Tuning & Styling FORUM // Street Race // Auto sport // Car audio

Full Version: carina-molim za pomoc
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
carina 11% porez 17%, znaci ukupno +28% na vrijednost vozila koju ti procjene
ja mislim da se placa 35% ukupno na cijenu auta
15% carina, 1% carinsko evidentiranje, plus 17% PDV...znači 33%, koji se procjenjuju na fakturnu vrijednost vozila, ako carina prihvati..a ako ne onda se ide po katalogu, gdje se za svaku godinu starosti, skida 10% od cijene ja mislim.
imam jedno pitanje... jel mozes poskidati karambolke i jos djelove sa vozila i onda otic na carini da ti procjene voozilo ???? ili trebas da prijavis osteceno auto prije ulazak u BIH ????

zerom Wrote:
imam jedno pitanje... jel mozes poskidati karambolke i jos djelove sa vozila i onda otic na carini da ti procjene voozilo ???? ili trebas da prijavis osteceno auto prije ulazak u BIH ????

Ne..auto moras prijaviti na ulazu u BiH

@Tiburon

Jesi upucen, ko da radis u auto salonu Smile hehehe
Da sve je upravo tako kako je kolega naveo Smile

P.S
Izasao je novi zakon vezano za uvoz vozila na povlasticu, pa eto ako neko se bavi time neka se raspita kod lokalnog spreditera Smile
ima li ko taj zakon za uvoz na povlasticu...ili bar o cemu tacno govori?

Tiburon Wrote:

zerom Wrote:

Ne..auto moras prijaviti na ulazu u BiH

ok hvala

[quote=daki]
@Tiburon

Pa to mi je sastavnio dio posla družeWink

Tiburon Wrote:
[quote=daki]
@Tiburon

Pa gdje si? mislim cime se bavis ? Spedicija?

daki Wrote:

Tiburon Wrote:
[quote=daki]
@Tiburon

Ja mislim da radi na carini ili DGS-u

daki Wrote:

Tiburon Wrote:
[quote=daki]
@Tiburon

Ma jok..Uprava za indirektnoWink

homer Wrote:

Tiburon Wrote:
15% carina, 1% carinsko evidentiranje, plus 17% PDV...znači 33%, koji se procjenjuju na fakturnu vrijednost vozila, ako carina prihvati..a ako ne onda se ide po katalogu, gdje se za svaku godinu starosti, skida 10% od cijene ja mislim.

jedno pitanje, u kojim sve situacijama se može desit da ti carina NE PRIHVATI fakturnu cijenu koju platiš?

Pa zavisi od ispostave do ispostave, ali najčešće ako sumnjaju da je faktura fiktivna, tj ako približno ne odgovara realnoj vrijednosti vozila.

tito_i_partija Wrote:

Tiburon Wrote:

postotak PDVa ide na vec ocarinjeno auto, dakle 17% od "cijena+carina"...tako da u principu nije 33% na osnovnu cijenu neko 35,72%...malo matematike...Icon_biggrin

A sta sam ja rekao??

KoKUz Wrote:
burazzz ...uvezi udareno auto al' da nije ushinuto, skini mu sve nepotrebne dodatke (jedan retrovizor , lajsne, ratkape ako ima , alu zamjeni s čeličnim bla bla ) sve ti to ulazi u procjenu i cijenu - podmazhi negdje s 2 stoje da ti skinu 6 stotki. I ja sam laik al' komshija mi vako' radi :D

znal tko imal efekta od ovoga? ne mislm sad ocerupat auto da izgleda ko kokos bez perija,al mislim npr ako se uvozi malo udareno auto,sta fali skinut mu  tih par sitnica, mozel to proc ? naravno uz  ''podmazivanjem'' na kafu nesh simbolicno :P bez toga nema price Smile

Pages: 1 2
Reference URL's

Fatal error: Cannot redeclare class databaseEngine in /home/bhtuning/public_html/inc/db_mysqli.php on line 13