Tuning & Styling FORUM // Street Race // Auto sport // Car audio

Full Version: TEST: BMW Coupe 335i vs AUDI S5
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Preciznost ili snaga?

Automobili na testu:

- AUDI S5 354 KS, integralni pogon, 0-100 km/h za 5,1s, maksimalna brzina 250 km/h
  cijena 55.900 eura

- BMW 335i COUPE 306 KS, pogon na zadnje kotace, 0-100 km(h za 5,5 s, maksimalna brzina
   250 km/h, cijena 45.000 eura

Precizan i brz, BMW 335i kupe sa visokoturaznim bi-turbo motorom ima dostrojnog protivnika u novom Audiju S5, kojeg karakterise integralni pogon i veliki V8 motor sa znacajnim obrtnim momentom.
Kako ce se zavrsiti ovaj bavarski duel s obzirom na to da Audi raspolaze sa skoro 50 ˝konja˝ vise.

U vazduhu se osjeca velika napetost jer nisu u pitanju samo dva kupea sa preko 300KS.
Audi svojim novim modelima ponovo prkosi konkurenciji iz Minhena.
Model S5 moze da posluzi kao uzor V8 motor sa direktnim ubrizgavanjem i 354KS, integralni pogon i dobra optika, isticu sportske karakteristike ovog modela sa dvoje vrata.
Cijena od 55.900 eura svjedoci i o razvijenoj samosvjesti.

BMW sa modelom 335i nastupa nesto skromnije, sto se odnosi i na cjenu koja iznosi 45.000 eura i moze da se smatra suzdrzanom, upravo kao i elegantna linija karoserije ovog modela.
Snaga tehnicki dobro opremljenog bi-turba sestocilindarskog motora dostize 306 ˝konja˝.

Karoserija
VISE PROSTORA Audiju DONOSI POBJEDU

Komfor u voznji
Audi S5 JE NADMOCNIJI U OBLASTI KOMFORA OGIBLJENJA I SJEDENJA

Motor / mjenjac
Sestocilindarski bi-turbo motor protiv snaznog V8: BMW ISPRED AUDIJA

Dinamika voznje
AUDI IMA BOLJE KOCNICE, ALI JE BMW NA STAZI RAVNOPRAVAN

Zagadenje / troskovi
BMW Coupe POVOLJNIJI ZA NABAVKU I ODRZAVANJE

ZAKLJUCAK:
Audi S5 bi dosao, vidjeo i pobjedio, da mu 48KS i 11.000 eura vise osigurali pobjedu na stazi.
Medutim, on je za dlaku iza BMW-a (s cim se ja ne bih slozio u ovome)!
Prednosti BMW-a su mala masa, dinamican pogon i niska potrosnja, a aduti Audija su integrali pogon, veca snaga i vise prostora.
Nedostatak Audijevog modela uocava se i u njegovoj potrosnji. Da li ce na kraju neko ipak izdvojiti 11.000 eura vise za Audija to je pitanje licnog ukusa.
Joj audi je prelijep! Stvarno nemam rijeci za njegov dizajn!
Prelijep audi... Smile
Meni se Audi recimo ne svidja, jer ima previse nekakvih kockastih dijelova, pocevsi od farova...a nek ih sramota bude, kad ih auto sa 50 KS manje i zadnjim pogonom (naspram bajnok i neprikosnovenog Quattro-a) pobijedi na stazi...ma BMW je ovdje apsolutni pobjednik, jer ko u coupeu trazi komfor, traze se upravo performanse, koje BMW ima itekako bolje...toliko od mene
A evo vam i clipa originalnog...

http://youtube.com/watch?v=aHj0zbhjLZI

Integra_Gsi Wrote:

emir_89 Wrote:
ma tebi samo nek je bmw i odma je pobjednik. protivnik nije ni bitan...

ma pusti decka nek i dalje zivi u zabludi..bitno je da je bmw..mislim halo to je BMW.. a ovom audiju moze da sisa tuki

pricaj sta hoces, ali pobjedio je BMW na Fifth Gear shootout testu..

kad bih birao,tesko bi se odlucio,al ipak audi mi je nekako bolji
BMW je Auto za Audi! Još uvijek...
@emir_89: pa ako su ljudi odlucili da je bolji na fifth gear, top gear je testirao M3 protiv RS4 i rekao da je M3 jedini pravi, a da su ostalo kopije!!! tako da ja iznosim realnost...i pogledaj mojih ostalih 833 (trenutna) posta pa vidi dal furam samo BMW...ima tu jos dosta Alfi, Volvo-a itd...

@Intergra_Gsi: odgovor na tvoj post su dali freekvw i MLaden...

eres6_89 Wrote:
Ovaj bmw mu moze biti samo kurvica haahaaSmile

hehehe bas tako je !!!

Audi jaci nema sta ! Icon_cool

eddo Wrote:
vala ljudi neznam stvarno sto se tolko natezete kad su oba auta prelijepa .... a ja cu rec samo jos ovo .... audi je 11.000 eura skuplji od BMW-a .... STA MISLITE STA BI BMW NAPRAVIO SA OVOG KUPEA DA JE I ON ULOZIO JOS OVIH 11.000 EURA .... stoga svi oni koji kazete da je audi bolji .... odgovor je da JEST BOLJI .... al da je BMW ulozio kolko su i oni .... NEBI MU AUDI BIO NI DO FELGI .... lijep pozdrav

zivjeo govornik! Smile

S5 bez ikakve dvojbe

RCat Wrote:
sad ovaj vikend na VOXu uporedjuju BMW jedinicu sa mazdom rx8.. kruske i jabuke

vala bas su nasli sta ce porediti.. niti je ista klasa niti sta.. ali ne znam kakvi su po cijeni?

Pages: 1 2 3
Refresh your car and give final tune with perfume and cologne for you and your ride.
Reference URL's

Fatal error: Cannot redeclare class databaseEngine in /home/bhtuning/public_html/inc/db_mysqli.php on line 13