Tuning & Styling FORUM // Street Race // Auto sport // Car audio

Full Version: Zastitni sustav
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
prvo predstavljanje u temu novi clanovi, pa tek onda ostalo...
Zaobilazak ne moze biti jednostavniji, samo se, umjesto preko brave, spoji direktno 12v na pokretacku stopicu anlasera(elektropokretaca) i auto se pali Smile

A evo situacija, za volanom sam tog auta, okrecem kljuc, tabla se pali, okrecem na poziciju za anlasovanje, i nista se ne desi (po mraku recimo mozes vidjeti kako lampice malo potamne jer anlaser vuce puno struje), odmah mozes skontati da, anlaser iz ovog ili onog razloga ne radi.
Dignes haubu, skines stopicu koja dovodi signal za pokretanje i spojis direktno s akumulatora. Ako zavergla, znas da je u pitanju nesto u liniji od brave do anlasera. Ili je brava neispravna, ili postoji neki prekid(taj tvoj prekidac) u vodu. Za dodatne poene, uzmes unimer, DC, spojis minus na minus klemu akkua, plus na tu zicu, i zaverglas, ako se ne pojavi napon - imas prekid Smile Uh al se raspisa
Nema na cem Wink
Bravo trizex upravo si decku rekao kako moze odraditi jedan automobil, od kud znate da je uopste rijec o profi itd,a profa ako je dip. el inžinjer on sigurno zna pronaci rupu...
P.s i nije to tako jednostavno kako si ti objasnio trizex, nije svakome blokada na alanseru, ima tu mnogo drugi faktora kojim se blokira dovod struje,pa auto ne moze da upali...Cak sto vise bilo bi glupo blokirat alanser, po meni je to malo zastarjelo, jer svatko moze otvoriti haubu te direktno zaverglat..S tim ako je bolji alarm treba znat otvoriz haubu,a da se alarm ne oglasi... Smile
danas se cesce radi prekid dovoda goriva...
Pa upravo zato sam mu i opisao jer je pitao za najjednostavniju blokadu, tj elektropokretac Smile A glupo je, jer ce SVAKI lopov znat da nesto nije dure kad se anlaser ne oglasi, to je u mene otac na jugu imao prije 20ak god Smile Ali puno bolje je blokirati recimo neku od zica bobine, injektora itd. itd. , i bas zato sam mu i objasnio kako sta.

ErRoR Wrote:

P.s i nije to tako jednostavno kako si ti objasnio trizex, nije svakome blokada na alanseru

Kada je na anlaseru vidis da je jednostavno Wink zato i nije pametno Smile

trizex Wrote:
Pa upravo zato sam mu i opisao jer je pitao za najjednostavniju blokadu, tj elektropokretac Smile A glupo je, jer ce SVAKI lopov znat da nesto nije dure kad se anlaser ne oglasi, to je u mene otac na jugu imao prije 20ak god Smile Ali puno bolje je blokirati recimo neku od zica bobine, injektora itd. itd. , i bas zato sam mu i objasnio kako sta.

ErRoR Wrote:

P.s i nije to tako jednostavno kako si ti objasnio trizex, nije svakome blokada na alanseru

Kada je anlaseru vidis da je jednostavno Wink zato i nije pametno Smile

Icon_mrgreenIcon_mrgreenIcon_mrgreen

NA anlaseru Smile

Do mene je Icon_mrgreen
ako dobijes ocjenu, daj cevapa i pive :D

tibor987 Wrote:

Meni naravno :P

trizex Wrote:

tibor987 Wrote:

Meni naravno :P

Nemoj da bi trizex ostao suvi usta... Icon_mrgreen

trizex brine za svoju guzicu da gladna ne ostane hehe :D
TRebo si mu reci "u slucaju da imate cobru, aj vama u auto zolju, pa nece ti niko ukrast krntiju medjedu :D "

tibor987 Wrote:

Uvijek Smile

@index - trebo si mu reci e jeboga necu vas ja sad uciti kako da kradete kola kad sami ne mozete skontat Icon_mrgreen

trizex Wrote:

tibor987 Wrote:

Uvijek Smile

@index - trebo si mu reci e jeboga necu vas ja sad uciti kako da kradete kola kad sami ne mozete skontat Icon_mrgreen

eo va je dobra hahaIcon_mrgreenIcon_mrgreenIcon_mrgreen

Pages: 1 2
Reference URL's

Fatal error: Cannot redeclare class databaseEngine in /home/bhtuning/public_html/inc/db_mysqli.php on line 13