Tuning & Styling FORUM // Street Race // Auto sport // Car audio

Full Version: Lampica za ulje
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Danas mi se poslije nekoliko sati voznje upalila lampica za ulje, i naravno odmah sam stao provjerio ulje, i ulja ima dovoljno, malo iznad pola pokazivaca ali ja sam dosuo jos malo za svaki slucaj i kad sam ponovo upalio auto ugasila se. Veceras ponovo upalim auto i lampica opet gori par sekundi i ugasi se! Zna li neko sta bi ovo moglo biti?
Da promjenis ulje.
Malo mi je rano, preso sam 5000.
Sipam Castrol i obicno mijenjam na 8000-9000.
Promjeni ulje
a koje je auto u pitanju?
Punto mk1
Danas cu zamjenit ulje i filter,valjda ce se ugasiti Smile
Zamjenio sam ulje i filter danas za svaki slucaj, iako mi se jutros nije palila lampica, nadam se da ce tako i ostati
Ja sa uljem prelazim max 3000 km s obzirom da vozim malo brže od normale..
Ma svi govore Castrol mozes voziti 10 000, a kao sto sam vec napiso obicno ga mjenjam na 8000-9000.
hmm, tako nasumicno paljenje lampice meni smrdi na senzor ili instalacije ili sam sklop lampice. Moguce da je i pumpa za ulje malo popustila pa se nekad izgubi pritisak.
Ja bi ipak otisao nekom elektricaru da pogleda je li to u redu. Nevalja se sa tim zezati.
I ja mislim na kruskicu za ujle,a moguce je i pumpa za ulje malo popustila pa se nekad izgubi pritisak kao sto kaze syncro...
Reference URL's