Kod mene je to bio isti problem! Mehanicar lik okrenuo kontra selene!
Ako ti nevalja spura, npr. lijevi ti je tocak u dobrom polazuju kad ides na pravcu, znaci ima smjer dobar, a drugi ide ili lijevo za koji milimetar ili desno, i onda tu nastaje konflikt pa auto neide sa obadva tocka pravo, nego jedan koji nije uredu vecu na neku od strana.
auto je astra 1.6 1999
majstoru pa provjeri inace moze biti spura moze biti selen moze biti da diskovi nisu ravni pa ti trese volan
Isto ko i kod mene, samo ja nisam nista mjenjao
kod mene na 90km/h trese ali naprjed nazad kao da se vozim na jajima, i malo na 30km/h.
99% sam siguran da je do diskova, auto ide pravo.
Zaustavljanje bez kocenja ne trese, garant diskovi nema sta drugo.
mijenjajte diskove to vam je 100% kod mene je bilo isto tako do neki dan sada sam uzeo nove diskove i plocice i sve radi ko sat i jos nesto kada idete u servis vecinom vam stave samo plocice a diskove ne obradjuju i onda bude sve ok nakon 5-6 malo jacih kocenja desaje se isto ponvo trese jer plocice nasjednu gdje su one prije bile i to je to
stavi neke obicne felge neka su dobre gume pa probaj tako mozda si nekad ti ili neko drugi udario jace u rupu na putu ili nesto cvrsto pa ti je pomotalo glavcinu za se i to desiti
Ti prstenovi kad se stave na glavcine moraju da stoje nepomicno, znaci moraju u bocu da ti pasu na glavcinu, a i feklga mora u bocu da stoji na njima.
Ako kazes da ti ti prstenovi setaju na glavcinama to ti je razlog sto ti trese volan milion%. Otidji negdje kod tokara nek ti napravi nove prstenove, tacno na mjeru na sve cetiri tocka i rijesices problem tresenja volana.
A to sto ti vuce auto u stranu ti je 100% do optike trapova tj. spure. Otidji u neku opremljeniju vulkanizersku radnju i provjeri optiku. Ako bude poremecena, nek ti pregledaju komplet trapove (kugle, krajnice, selene...), pa ako sta ne valja prvo to promijeni, pa onda uradi optiku.
Sve ti covjek napisa. Ti prstenovi sluze kao adapteri izmedju razlicitog promjera na felgi, i razlicitog promjera na glavcini, sarafi NE SMIJU da nose felgu, nego ta centralna rupa npr. Renault ima PCD (taj promjer) 60.1, a Fiat 58.1, kad bi stavljao felgu predvidjenu za Renault, treba ti adapter/prsten da smanji tu rupu na felgi sa 60 na 58 mm.
By the way nermine neki dan mi puce nosac od armresta sto sam uzeo od tebe zimus, al rijeso sam problem za 38 km u servisu.
ma diskovi su ba to sto trese...neravni i oni prave problem...jer da je uvijek u voznji, mogo bi razmisljat o necem drugom, al posto je na kocenju, onda su samo oni...
Napisao je momak da je vec sve to provjerio, prati malo