zna li neko od vas gdje mogu kupiti sport cjev koja ide od zracne
kutije do usisa radi dobijanja biljeg zvuka za golf 2 gti 8v, KN filter
nemoze da se stavi jer ima protokomjer na zracnoj kutiji. Jedan majstor
mi je rekao za to, nadam se da sam dobro objasnio.
sta ce ti gljiva na gti kupis samo protocni filter koji je isti ko orginalni kod mene je bio isto je zvuk dobar imalo
kakav se zvuk dobije protocnim filterom, meni je jedan majstor govorio
da ova cjev sto sam spominjo neznam kako se zove daje 20ks i zvuk kao u gti 16v i da kosta oko 100km.
ma to su ti price daje konja ovoliko onoliko po tim mitskim konjima onda nebi trebao nos ni turbo nikome svak bi dobio 50 ks bezze i eto ga
a neznam za power cijev dje se moze kod nas nabaviti ali opet u nekom rezimu rada dobijes u nekom gubis pa ti vidi sta oces ako ima previse zraka u motoru (pogotovo ako ga dobijes iz motornog prostora znaci vruc) auto ima da ti stuca na malim obrtajima i da gubis dosta snage kasnije jedino ako dovedes hladniji vanjski zrak onda osjetis malu razliku da bi dobijo te neke ''konje'' ipak tu treba vise od obicnog komada plastike
nije meni do konja vec do zvuka, s vremena na vrijeme otkacim poklopac od
zracne kutije i malo ga zakrenem dobije pravi zvuk malo se izdivljam pa ponovo vratim hahaha, tako sam radio dok je gti bio kod mene sad ovaj jaran hoce nesta da radi po tom pitanju
usput da ne otvaram novu temu ima li gdje da se kupiti sportska izduvna grana za gti 8v
Moze da se stavi filter iako je protokomer na kutiji...Ja sam kod mene to stavljao...Napravi se nosac za protokomer i na njega direkt ide K&N..Kutija se izbaci skroz...
hehe taj se zajebo bogami za jedno......50ks :D:D:D:D:D
ne slusaj svacije pricice druze
Cuj 20 konja.Dobar ti taj majstor,posalji ga meni nek mi stavi cijev od metra,mozda dobijem 100 konja.......svasta.
Napravi sam sebi adapter i stavi gljivu iza protokomjera i to je to.
majko draga ne mogu da vjerujem sta citam (-: strasni su vam ti konji sto prodaju majstori.
kakvi protocni fileri, sportske grane i sl. nist od toga nema za male pare, ima samo kontra efekat..
isto tako Spico007, ne moze staviti adapter i gljivu i TO je to... mehanika fluida je sirok pojam, tu je citava nauka oko usisa zraka i .... puno puno toga... nisam ja neki poznavalac toga niti kazem da poznajem nesta, ali covjek ce s takvom igrankom u 90% slucajeva samo dobiti kontra efekat...
moze staviti duzu cijev nego sto treba za usis, moze staviti pogresnu crijev, pogresan precnik iste, nepravilne uglove .. bla bal bla....
heheh
ziviio
ne padaju konji s neba...
Reci ti svom majstoru da ti daje malo konja, ipak je to gti, uzmi najmanje 50,