Daj i ti seres...1.Smjesa-tako smo ti i rekli, 2. Kompresija-i to smo ti rekli, 3.Varnica-pricali smo ti i o svjecicama,kablovima,razvodniku i tim zajebancijama,a ti uopste nisi skonto sto ce to sve-pa za tu varnicu...
Jel SMJESA i GORIVO jedno te isto...???Kad vec to znas ajd mi molim te pomozi posto ne znam ni ovo...koji je omjer smjese najbolji za izgaranje...i jel bolje voziti sa siromasnom ili bogatom smjesom???
Sta je to kompresija???
nerazumljivo mi je bilo ovo za kablove razvodnik itd lakse je bilo da si rekao iskra,jer pitao sam 3 uslova-a to su 3 rijeci...nisam pitao kako nastaju ti uslovi...sama rijec uslov znaci da se to podrazumjeva da se desi nesto...
POZZZZ
Vidim da si u medjuvremenu naletio na neki text na googleu,pa ko ti sad znas,copy-paste
Ja sam ti rekao SMJESA,a on je rekao samo gorivo,konta ima zraka,jebi ga,ne placa se...a za omjer nemam pojma,valjda gorivo-zrak 3:1,mozda i 4:1...A pod siromasnom i bogatom smjesom podrazumijevas bogatu gorivom ili zrakom!? Bogatija gorivom treba biti samo smjesa za prvo paljenje hladnog motora,hladan zrak moze da primi vise goriva,rjeđi je... a objasnio sam ti malo opsirnije jer sam mislio da ces skontat,nisam znao da mozes registrovati samo 3 rijeci...