nepokazuje tacno,a ima na sebi neke opcije za masine sa 4 , 6 i 8 klipova . jeli ima neka caka posto je uni. ili jednostavno nevalja instrument
Opcija treba da bude odabrana prema broju klipova tvog motora. Kako ne radi tacno -> osciluje, pokazuje vise ili manje...?? Koji je obrtomjer u pitanju, nov, polovan? Daj vise info.
nov obrtomjer marke tenzo r . na leru pokazuje 100 obrtaja  pun gas pokazuje 4000
Kod nekih modela unutra ima potenciometar pa se to moze nastimati... Pitaj u radnji/servisu gdje si ga kupio.
brate prodali su ti obrtomer za dizela, posto dizel ima "shtand gas"
a sta benzinac ne radi na leru nego se ugasi?
kod mene obrtometar na benzincu (golf) na leru nije pokazivao citav podiok (jeste malo) a na TDI od 5000 obrtaja nekih 900 je shtandgas
pa svako auto ima taj neki shtandgas kako ga mnogi zovu,od 750 do 1100 zavisi jel zima ljeto i to.nisi valjda mislio da kazes da benzinci nemaju to ili?

simkein Wrote:
brate prodali su ti obrtomer za dizela, posto dizel ima "shtand gas"

Icon_confusedIcon_confusedIcon_confused

lov2xlr8 Wrote:
pa svako auto ima taj neki shtandgas kako ga mnogi zovu,od 750 do 1100 zavisi jel zima ljeto i to.nisi valjda mislio da kazes da benzinci nemaju to ili?

Baš tako..
Stariji benzinci imaju mehanički saug (konstantan), a ovi noviji polu-ajnspric (monopoint injection ?) i ajnspric (multi point injection ?) imaju ovaj regulator koji varira obrtajima u zavisnosti od zagrijanosti motora...mislim da je optimum 900 +- 100. Ovo ti je Boschov motorić iz Golf IV 1.4 16V...

Lično,ja accenta (hyundai smeće,ovo ono,ali pola haube je Bosch - Made in Germany) ubacim u bilo koju stepen (pri određenoj brzini,da se ne bi ugasio zbog kočenja motorom) pustim apsolutno sve i on ide ali se neće ugasiti stoji na 1000rpm,e zato ti je taj motorić...
Za taj obrtomjer neznam ništa a sorry ako je off topic.. Icon_biggrin

Reference URL's

Fatal error: Cannot redeclare class databaseEngine in /home/bhtuning/public_html/inc/db_mysqli.php on line 13