Tuning & Styling FORUM // Street Race // Auto sport // Car audio

Full Version: Lakiranje ABS Plastike
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Evo danas su stigli sportski grill i obrve od Milotec-a .

Cuo sam da se na dijelove od ABS plastike mora prvo nanijeti primer pa onda lak, ako neko zna citav postupak lakiranje ABS plastike, bio bih jako zahvalan.

PozzIcon_mrgreen
7 puta pogledano, pa zar niko ne zna...
Znaci ako je povrsina dobo obradjena tj. nema potrebe za kitovanjem onda obavezno kupi PLASTIC PRIMER i predji te djelove prije lakiranja u suprotnom pocece ti se boja guliti.

edo_16v Wrote:
Znaci ako je povrsina dobo obradjena tj. nema potrebe za kitovanjem onda obavezno kupi PLASTIC PRIMER i predji te djelove prije lakiranja u suprotnom pocece ti se boja guliti.

Hvala drug samo jel treba ove dijelove smirglat vodobrusnim papirom prije nego sto nanesem plastic primer.
Icon_mrgreen

I kolko te je doslo ovo ako nije tajna.

Izvini sto pitam na ovoj temi, tj idem u off.

ShArky Wrote:

edo_16v Wrote:

Hvala drug samo jel treba ove dijelove smirglat vodobrusnim papirom prije nego sto nanesem plastic primer.
Icon_mrgreen

mozes preci vodobrusnim i onda primer, lakiranje

predji vodobrusnim,mozes baciti i spric git (a i nije potrebno u ovom slucaju..),baci sloj primera,osusi,i onda lak i bezbojni Wink
kao sto eness kaze, s tim da je sprickitovanje uvijek pozeljno

enesss Wrote:
predji vodobrusnim,mozes baciti i spric git (a i nije potrebno u ovom slucaju..),baci sloj primera,osusi,i onda lak i bezbojni Wink

el se mora lakirati bezbojnim nakon sto nabacim lak, posto sam konto samo ispolirat.

Hvala puno svima...Icon_mrgreen

Fele Wrote:
I kolko te je doslo ovo ako nije tajna.

Izvini sto pitam na ovoj temi, tj idem u off.

Nije tajna 159 Grill i 60 Obrve, ma jes puno al je oriđiđi miljotek i nije ona sugava platika vec ABS , hehe.Icon_lol

DOBITNA KOMBINACIJA...
-dvije ruke plastic primer-a u razmaku od pola sata
-dvije ruke zeljene boje
-bezbojni
I ostaviti bar 24h da se sve suhne

Fiesta_Boy Wrote:
DOBITNA KOMBINACIJA...
-dvije ruke plastic primer-a u razmaku od pola sata
-dvije ruke zeljene boje
-bezbojni
I ostaviti bar 24h da se sve suhne

Ali tek prava sigura je odnijeti lakireru nek se on jebe s time Wink

ljudi samo mi recite jel se mora na kraju prec bezbojnim, posto sam konto samo ispolirat??
pa jel ti citas?????Rekao sam ti da na kraju predjes jednu ruku bezbojnog
dobro ba vidio sam nemoras galamit...

Hvala svima, mnogo ste mi pomogli.
Pages: 1 2
Reference URL's

Fatal error: Cannot redeclare class databaseEngine in /home/bhtuning/public_html/inc/db_mysqli.php on line 13