Tuning & Styling FORUM // Street Race // Auto sport // Car audio

Full Version: Otisli nosaci motora...
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Istina ziva... iako je to rijetkost...
I to ne bih ni saznao, nego otisao kod Sandora da promjenim disk plocice... i reko da ga on malo prekontrolise... i kako smo obisli krug po Grbavici kaze on da je motor malo bucan, i koliko se njemu cini da malo leta... nakon sto smo se vratili u servis zakljucilo smo da su od tri nosaca dva u pravo losem stanju pa tako da sam mora naruciti dva nova...
Cjene: glavni nosac 105KM
          bocni 60KM
          avans da narucis dio 50KM
          ruke 20KM
          ukupno 235KM
jbga desava se...al dobro je da je skontao to...
Da, nazalost desava se...
Al´ bas kao sto kazes dobro je sto je otkrio, mogao sam negdje bez motora ostati, da sve ode u p.m.!
sreca opet jbga,kako nisi ti primjetio da ti lupa pod nogama
Dobro si proso jos malo pa bi ti motor na parkingu ostao Icon_razz
Ma uradice se i to, nek si ti skonto na vrijeme, sto kazes moglo je otici sve u p. m.
Ako su ti sada na autu ti postojeci "razjebani" nosaci uradi sledece. Parkiraj se negdje otvori haubu i postavi jarana da nadgleda a ti povuci rucnu ubaci u prvu i pokusaj da pokrenes auto i tako isti postupak i u rikverc i ako je otisao bilo koji nosac morat ce se vidjeti da se motor bas pofino pomjera iz svog lezista..  Icon_wink

edo_16v Wrote:
Ako su ti sada na autu ti postojeci "razjebani" nosaci uradi sledece. Parkiraj se negdje otvori haubu i postavi jarana da nadgleda a ti povuci rucnu ubaci u prvu i pokusaj da pokrenes auto i tako isti postupak i u rikverc i ako je otisao bilo koji nosac morat ce se vidjeti da se motor bas pofino pomjera iz svog lezista..  Icon_wink

upravo tako ali kako nisi osjetio kada prebacis u manju brzinu i pustis kvacilo da cucka ili pri startanju nekontam meni kad su otisli na prednjoj vuci uvijek je lupalo

poslusaj edu i provijeri to sandor voli malo uvelicati stvari , znam ga ja licno, mene je isto jednom zajebao i otada vise nesuradzujuemo
Ma nevjerujem da me je zajebao... jer sam ja i ranije kod njega auto radio i nije vala do sada nikada bilo problema izmedju nas... a nosaci su definitivno pukli... ovaj glavni je pravo ostecen i samo sto nije pukao, a ovaj bocni nikako ne drzi, znaci otisao je totalno...
Bas smo i mi isprobavali to sto ste mi vi savjetovali i da vidite reakcije pri vecim turbulencijama, hoce motor da iskoci iz haube... svega mi...
Eto djelovi trebaju da mi stignu u ova dva dana, pa da to pravo i zamjenim kod njega... Auto je i dalje u voznom stanju i trebalo bi da moze izdrzati jos par dana naprezanja... jer maksimalno ga sad cuvam, znaci nema nikakvih nepotrebnih gasova i sl.
Nisam ja ni mislio da je te prevario vec samo sam napisao kako mozes provjeriti ispravnost nosaca motora bez majstora..
Ok, doki... Smile
skup sport to mijenjanje nosača!!
vidim ima ovdje stručnjaka pa neka pomognu ako mogu, osjetim da kad je hladan motor malo mi se više trese auto, ali nema nekog skakanja motora nego ono kao da vibrira, osjetim to recimo na volanu! kad dignem haubu vidi se jedan bočni nosač i ne djeluje mi kao da je istrošen, u kakvom je stanju donji nosač ne znam! skoro sam bio na servisu ništa mi momci nisu rekli da je sjebano! nakon par minuta vibracije prestanu, mislim vrlo kratko traje i primijetio sam da što je hladnije duže trese odnosno ljeti nema vibracija nikakvih! sad nešto kontam ima li to veze sa nosačima ili možda motor dok se malo razgiba
Ne vjerujem da su ti u pitanju nosaci.. Kod starijih dizela to ti je skoro standardna procedura, vibriranje instrument table i volana  Icon_biggrin dok se ne zagrije
ehe to to! znači ništa strašno! ok hvala drug!
Reference URL's

Fatal error: Cannot redeclare class databaseEngine in /home/bhtuning/public_html/inc/db_mysqli.php on line 13