Tuning & Styling FORUM // Street Race // Auto sport // Car audio

Full Version: 1.6 TD
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Eh ovako interesuje me, vezano za Golfa I, 82 godina, motor 1.5 automatik, da li je moguce ubaciti onaj TD motor iz golfa 2 sa mjenjacem komplet? ( znam da sve moze) ali mi jedan mehanicar rece 1.6 diesel od dvojke moze bez problema, a taj 1.6 TD ko komplikovano, ovo ono, u tom fazonu..(vjerovatno je vec imao taj 1.6 diesel, il mu se mrsko zezat, il ko zna sta). Interesuje me dal je neko imao iskustva sa prebacivanjem , ili zna nesto o tome..
Hvala!
Pa razlika od 1.6 dizela i 1.6 TD je u turbini sve ostalo je isto...tako da znaci sve mozes ubacit bez ikaki problema. Jer kad u keca stane VR6 motor onda stvarno ne vidim razloga sto nebi sta jedan pisljivi TD-cic....
Pa i eso mi je juce reko da moze, ali ovaj pametolog nesto govori to ti je komplikovano, i trazi mi 1300 km da mi ugradi obicni diesel, sa atestom, da sve bude regulara. A ja bi volio da nadjem 1.6 TD, regularan pa da odradim to sa esom..
1300km je previse para za to ubacivanje,pa neubacuje VR-a,a stvarno ne vidim razloga sto nebi mogao taj TD i kakvih komplikacija tu ima...P.S TD pravo fino ide u kecu...
Edo ne zuri nigdje nadji dobar motor TD i mozes u pola manje para to sve zavrsit s esom....
A sta to vadis iz 5-tice motor 2.0 TDI a satvljas obicni 1.6 TD .... ccc :PPPPPP
ma mora moci ba, pase na seraf i motor i mjenjac...samo neko ko to fino i kulturno zna odradit, nek odradi...nema tu frke, jer ubacujes motor iz istog auta, a ne nekog drugog...
Ja huka puno mi 2.0 trosi:D
Ne , sad ozbiljno malo, vidio sam da kec ide pravo dobro sa 1.6 TD iz dvojke, onaj sa 80 ks...  Imam dvije opcije, il plin, il taj TD s mjenjacem.. Pa vidjecemo..
stavi sebi 1.9 td il tdi iz trice kad vec seres seri kako treba
Pa ima i 110 ks iz trice golfa TDI, ali mozel se to ubacit i postimat..ode ti u tacku cviki..:D
trebalo bi i to da moze, jer je ipak VW na VW, jer navjerovatnije je u trici je bilo starih motora iz dvice u pocetku, tako da se nosaci nisu mijenjali, znaci da moze i taj...al ipak provjeri, ovo nije 100% tacno...
mora moc isti je 1.6D i 1.6TD. nema nikakvih razlika u obliku samo sto TD ima drugaciju ispusnu granu, ima turbo i drugaciju bosch pumpu.a ima i keceva GTD kolko ja znam
Refresh your car and give final tune with perfume and cologne for you and your ride.
Reference URL's

Fatal error: Cannot redeclare class databaseEngine in /home/bhtuning/public_html/inc/db_mysqli.php on line 13