pas ti mater... cudoviste... i to pravo...
Uz Petrov Lupo najbolji i najjaci projekt na ovim prostorima... Neka se ne uvrijedi nitko drugi, ima stvaro hvalevrijednih i odlicnih projekata, ali ovo je nesto sasvim drugo...
Sa nitrom ovo bi trebalo imati debelo preko 1000 KS, a o vremenu na 402 se moze samo nagadjati... A i odlicna je stvar sto se auto nece raditi samo za ravno
evo c/p sa dijelovima sa http://www.avtomobilizem.com
- blok pripravljen po specifikaciji IMSA bloka(so razlike med serijskim kar velike)
- glavna gred IMSA (NOVA!)
- močnješi glavni ležaji za gred (IMSA)
- močnjejši ojnični ležaji za gred (IMSA)
- suhi karter
- oljna pumpa za suhi karter predelana dodatno v audi motorpsortu
- custom audi motorsport vztrajnik
- dirkalne ojnice za 10.000rpm in 1.300NM
- dirkalni kovani bati z nizko kompresijo in visoke obrate
- glava IMSA
- odmične dirkalne SCHRICK (zelo podobne po specifikaciji kot IMSA)
- seveda vse nastavljive (odmične), tako da bomo tukaj iskali najboljše razmerje odzivnost/končna moč
- custom izpušni kolektor (verjetno bomo probali 2 varianti, da vidimo kaj se bolj obnese)
- sesalni kolektor - možni 2 varianti - ali S1 (IMSA) original seveda ali pa 5 loputk za gas - za vsak cilinder posebej in custom plenum naprej
- glede injektorjev se se odločamo ali 10x 750ccm ali 5 x 1600ccm(je več odločimnih faktorjev v igri)
- 3 x bosch motorsport 044 pumpa
- Autronic za krmiljenje vsega namesto motronica
- IC velik in prilagojen - glede na prostor
- turbo custom, keramični ležaji, ojačana vetrnica (ni oznake) ampak velik
- wastegate (se še nismo odločili)
Več se zdele iz glave ne spomnim.
Za karoserijo in ostalo še spišem.

SamiRX-8 ajd ne zezaj raju, kakva Mazda ba. A posebno 7.5 sekundi, iskreno, mislim da to gotovo niko ne moze ostvariti u BiH, cak i da dovedu auto koje ide tako brzo, sumnjam da ce naci dovoljno dobru pistu da ga se neko usudi "lansirati" tako brzo. Daj ba, ne zaboravi da Veyron vozi 10.4 s na 402...

SamiRX-8 ajd ne zezaj raju, kakva Mazda ba. A posebno 7.5 sekundi, iskreno, mislim da to gotovo niko ne moze ostvariti u BiH, cak i da dovedu auto koje ide tako brzo, sumnjam da ce naci dovoljno dobru pistu da ga se neko usudi "lansirati" tako brzo. Daj ba, ne zaboravi da Veyron vozi 10.4 s na 402...
Hoćeš da ti turim video gdje S2 ide 8,6!!!
Znas li ti koja je razlika izmedju 7.5 s i 8.6 s na 402 metra? Drugo, Audi ima pogon na sva 4, a Mazda nema, sto znaci da poredis kruske i jabuke. Trece, potrazi koji je svjetski rekord Mazde RX7 i Skylinea sa samo ZADNJIM pogonom, pa ces vidjeti da ni oni ne voze tako brzo na 402 metra. Pa price da ce neki bosanac sloziti auto u garazi i u prvoj godini natupanja (bez ikakvog iskustva) voziti 7.5, je meni i vise nego smjesna. Auti za 8 sekundi se sklapaju godinama da bi mogli odvesti bar 5 trka a da se ne razlete. Da ne spominjem koliko kostaju takvi projekti. A sad mozda i najvaznija stvar, mi nemamo piste na kojima se postizu takvi rekordi. Znaci piste sa takvom podlogom koja omogucuje vrhunski grip guma (da RWD moze iskoristiti vecinu snage) i koja ima zastitne ograde, pa se ne moras brinuti hoces li izletiti u raju. Pola auta koji na ovim pistama u Eu i USA voze 8.* sekundi, kod nas bi bili najmanje sekundu sporiji. Kod mene te price o Mazdi od 7.5 sekundi ne pale, ko zeli, nek vjeruje u njih. Ja odsjecem sa tog vremena dvije sekunde i opet ne vjerujem da ce se takvo nesto pojaviti kod nas. Toliko...
Znas li ti koja je razlika izmedju 7.5 s i 8.6 s na 402 metra? Drugo, Audi ima pogon na sva 4, a Mazda nema, sto znaci da poredis kruske i jabuke. Trece, potrazi koji je svjetski rekord Mazde RX7 i Skylinea sa samo ZADNJIM pogonom, pa ces vidjeti da ni oni ne voze tako brzo na 402 metra. Pa price da ce neki bosanac sloziti auto u garazi i u prvoj godini natupanja (bez ikakvog iskustva) voziti 7.5, je meni i vise nego smjesna. Auti za 8 sekundi se sklapaju godinama da bi mogli odvesti bar 5 trka a da se ne razlete. Da ne spominjem koliko kostaju takvi projekti. A sad mozda i najvaznija stvar, mi nemamo piste na kojima se postizu takvi rekordi. Znaci piste sa takvom podlogom koja omogucuje vrhunski grip guma (da RWD moze iskoristiti vecinu snage) i koja ima zastitne ograde, pa se ne moras brinuti hoces li izletiti u raju. Pola auta koji na ovim pistama u Eu i USA voze 8.* sekundi, kod nas bi bili najmanje sekundu sporiji. Kod mene te price o Mazdi od 7.5 sekundi ne pale, ko zeli, nek vjeruje u njih. Ja odsjecem sa tog vremena dvije sekunde i opet ne vjerujem da ce se takvo nesto pojaviti kod nas. Toliko...
Znači mi nesmijemo napredovati nikako trebamo ostati na 10 sec, jer smo mi bosanci koji neznaju sklopiti motor... de molim te o čemu ti govoriš???
Upravo je to što nama treba (jaka konkurencija) kad izlete tako dva zmaja misliš da će ostati na njima ima još ljubitelja brzine koji će isto tako gledati da sklopi jednog takvog zmaja pa 4 pa 5 i td. i odmah imaš kvalitetne mašine i kvalitetno natjecanje gdje se onda mora ulagati i u podloge naravno! Po tvome znači da mi nismo spremni za takve brzine ali ti kažem da bez toga nema niti napretka niti kvalitete i taj mozda kad napravi tog Audija drmat će mozda neke dvije godine dok se ne pojavi neki drugi jer uvijek ima jači od jačeg.

Mozda cak i sekundu brze bude isao...
a da ne pricam sta treba uraditi da se ide ispod klase 10s
....