Tuning & Styling FORUM // Street Race // Auto sport // Car audio

Full Version: Pomoc, gdje naci motor?
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
nisam siguran hoce li taj motor uopste odgovarati R19 (nosaci, mjenjac, poluosovine i ostalo). raspitaj se jos malo jel to uopste moguce izvesti da ne bude posao uzalud

Quote:
Prodajem H22A5 vti motor 190 konja, 95 godina, presao 45 hiljada! Izduv nov narucen iz Amerike pravljen za manje grijanja pri ispaljivanju nitra(NOV JOS U KUTIJI) i mjenjac sa poluosovinama od Prelude 2.0! Cijena 2700 km!!!

Prodaje RED THUNDER iz SRCS.

Fele Wrote:

Quote:
Prodajem H22A5 vti motor 190 konja, 95 godina, presao 45 hiljada! Izduv nov narucen iz Amerike pravljen za manje grijanja pri ispaljivanju nitra(NOV JOS U KUTIJI) i mjenjac sa poluosovinama od Prelude 2.0! Cijena 2700 km!!!

Prodaje RED THUNDER iz SRCS.

nije ni skup 2700 KM mislim
ali je to zvjer

Outrage Wrote:

bmwscaner Wrote:

nemesys Wrote:
Da je uzmem u Njemackoj, kako cu je reg. ovdje ako se proizvodila do 91. god?

jbt pa u bosni zivimo ko ti jos voza regularne aute papire od stare prelude imas za 300 maraka i prekucas i zdravo drugari kakva carina itd. nema auta bez stranca pa bilo ono od 20 ili 2 godine starosti

Ma drug ilegalno ostaje ilegalno! Mani se toga,nece niko problem,kazni i zatvora radi toga! Kad bi to tako jednostavno bilo ja bi do sad sebi preveo Hondu CRX al hebo corava posla!

Jesi vise dojadio s tom CRX pobogu. Uzmes sebi, shutis fino i gotovo, nikom ne spominjes porijeklo auta naravno i gotovo, sto se ne bi isplatilo uvuci stranca ako imas papire, i jos bolje znanja da sam prekucas sasiju, ili nekog bas od povjerenja.

a sto mozda ne pokusas 16-ku KR iz dvice napr i na njega staviti G-lader, lakse za naci, lakse za odrzavati od honde, a ide bas ide

nemesys Wrote:
Sta znaci druze KR

ti je oznaka motora  1.8 DOHC 16-v i na to da stavis g-lader to je preludo i lodze od g-60 koji je lako kvarljiv
a imas cak i opciju 2.9 VR6 mada ga je malo teze za naci ali zato....

e BMW trebo bi mi taj hondin turbo pa mi nadji majke ti. intercooler cu uzet od onog zelenog djavola, ima on na golfu orginal HONDA
Posto vidim da te zanima vtec pogledaj na forumu SRCS kako je izgledao kompletan projekat ugradnje tog motora u Hondu CRX i mislim da ce ti dosta toga biti jasnoIcon_biggrin
Meni samo nije jasno sta ste se ti thunder i ti lave toliko raspizdili jer je covjek rekao da ima preludica turbo? Jel covjek gdje napisao da misli na fabricki prelude turbo? Upalili se ko petarde obojica, ko da je honda bog. Auto ko svako drugo.
Zato sto pise informacije o necemu u sta nije siguran...Odgovori vezani za motor i konkretno temu su napisani u prvom postu i takodje sto se tice upravo vtec-a moze procitati to sto ga zanima gdje sam mu ja vec i napisala, a ovog drugog sto se tice sve sto ne znas 100% da je tacno ne pises sa tolikom sigurnoscu...mozda malo agresive ali bez potrebe sigurno, moze se to sve jednostavnije objasniti nema potrebe da iko ikoga napadaIcon_wink

trizex Wrote:
I jos jednom cu da glumim advokata, ali nigdje nisam vidio da je covjek rekao da ima FABRICKIH turbo preludica, nego samo da ih IMA, i IMA. Kakvih konverzija i kombinacija na svijetu ima, turbo honda je neobicna i rijetka kao snijeg zimi. Poenta je da bezveze galame i dizu frku, te napadaju covjeka.

Eh pa ovako, razlog zbog kojeg je doslo do rasprave...rekao je da ima turbo i to stoji da ima, ali posto covjek sebi tek kupuje motor znaci da trazi fabricki motor koji sa turbom ne postoji.Naravno da se moze postaviti naknadno trubo, ali poenta je u tome da se nije raspravljalo o naknadnim preradama motora nego o kupovini Hondinog fabrickog motora koji kao turbo ne postoji!Sve je vec objasnjeno, a taj komentar naknadno je bio suvisan i iz tog razloga je doslo do rasprave.Znaci, covjek nije pitao sta moze kasnije raditi na motoru nego kakav motor moze ubaciti u renault-a i dobio je odgovore vec. PozzIcon_wink

bmwscaner Wrote:
bola ljudi sta se sekirate ovde niko nikoga nenapada samo svak na svoj nacin sugovorniku objasnjava nesto sta zna ili je cuo ili sta vec
forumi su da pomazemo jedni drugima kolko mozemo a ne da se prepiremo a perpirka mi je zadnja na umu kad idem na forume o automobilima jer i ja sam tu radi pomoci i meni i nekome da pomognem i rasprava ali do granice neke time sta sam reko da ima hondin turbak nisam nista lose mislio ako sam pogrijesio da ima fabricki jbg. nekuzim se u honde imao sam ih par ali mi je to nezanimljivo auto nek se niko ne uvrijedi ali JEDNOM BMW UVJEK BMW

Ne mozemo ni svi sva auta voljeti Smile svakome je neko omiljeno tako da o ukusima ne vrijedi raspravljati...kao sto se kaze-voli svoje, postuj tudje Smile

nemesys Wrote:
Ljudi nemojte se sekirati bezze Icon_mrgreen

sad bi jos samo bio fol da kazes da si pitao onako, i da nisi mislio uopste to raditi Icon_mrgreenIcon_mrgreenIcon_mrgreenIcon_mrgreenIcon_mrgreenIcon_mrgreenIcon_mrgreenIcon_mrgreenIcon_mrgreenIcon_mrgreenIcon_mrgreenIcon_mrgreenIcon_mrgreenIcon_mrgreenIcon_mrgreen

nemesys Wrote:
Necu to reciIcon_mrgreen Ja se ne igram sa takvim stvarima, samo sto ce ''gnijezdo'' za motor biti Civic (ili CRX) a ne 19. Hebiga, sta cu mu ja kad se bas, ali bas ne isplati to raditi u Renou. Ovdje ima jako puno ljudi koji o tim stvarima znaju mnogo vise nego ja, zasto ih ne bih poslusao kad su u pravu. Svejedno ce mi trebati help kad budem cackao sa Civic-om. A ni 19-ki se ne pise dobroIcon_mrgreen i on ce biti raskopan kad ako Bog da dodje 16v Icon_twistedIcon_twistedIcon_twisted

Pametna odluka Smile zasto bez potrebe sebi komplikovati zivot kad mozes nesto puno jednostavnije uraditi i sa manjim troskom Smile Sretno u radovima svakako, a za pomoc kao sto vidis uvijek se nadje neko.Moj ti je prijedlog jos i da procitas onaj tekst sto sam ti napisala da imas na http://www.streetraceclub.com za ugradnju tog motora, mislim da mozes dosta toga korisnog bas u tom tekstu naci, jer je opisan citav projekat i jako je zanimljiv i koristan clanak ko namjerava tako nesto raditi Smile

Integra_Gsi Wrote:
cak iako je red thunder malo napadno reagovo mislim da ima pravo jer se ocigledno extra razumije u hondine motore tako da svak moze bit sretan ako dobije savjet od njega..

Imali ste priliku svakako vec prije razgovarati tako da znas i sam da se razumije svakako Smile

Pages: 1 2 3 4 5
Refresh your car and give final tune with perfume and cologne for you and your ride.
Reference URL's

Fatal error: Cannot redeclare class databaseEngine in /home/bhtuning/public_html/inc/db_mysqli.php on line 13