05-01-2008, 05:46 PM
05-01-2008, 05:51 PM
Ma to i ima neke veze sa nitrom,mozda povecano ,nije mozda nego sigurno vece sagorijevanje cestica,pa vjerovatno to dodje i to auspuha,a sad nisam siguran da li to ikakve veze ima sa vrsom auspuha!?!?
05-01-2008, 05:53 PM
cini mi se da sam to isto gledao na pimp...........
05-01-2008, 06:01 PM
ja ti kod svog fice malo zakrenem razvodnik,znaci poremetim paljenje,i onda gas do daske,a auspuh samo cijev bez lonca,nekih 40cm.....puca iz auspuha,a kako puca tako i vatra izlazi...tako to i oni rade
hihihi...snimicu ja ovo kod fice..
05-01-2008, 06:08 PM
ovo je vezano u vezi Nitra, ali en ovoliko, baci malo plamen, ali vjerovatno su oni doveli n akraj zadnjeg lonca brizgaljku neku da se na kraj auspuha zapali....ipak ne moze ovako plamen pljuvat, kamoli da ga vuce jos iz motora....pokusaj i ti, stavi svjecicu na kraj auspuha, a ako imas ugradjen plin dovedi malu cijev i gurni u auspuf....ako rikne auspuf nisam kriv, ako bude fino gorjelo, onda si skonto foru :D
05-01-2008, 06:12 PM
ma slobodno ti probaj sa plinom,nesto ce se sigurno zapalit.. ;-)
05-01-2008, 06:15 PM
Nesto ce se sigurno desiti,ali sta to ces nam javiti ( ako prezivis
heh
heh05-01-2008, 06:18 PM
ja sam vozao ficu bez auspuha,i iz grane izlazi vatra non stop...znaci ako ti je dovoljno jak motor, a auspuh bez ikakvog lonca i katalizatora i tih zajebancija,trebalo bi da bude vatre..
05-01-2008, 06:31 PM
ja sam gledao dokumentarnu emisiju o autima iz 2f2f, vatra pocne sama da izlazi u voznji pri visokim obrtajima ili koristenjem nitra, tako bar oni kazu,
05-01-2008, 06:50 PM
Bilo kako bilo,meni je to najveca glupost !
05-01-2008, 08:26 PM
Stavi se svjecica u ispuh. To je ta "na dugme varijanta" za koju ja znam. A sto se tice ovog efekta koji bmwscaner spominje, postize se zbog goriva koje ne sagori, mozete vidjeti na rally autima, kada koce motorom, pa saltaju u nizu i odleti u visoke obrtaje, redovno skoro plamen na auspuhu. Zapali se nesagorjela smjesa. Probajte sjesti u auto, zaturirati ga na blokadu, ugasiti auto pa brzo ponovo dati kontakt(upaliti auto). Kod mene uspjeva tako (nema plamena, puca) 

06-01-2008, 12:59 AM
kako god, meni to ide samo na show aute, nikako za vozilice koje se svakodnevno koriste...
06-01-2008, 01:02 AM
tibor987 Wrote:
kako god, meni to ide samo na show aute, nikako za vozilice koje se svakodnevno koriste...
I ja tako mislim...
06-01-2008, 02:19 AM
kako god, zakljucak da to nije neka veliak pamet hehe :D...a i zakljucak moj je da sa skodom to ja ne mogu uraditi hihihi :D
31-01-2008, 01:12 AM
možeš napravit kasnije paljenje na autu..to sa razvodnikom da ga azkreneš..a probaj sipat nitro razrijeđivaća ne u prevelikoj kolićini i isot će ti rokat plamen iz auspuha i ujedno malo spalit ventile...a imaš kompliciraniju foru..na cijevi od auspuha malo prije zadnjeg lonca ugradiš malenu diznicu koja će ti propuštat benzin i tako će ti se zapalit i rokat će ti plamen iz auspuha..
ali nikad neš imat plamen ko u filmu..to je je vezano za nitro..a moraš znat da ameri imaju benzin sa veći oktanskim broje..preko 100..to vjerovatno znaš..tako da.. sve ti jasno
ali nikad neš imat plamen ko u filmu..to je je vezano za nitro..a moraš znat da ameri imaju benzin sa veći oktanskim broje..preko 100..to vjerovatno znaš..tako da.. sve ti jasno
Refresh your car and give final tune with perfume and cologne for you and your ride.