Tuning & Styling FORUM // Street Race // Auto sport // Car audio

Full Version: R5 GTR
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Zbrusi mu glavu, protocniji izduv, ispoliraj usisne i izduvne kanale i nabaci K&N na usis da bolje dise, olaksaj zamajac i trebao bi osjetiti neko povecanje snage
a koji je motor u pitanju...jel 1.4 i kolika mu je snaga?
jel 44kw

edo_16v Wrote:
Zbrusi mu glavu, protocniji izduv, ispoliraj usisne i izduvne kanale i nabaci K&N na usis da bolje dise, olaksaj zamajac i trebao bi osjetiti neko povecanje snage

A koliko bi se snage time dobilo...jbga ipak je to mali motor...?Nego kada bi se promijenio citav izduvni sistem komplet,stavio K&N...bil se onda osjetilo...

Samo sa tim bi dobio bolji zvuk i mozda 1-2 ks

igyracer Wrote:

edo_16v Wrote:
Samo sa tim bi dobio bolji zvuk i mozda 1-2 ks

mozda i 5-8

kako 5-8?????Ja sam mislio da se ne dobije nista "primjetno" sem zvuka...

a koliko ti onda izadje 5% od 60...3KS(ali te 3KS se dobivaju kada je filter pravilno smjesten)...+2KS za izduvni sistem....+3KS za chip tuning(koji kosta 300km)...i za 800km dobijes 10KSIcon_razzhihihihi

A ne znam na koji se jos nacin moze izvuci snaga iz "MALIH" masina

jojo Wrote:
ma to je navlakusa ja sam cito da malo samo postane zivlji na startu a ne daje neku snagu sad da je bas primjetis

...ma navlakusa ili ne...ako se auto ponasa zivlje i to je nesto...Icon_mrgreen

jojo Wrote:
ma jarane moze izbacis je i stavis drugu i gotovo mislim ako neko bas hoce da radi na motoru i brzini sto ja nemam namjeru

ma to me nervira svi kazu,ma joj izbaci masinu i ubaci drugu,ZASTO??
Ako je meni ta masina dovoljna,a hocu jos malo zivahniji i startniji motor ima nacina...treba biti zadovoljan onim sto imas...i pokusati uraditi sve na tome sto imas da prilagodis sebi i svom CEJFU

covjece ja svoj autic u 4-toj vozim uz Ivan,a znas kako je to zajeban dio...a jos sa djevojkom i pun gepek stvari...a prema mostaru prestizem sta hocu i koga hocu...nisam 2 puta u 5. brzinu prebacio...ali poenta je da bi volio da bude "malo" startniji a to se moze postici ovim filterom(ja kada budem stavljao samo K&N),izduvnim sistemom...mozda skinem katalizator,jer je kod mene na nezgodnom mjestu...i eto..
al ti "neki" su redovno na SR-evima...a poenta svega je to da je nama "obicnim" vozacima to dosta sto imamo...mi trazimo sitnice sa kojima se "moze a i nemora" povecati neka performansa tipa startnost,tj nama je to dovoljno...a ljudi koji vole brzine i takmicenja rade na svojim masinama puno ozbiljnije a i skuplje stvari,stalno expermentisu...i tako to
a ja svoj auto nisam vise od 2-3 puta navukao preko 4000 obrtaja...a moj drug ima istu masinu...i redovno ga do 5000 gura...
kontas jojo...nas (a valjda i ti tu spadas) koji smo vise okrenuti stylingu,dobrom izgledu i muzici manje zanima brzina(ali neka ozbiljnija brzina),i lov na sekunde...nas raduje ideja da imamo sportski filter ili dobar izduv,dobar zvuk,i ostale sitnice...slazes li se?
treba corbe za ZVJERKU...
ugrubo,za nesto osnovno "da bi mogli reci da imate ne znam kako da se izrazim da ne ispadnem ljakse,"sredjeno" auto" je:
-FELGE(ovo je nezaobilazno)-otprilike 1500km
-MUZIKA-takodjer oko 1000km
-PLASTIKA(pragovi,obrve,karambolke)  oko 500km
-?ZATAMNJIVANJE?-neko voli ovo neko ne 200-300km
-?OPRUGE" od 100-400km
Pages: 1 2 3 4
Refresh your car and give final tune with perfume and cologne for you and your ride.
Reference URL's

Fatal error: Cannot redeclare class databaseEngine in /home/bhtuning/public_html/inc/db_mysqli.php on line 13