Znate vecina vas iz ranijih tema da sam spominjao da mi ove moje 15ke zakacaju malo zadnji blatobran,znaci struzu mi jako jako malo unutrasnji dio blatobrana,znaci okreco,prevrco sam i vasta sam kontao i mislim da sam nasao jednostavno rijesenje,mislio sam staviti uze gume,kako bi se gume vise uvukle u blatobran,jer kao sto rekoh jako mi malo struze!!! Eh sad me zanima koji bi profil mogao staviti da se rijesim dileme,sada su mi 195/50 R15 i kondam uraditi nesto ovako slicno :
http://img220.imageshack.us/img220/6531/mario3nt9.jpg
dal ce to biti rijesenje za moj problem? A mislim da ce i ljepse izgledati?
Da pojasnim,ne zakaca mi direktno blatobran vec onaj podvijeni dio lima ispod blatobrana to je nekih mozda 1-2 cm!
ili, stavi neke niskoprofile 13ke...
Kupis gume za opruge.1 km komad.Dignes auto na dizalicu da se opruga razvuce i ubacis u oprugu dva ili tri komada i sa jedne i sa druge strane i sve ok.Probao milion puta i rijesio problem.Ako stavis distancere na feluge samo ce ti jos vise strugati.
Kupis gume za opruge.1 km komad.Dignes auto na dizalicu da se opruga razvuce i ubacis u oprugu dva ili tri komada i sa jedne i sa druge strane i sve ok.Probao milion puta i rijesio problem.Ako stavis distancere na feluge samo ce ti jos vise strugati.
Pametno zbori, nije los prijedlog malo ga razdigni i to je to, ako je vec previse spusten....
Hmmm ne kontam,ako su ti tvornicke opruge (znaci nije spustan), kako mogu da ti zapinju te felne sa tim profilom guma, u mene su isto 195/50 R15 i nikakvi problema... A i vidio sam xxx golfofa sa tim profilom i nikakvi problema nemaju...Jedino da te felne ne prcaju...
Aaaaa ja cijelo vrijeme kontam da se prica o GOLFU.... LOOOOL....

...Pa sto ne sutis...
a bolan sto ne usrecis koga sa tim felgama

pa kupi sebi kakve sa manje jota
po meni su ti idealne 14-ke ali kad već hoćeš te ona otiđi kod limara neka ti izravna taj savijeni dio.
Eto vi meni nadjite fine 14.ke da neko hoce mjenjati i ja cu stavit 14.ke hehehe

znam da su idealne ali nisam nasao dobre 14.ke kad sam uzimao!
Naletit će neko brate ta lako je dat 14 za 15.
Hmmm ne kontam,ako su ti tvornicke opruge (znaci nije spustan), kako mogu da ti zapinju te felne sa tim profilom guma, u mene su isto 195/50 R15 i nikakvi problema... A i vidio sam xxx golfofa sa tim profilom i nikakvi problema nemaju...Jedino da te felne ne prcaju...
nema veze dimenzija gume, nego ET...sto je on manji izbacenija je felga, tako da ti moze na Golfu strugat i sa 175-icom, samo ako je mali offset...tj. ET
Znam sta govoris, al ni Out ne zna koji mu je ET na felama!
Izgleda da se nismo razumjeli.Posao tih guma u oprugama nije da razvuku opruge i dignu auto nego da nedaju oprugama da se sabijaju previse.Kad ih ubacis auto ostaje na istoj visini kao i dosad samo sto opruge vise nemaju toliki hod jer im gume nedaju da se sabijaju previse.A to ti je taman to kad ti neko sjedne nazad da guma nedohvati rub blatobrana.
Aaaaaaa da da drug,kontam te sad i kazes to je provjereno? Gdje tacno da nadjem te gume i kako to igleda kolega?
Ja sam uzimao na buvljaku kod nas i kosta 1 ili 2 km po komadu.Nisam siguran.Imam 4 komada ali ti nemogu sad prebacit sliku nikako.Debela tvrda guma promjera nekih 6 cm,duzine 10ak cm i na krajevima ide na U.Ti krajevi se ubace u oprugu i nedaju joj da se sabija previse.Gume se mogu staviti u opruge i kad je auto spusteno ali sam napisao da ga dignes na dizalicu jer je tako lakse.
Kad dodjem kuci stavit cu ti sliku jer mi je kabal kod kuce.
pa ocigledno da ti auto to ne moze da podrzi,skidaj ,prodaj,i kupi 1 col manje pa onda spustaj