Tuning & Styling FORUM // Street Race // Auto sport // Car audio

Full Version: golf 2 td
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.

GreenDevil Wrote:
nema turbina za intercooler to je ista sto je i kod tebe al obicna je bosch pumpa i ima katalizator kad njega skines dobijes na snazi a razlikuju se bosch pumpe od 44, 51 i 59KW. ovu od 59 je tesko nac kod mene je 51KW i ima intercooler a inace polovne kostaju izmedju 100-150KM

U sustini ista turbina,ali ne mozes na tu svoju stavit intercooler posto na njoj nemas izlaze za kopcat ta crijeva za intercooler,to moras nabaviti sa intercoolerom,sumnjam da ce ti to neko skinuti sa ispravne turbine..

RS TURBO Wrote:
Vala ne moze biti komplikovanije od rastavljanja motora i radjenja generalke Smile turbina ti moze ostati ista samo sto ce biti problem naci crijeva i intercooler da ce neko prodati. To inace prodaju uz turbinu. Najbolje je da kupis nov intercooler i cijevi i rijesio si problem i imaces sigurno 15+ HP vise jer tada motor dobiva dosta hladniji zrak i tada je veca iskoristljivost snage motora, a mozes i uzeti turbinu koja ima veci pritisak i eto ti jos vise HP Icon_biggrin

Drug,na golfu se ne moze mijenjati turbina tek tako, turbina ima nazad onu zelenu plocicu na kojoj je nekakav broj i mora da se uzme turbina sa istim tim brojem ako mislis da sve fercera kako treba..

Ne znam o kakvim pumpama prichas ,znam da ima od obicnog dizela i turbo dizela, razlika je kako vanjski izgled tako i performanse..

GreenDevil Wrote:

Oggy Wrote:
Ne znam o kakvim pumpama prichas ,znam da ima od obicnog dizela i turbo dizela, razlika je kako vanjski izgled tako i performanse..

pa nisam ja strucnjak za te stvari al postoje od 40KW obicni dizel, 44KW td sa katalizatorom i bosch pumpom od obicnog dizela, imas i GTD 51KW imas na slici sto sam postavio i od intercoolera je 59KW malo je veca od ove 51KW zato sto prima vise zraka i malo vise ubrizgaje goriva

Dizel 40kW, turbo dizel,44kW -mala turbina(noviji tip golfa), turbo dizel 51kW,velika turbina,stari tip golfa ..znaci,kod turbo dizela broj kW zavisi od turbine,a ne od bosch pumpe,oba imaju istu bosch pumpu...e sad racunaj,normalno da kad stavis intercooler na veliku turbinu (51kW) da ces dobiti vise kW nego na malu turbinu (44kW).

Kosta ti sama turbina polovna minimum 250Km i tesko da mozes znati kakva je dok ne postavis.
jest to znak ako je bas skroz riknula,a uvijek odu piksne na na osovini od usisa,kazu da se mogu prepakovat od izduva,od druge turbine,trebalo bi probat,u igri je 250KM-ova,ne znam znas li ista o tome.PS:.i dalje tvrdim da ne mozes stavljat turbine kakve hoces,ima zelena plocica iza na turbini ciji broj mora da se poklapa..i glupost zahebavat se oko GTD-a, prodaj taj motor i kupi komplet original TDI,dodaces 200KM na svoj motor,maximalno..ili ubaci 16V, sredis ga i jos ti ostane para..
Eto drug promijeni bosch pumpu pa javi sta je bilo...bolje odnesi svoju pumpu na servis ako vec imas slabu vucu nek ti je urade,to kosta 80 do 100KM, i  imaces bolju vucu i manju potrošnju,a i bolje ce da pali.. Inace tebi ne odgovara velika turbina na taj motor.. Ako vec hoces dobru vucu: obradi blok na prvu specijalu, kupi nove klipove s karikama, letece i lezece lezajeve promijeni, i bice bolja sigurno,to ti kosta oko 1000KM (to radi kad ti rikne motor)..i ti bi 200 km/h sa dizelom od 44kW,eh..Stavi 16-ku i jos ce ti para ostat..
Moguce je da mene oko vara, jer primjetim razliku veličine te dvije turbine, i to odokativno se primjeti,ne treba mjeriti..
PS: nokke, ako uradiš ovo što ti je rekao Green devil,molim te javi kako ide,šta si dobio,nisam to još probavao,pa da znam isplati li se.pozz
Kad bi ja tebi iznio dvije bosch pumpe od ta dva turbo dizela,bas bi ti poznao koja je koja? Raspitacu se bas o razlici ta dva turba da ne palamudimo bezveze nas dvojica..
Ne mozes stelovati ventil na turbini, ali mozes dodati goriva na bosch pumpi, jedan saraf i gotovo..bice bolja vuca sigurno,ali i veca potrosnja i mozda bude malo crnog dima,ali nije to nista strasno.
Katalizator sa nasim gorivom ti je skoro zacepljen,sigurno, nego skini ga i prodaj, ja ih prodajem za 50KM po komadu..a inace,ja sipam u naftu ATF-a, tako mi rekao majstor sto servisira bosch pumpe, kaze da nasa nafta nije dovoljno masna pa zato ode bosch pumpa brzo...
Vidjecu ako mi bude u garazi ovih dana turbo dizela slikacu turbine pa cmo ih mjeriti..ustvari na country-u mi je 44kW to slikam sigurno,i bosch pumpu, a ti nadji 51kW pa slikaj..

GreenDevil Wrote:

Oggy Wrote:
Vidjecu ako mi bude u garazi ovih dana turbo dizela slikacu turbine pa cmo ih mjeriti..ustvari na country-u mi je 44kW to slikam sigurno,i bosch pumpu, a ti nadji 51kW pa slikaj..

ev 51KW

vide se samo crijeva,ne vidi se turbina...

GreenDevil Wrote:
drug rijec je o golfu 2 a ne o novim modelima znaci auta koja su punoljetna Smile

Ma sta samo punoljetna, moj je i stariji od mene Icon_mrgreen

HONEY Wrote:

HerrNuki Wrote:
jebes dizel nabavi 1.6 benz. i kompresor mu ubaci

molim da mi se imenuje netko u Bosni i Hercegovini tko ubacuje, nabacuje itd. (i tj. tko je to dosad uradio) turbine i kompresore na N/A benzinske motore

ja koliko znam, imaju 2 golfa u Sarajevu, 16V TURBO koji su tek napravljeni za ovu sezonu, pa cemo vidjeti kao idu

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8
Reference URL's

Fatal error: Cannot redeclare class databaseEngine in /home/bhtuning/public_html/inc/db_mysqli.php on line 13