Tuning & Styling FORUM // Street Race // Auto sport // Car audio

Full Version: PUSHI IZ AUSPUHA
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Ljudi, imam jedan problem. Naime, radio sam servis zupcastog, od tad mi auto poce da "pusi". Znaci iz auspuha izlazi nekako plavicasti dim, nije ni crni kao obicno kod dizela. Sta bi moglo biti? Kako se auto ponasa kad preskoci zupcasti, moze li biti vezano za to?
Auto je Passat 1.9 TDI
Ja zaboravio Smile
----------

BEGA Wrote:
Ljudi, imam jedan problem. Naime, radio sam servis zupcastog, od tad mi auto poce da "pusi". Znaci iz auspuha izlazi nekako plavicasti dim, nije ni crni kao obicno kod dizela. Sta bi moglo biti? Kako se auto ponasa kad preskoci zupcasti, moze li biti vezano za to?

Neki dan sam bio kod svog majstora dodje lik sa golf 1dizelom preskocio mu remen, pusi i lupa nenormalno, ovaj ga jedno 2 sata namjesto i poslije toga proradi, niti dima niti lupa.

Brum Brum Wrote:

Neki dan sam bio kod svog majstora dodje lik sa golf 1dizelom preskocio mu remen, pusi i lupa nenormalno, ovaj ga jedno 2 sata namjesto i poslije toga proradi, niti dima niti lupa.

A kako se moze provjeriti jel preskocio zupcasti, ima li kakav nacin za to? Tacno od kad sam promjenio poceo je pusiti... A nije do tad sekunde pusio...

Moze se provjeriti, al nije tako jednostavno. Tako tesko da ce ti neko to ovako preko neta objasniti. Nadji servisnu knjigu VW-a ili onaj program AutoData pa u njemu pronadji to...
ako je plav dim burazzz ne valja...al' nije do zupčastog sigurno

BEGA Wrote:

Ide li ti sada bolje auto nego prije servisa?

Po meni nebi trebalo da bude do zupcastog! Da ti je preskocio zupcasti nebi mogao upaliti!
Gumice ventila... Smile

ErRoR Wrote:
Po meni nebi trebalo da bude do zupcastog! Da ti je preskocio zupcasti nebi mogao upaliti!
Gumice ventila... Smile

Ne mora znaciti. Zub vamo-tamo, radio bi ali otezano.

trizex Wrote:

ErRoR Wrote:
Gumice ventila... Smile

Ne znam na pamet nista! Da se pregleda auto, ustanovilo bi se...

ErRoR Wrote:

trizex Wrote:

ErRoR Wrote:
Gumice ventila... Smile

Ne znam na pamet nista! Da se pregleda auto, ustanovilo bi se...

Da, tacno. Ali ako teze pali sad, losije radi itd. faza je fulana vjerovatno.

Meni je marea bila preskocila jedan zub,isla ko zmaj i pusila plav dim!

FCRS Wrote:
Meni je marea bila preskocila jedan zub,isla ko zmaj i pusila plav dim!

Da, zaboravio sam reci, ima i ova pojava, da ide bolje, al teze pali Smile

vjerovatno ti nije u fazu postavljen kako treba to fino otjeraj nekom dobrom majstoru da ti to uradi da valja
Reference URL's

Fatal error: Cannot redeclare class databaseEngine in /home/bhtuning/public_html/inc/db_mysqli.php on line 13