Finale izbora automobila godine u svijetu...
07.03.2008. 10:46
Žiri sastavljen od 47 stručnjaka odabrao je tri automobila koji ove godine ulaze u najuži izbor za prestižnu titulu "World Car of the Year 2008.", javljaju mediji.
U finalu su Ford Mondeo, Mazda2/Demio i Mercedes-Benz C klase, a odabrani su u skupini od 10 modela koju su još sačinjavali Audi A5/S5, Audi R8, Cadillac CTS, Ford S-Max, Infinity G37 Coupe, Nissan Qashqai i Volvo C30.
U obzir su uzeti automobili koji su tokom 2007. godine prodavani na najmanje dva kontinenta.
Pobjednik će biti proglašen 20. marta na autosalonu u Njujorku, a prošle godine je ovu titulu osvojio Lexus LS460.
ma sigurno ce pobjedit golf2

najbolje auto....jebo sve ostalo :D
Mogla bi se mazda obradovati, bio bi red...

Mogla bi....ali nekako tipujem na Mondea

Aus Liebe zum Schvabo:D Mecka brate:D
mercedes C definitivno,moje misljenje

Audi ima velike sanse za titulu, takodjer i Mercedes C-klase. Bilo bi pravo cudo da Mondeo pobjedi, sa onako jeftinom unutrasnjoscu...
Audi ima velike sanse za titulu, takodjer i Mercedes C-klase. Bilo bi pravo cudo da Mondeo pobjedi, sa onako jeftinom unutrasnjoscu...
Audi otpao, u sirem krugu odabira... 
Ma cudilo bi me da Mondeo pobjedi, al sve je pitanje koliko amerikanci imaju udjela u glasanju. Oni vole veliko... Vidim dva Audija su od tri finalista ostala u World Performance Car takmicenju, garant ce R8-ica uzeti titulu. Nema koju nagradu nije osvojila do sad...
Ev danas sam se imao priliku voziti u novom Mondeu, al ne osnovnom modelu, nego onom sa full opremom i najjacim 2.5 Turbo motorom. Ovako opremljen je daleko od jeftinog, unutrasnjost je isto fina, al motor je najbolji dio. Ajd 220 KS je nesto, al nisu fol samo konji na "spicu", nego kako auto super vuce pri 2000-3000 o/min. Prostranost je daleko bolja nego u C-klasi, al je ovaj Mondeo bucniji pri brzinama 150+ km/h.
Mondeo bi volio da pobijedi...valjda ce
Ev ljudi, nije Mondeo pobjedio, ne cudi me
Fin je autic, al nije za ovu titulu nikako.
Mazda 2 je svjetski auto godine 2008. i mislim da je zasluzila tu titulu. Izgleda super, iznutra je super, a garant se super i vozi. Mene je prvi put kad sam je fino razgledao fakat odusevila, bas me na poslu zezaju, evo bokijevog auta, posto sam svima govorio koliko mi se svidila. Valjda i na trzistu ostvari zapazen uspjeh, vjerujem da joj ova titula moze samo pomoci...
Mazda je odlicna za svoju klasu, jest mal auto, al moderan.
Za Sarajeva recimo ne mozes pozeljeti bolji, osim Clia 197 :D
Mazda je odlicna za svoju klasu, jest mal auto, al moderan.
Za Sarajeva recimo ne mozes pozeljeti bolji, osim Clia 197 :D
Slazem se, odlicna je za parkiranje ima dobar upravljac, jedini minus joj je cijena.
Ove sto su kod mene u salonu i mogu rec i prodaju se dobro.. sve su bile 28.600 i 29.200 KM 1.3 benzin.