Snaga ce doci iz Volvo'vog turbocharged 2.5-litre five-cylinder motora sa ocekivanom snagom od 280 KS i obrtnim momentom od 400 Nm. RS ce susresti tesku konkurenciju poput novog Mitsubishi Evo X i Subaru Impreza STi.
popularni T5 kao i uvijek
i sad je u st-u volvo mashinica dok je u mk1 bio cosworth ... doduse tad se i nije zvao ST
kako se pocelo razvijat ova tehnologij amasinerije, jso samo cekam kad objavi neko da njegov serisjki st/gti/rs/rc ili sta vec ide na alkohol.... :D
mocno izgleda, imal jos koja slikica?

imace on vecu konkurenciju u mojoj MPS mazdi

nego koji je pogon? na 2 ili 4?
Vjerovatno je pogon na sve 4 jer je verzija WRC ali ko zna! Ali po ovim linijama bit ce lijep pravo ali EVO...

negdje sam procitao da ce bit pogon na sva 4 i da ce ima 300KS, 380Nm, ubrzanja od 0 do 100 km/h za oko 5 sekundi.kad nadjem link gdje sam procitao stavim
Najavljuju pogon na sva cetiri tocka, a i taj Focus se vec dugo ocekuje, a nikako da stigne. Ako dodje garant ce imat odlican motor-mjenjac, samo se nadam da ce i pogon na sve tockove biti vrhunski, a ne obicna Haldex spojka bez samoblok diffova.
Ne vidim razlog zasto imas bilo sta, bilo gdje da citas, i da se nagadja kada ljepo pise koji je motor i koliko KS ima. Malo obratite paznju na temu, ispod fotografije sve pise.
malo ti je netacan podatak da ce imat 400 Nm pa sam imao razlog da citam
dobar je focus samo bi ja prije kupio Lancer EVO
ali to ce biti nikad a mozda ni tad

Ev gledam na netu ovu "oficielnu" objavu koja je data uz sliku, tamo kazu 280 KS. Uz to pise, u odnosu na Focusa ST, poboljsana aerodinamika, ovjes, al nigdje se ne spominje pogon na sva 4 tocka?! I nazivaju ga Focus RS 2009...