Tuning & Styling FORUM // Street Race // Auto sport // Car audio

Full Version: Peugeot 308 HDi oborio dva Ginisova rekorda
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Peugeot 308 HDi vožen 25 dana kroz Australiju, ušao je u Ginisovu knjigu rekorda, tako što je postavio dva nova rekorda u ekonomičnosti, i to u opštoj potrošnji goriva i u potrošnji dizel goriva.

Dizel gorivom pokretani 308 prešao je ukupno 14.580 km i u prosjeku prelazio nevjerovatnih 1.919 km sa jednim rezervoarom od 60 litara. Ovo je ekvivalentno potrošnji goriva od samo 3,13 l/100km, a emisija CO2 je iznosila 90,3 g/km.
Prije nego što bi postavili pitanje o podešavanju automobila, uzmimo u obzir da ovaj porodični hečbek može da primi pet putnika, a rekord je postignut sa dva putnika i njihovim prtljagom, koji se sastojao od dva velika kofera sa odjećom za svih 25 dana putovanja.

Džon i Helen Tejlor su vozili 308 HDi sa 1,6-litarskim turbodizel motorom snage 110 KS i obrtnog momenta 240 Nm. Njegova zvanična potrošnja u kombinovanom ciklusu je 4,9 l/100km.

Direktor Peugeota u Australiji, Rob Dommerson je bio prijatno impresioniran ovim postignućem. “Izuzetno mi je drago što je ovaj fantastični rezultat Peugeota 308 postignut u stvarnoj situaciji. Oni su vozili istim autoputem koji svi koriste kada idu na daleki put, pripremljani na isti način kao i ostali australijanci kada krenu na odmor. Za razliku od ovog slučaja najčešće se testovi duge vožnje obavljaju na trkaćim stazama, ili u nekoj pustoši daleko od civilizacije gdje je sve ravno.”

U Peugeotu čak razmatraju da ovom snažnom motoru pridodaju i hibridni sistem, ne možemo ni da pretpostavimo tek onda nivo ekonomičnosti koji će se osvariti i nove rekorde koji će se oboriti sa takvim automobilom.

(Sarajevo-x.com)
Bruka, skoro pa da ne povjerujes....sa rezervarom u Njemacku i nazad....svasta
cuj 3,2 litre na 100 km
a svasta stvarno
3,2 l/100km.. o tome samo sanjam.. bez zareza (32l) je lakse
Impresivno... ali neka ba, nije to užitak kao kad stisnes gas u Mazdi, jel tako ? Icon_mrgreen
a fabia ova nova 1.4 TDI po onom prospektu trosi 2,5 litara tako da je ovo puno Icon_lolIcon_lolIcon_lolIcon_lolIcon_lol
a slusaj, Skoda je Skoda, ne neki sugavi Francuz...sta ocekuje so dljudi kojima je poslastica pljesnivi sir...fuj :D

tibor987 Wrote:
a slusaj, Skoda je Skoda, ne neki sugavi Francuz...sta ocekuje so dljudi kojima je poslastica pljesnivi sir...fuj :D

hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
jak si mi majke mi al samo na jezikuIcon_mrgreen
pa sta sam ja reko da skoda ne valja, da je nebi dzabe il nesto tome slicno
ako si onaj moj komentar shvatio kao uvredu onda stvarno ne znam sta da mislim
a iako si to shvatio kao uvredu, mada mi stvarno nije jasno kako, onda imas fino pm pa da to rijesimo a ne ovako da se svadjamo bezveze i da idemo u OT
a ako su su Francuzi kako kazes tako sugavi, kako onda da je u ovoj temi neki FRANCUZ oborio 2 Ginisova rekorda, ili je to neka puka slucajnost?

ma to je nesto namjesteno

renault R-5 Wrote:

tibor987 Wrote:

a iako si to shvatio kao uvredu, mada mi stvarno nije jasno kako, onda imas fino pm pa da to rijesimo a ne ovako da se svadjamo bezveze i da idemo u OT
a ako su su Francuzi kako kazes tako sugavi, kako onda da je u ovoj temi neki FRANCUZ oborio 2 Ginisova rekorda, ili je to neka puka slucajnost?

Onaj ":D" je trebalo zamjeniti znakIcon_mrgreen, tako da je to sala, sta se odma trznu hehe...a ako cemo se vec prepucavat, ima od mene tema u kojoj pishe da Skoda ima 0 povucenih vozila, a Francuzi imaju pun kufer...za svakoga iam neka pozitiva hehe Icon_lol

tibor987 Wrote:

renault R-5 Wrote:

tibor987 Wrote:

Onaj ":D" je trebalo zamjeniti znakIcon_mrgreen, tako da je to sala, sta se odma trznu hehe...a ako cemo se vec prepucavat, ima od mene tema u kojoj pishe da Skoda ima 0 povucenih vozila, a Francuzi imaju pun kufer...za svakoga iam neka pozitiva hehe Icon_lol

e onda se duboko izvinjavamIcon_mrgreen
ono mi je sugavi francuz zapelo za oko al dobro
nadam se da se ne ljutis hehe Icon_wink

ma francuzi su ba bogovi...svaka mu cast, ne ugradjuje se ovaj motor dzaba i u Minija, jer da ne valja, ne bi njega BMW uzeo Smile
3,2 l al u kurcu!!! mozda 90 na sat,u petoj i non stop auto putem ,trosice i ferrari 10 litara na taj nacin :D
ma to je sranje to je na otvorenom putu, po gradu je sasvim druga prica. I po gradu se voza 95% tako da ti podaci na otvorenom ne piju vode ......al et...lijep pezo....

renault R-5 Wrote:

tibor987 Wrote:

renault R-5 Wrote:

tibor987 Wrote:

e onda se duboko izvinjavamIcon_mrgreen
ono mi je sugavi francuz zapelo za oko al dobro
nadam se da se ne ljutis hehe Icon_wink

Ma ne ljutim, sve oke Icon_wink

Pages: 1 2
Reference URL's

Fatal error: Cannot redeclare class databaseEngine in /home/bhtuning/public_html/inc/db_mysqli.php on line 13