Tuning & Styling FORUM // Street Race // Auto sport // Car audio

Full Version: Golf IV TDI
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
bok svima, stari kupuje auto, golf IV tdi od oko 8500€, godište nije bitno i to me ne zanima, zanima me da ne tražim po netu danima, razlika između tdi-ja od 90ks dakle obični, i tdi-ja isto običnog, ali novijeg od 102-3ks, čuo sam od frenda da razlika ima veze sa ubrizgavanjem, al on i nije tolko pouzdan, pa bi mi netko od vas mogao objasnit razliku između ta 2 motora, dakle oba najslabiji TDI, samo je ovaj jači noviji, i još jedna stvar me jebe, ovi golfovi čini mi se 2002 i dalji, imaju drukčija vrata iznutra, neke gumbe... šta ti dodatni gumbi rade, jel ima još nekakve razlike među godištima i jel bitna uopće? i da još kod onih motora, jel ovaj jači više troši? i tko vozi tdi-je molim da mi napiše potrošnju, i jel se puno kvari, šta se kvari?.. takve stvari

edit: u obzir dolazi i audi a4, al onaj do 2001, sa istim motorima, i ak znate max brzina od tih modela-tdi (taj dio mene zanima, ne starog hehe)
e drug imamo slicne planovee i ja isto zelim A4 2001 godiste ili golf 4 tdi al od 130 do 150 konja ona malo zivlja,,,,..il a3 isto sranje samo drugo pakovanje,,,,pa cuj 19.tdi 130 konja ide max brzinu ima nevjerovatni 250 kmh  vecina mi nece vjerovat al vozio sam se fakat u audiju 2001 godiste 130 konja i zakuca 250 kmh.,.,.sto je bas do bola i stvarno auta vucuu i iduu 100 kmh nabvija za neki 7.5 sekundii mislim meni nevjerovatna ta auta...a potrosnja max 7 liatara da ga ubijas hehe... kolko sam ja informisan o potrosnjii,,,
hehe dobri planovi, "crveni" tdi, al mene i starog više zanimaju ovi, premda sam novi vozač 102ks max
ide nukijev 1.9tdi sa 110 konja :D:D:D:D
nemema potrebe da lazem da nejde 250 kmh jebigaa... koji ce mi vrag da lazm ili izmisljam pa odi buraz na Yuotube i ukucaj 19.tdi i vidjjet ces sam da ti ja nista nepametujem Smile
ma samo obični TDI od 90KS ili SDI...jače ti ne treba...a potrošnja extra stvar
ajmo ljudi, kolko nas tu ima a nitko nema tdi četvorku?? jel zna netko POUZDANO 100% koja je razlika između ta 2 TDI-a (90 i 103ks oba najslabiji tdi), jel uopće bitna razlika itd..
ovi noviju su pumpa duse
hehe quattro, taj dio znam i sam, al kaj to znači, jel troši više, jel pouzdaniji, to je neka elektronika, pa jel se kvari? takve stvari
hvala na odgovoru, bar zbog dijela o kvarovima, iako mi potrošnja ne pomaže puno, crveno I, injection, ubrizgavanje drukčije jel? (ili jednostavno ubrizgava više Smile) dakle potrošnja drukčija od ova 2 motora, btw nadam se da ovo zadnje nije iz iskustva Wink
razlika izmedju verzije 90 i 110KS je u turbini
a ovi drugi motori su PD i imaju drugacije ubrzgavanje u odnosu na 90 i 110KS

ja sma imao 110KS u passatu
jako dobar i stedljiv motor
na otvorenom trosio po 4.5-5l
po gradu 7-8l normalne voznje
mogao je povuci solidno, a odrzavanje bilo bas jeftino ...

ali slupao ga :(
Uradis Vector i OCT chip i imas stroj! Icon_razz
ok, hvala svima na podacima, bit će 90ks verzija, za sdi-ja sam znao i prije, on nije ni bio opcija iako se oni nađu najočuvaniji, a kažeš da je tvoj 1.9tdi 90ks trošio više od 8 litara (zammbo)? ili sam krivo shvatio, možda buba tolko troši, golf nebi smio nikako. 103ks je bolji, al treba nam i klima, tak da bi to ispalo više od 9000€ premda su to modeli ak se ne varam noviji od 2002.g.  Bit će i tih 90ks velik napredak premda se sad vozi 1.6d Smile
gledam po oglasnicima, tražim, treba to bit očuvan auto, na nekim piše 120tkm, vidiš auto, ko da je prešo 300, 1.6d bolje izgleda od njega.  oko mjenjača sve pepeo od cigarete, oko brava i po volanu izgrebano ko da su ga mačke vozile... Kad se naiđe na nešto stvarno dobro i očuvano, tu ni nije tolko bitna godina, al to se cijeni dobro. šogor prodo astru classic 1.7dti iz 2002 sa 250tkm i klimom za 6500€, kupio ju jedan autosalon, smanjili kilometre na 140tkm!!, promjenili presvlake na sicevima, malo uglancali i otišla za 8000€.

ZAMMBO Wrote:
mora ti brate trositi 8,9 litara kazem ti da ta auta imaju dosta snage i vucu dosta goriva samim tim...nemoze jare i pare sa klimom ce 90ks izaci i na devet,moze trositi sedam litara kad ga najlaganije vozis haman na leru i to bez klime,klima vuce 30% potrosnje, brate buba trosi 13 litara i to bez klime nista ja samo realno govorim ,brate nisu ti ovo motori iz devedesetih godina sa 50 konja, a neznam sto raja toliko gleda potrosnju pa brate ti kad si kokuz trosi svaki, kad imas para boli te...

prosjecna potrosnja kod obicnog TDI-a 90ks ne smije prec 6L ak se fino vozi ne znam kako je tebi trosio toliko mozda je motor pokvaren. moj stari ima Polo Variant karavan 98god 1.9TDI 90ks i trosi na otvorenom kad se fino vozi 5L golf je malo tezi i moze uzimat 6 a vise ne bi smio

Pages: 1 2
Reference URL's

Fatal error: Cannot redeclare class databaseEngine in /home/bhtuning/public_html/inc/db_mysqli.php on line 13