Tuning & Styling FORUM // Street Race // Auto sport // Car audio

Full Version: Mini skupi servis... set kvacilo, kablovi od svjecica
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Zasto uvijek kad se skupe pare za neki stayling elemenat mene sahvata neki kvar, pa tako sam danas morao mijenjati set kvacila, ali eto usput iako nije bio prioritet promijenio sam i kablove od svjecica, jer mi je auto nesto trokiralo pri radu.
Set kvacila, koji podrazumijeva: potisnu plocu, drut lezaj i lamelu marke LUK za Punta 1.2 16V stoji 258KM, a 65KM ruke... svjecice sam dobio za manje pare, nove su ali su s Brava istog ovog motora, njih sam dobio za 90KM i 5KM ugradnje.
I tako vam auto izbije pare kad se najmanje nadate...
Icon_cry
I meni se to isto desi,cim skupim nesto para izleti kvar...
A meni ovo izgleda preslo u naviku...
bas si baksuz sto bi neko rekao.....a jebiga bas hoce to i mene,al ne i kad ne valja nego ja kad nesto radim pa primjetim da bi se moglo jos stosta zamijeniti ....odose pare.......srecaa pa mi je motor frisak i nemam problema oko njega...al doci ce i to na svoje
bilokako bilo ove svjece su puno para pa ne vozis avion. da si NGK uzeo jeftinije bi prosao. ja sam sebi uzeo Beru ultraX bile skuplje od NGK za 10KM i nisam se pokajao a ove tvoje od 90KM. ne znam puno je to para.

set kvacila je ok cijena tako se to krece za moj punto je 195KM + ruke nekih 40-50KM
Sad ne znam je li cijena realna, ali kablovi su orginal Fiatovi... kod Hote npr. ti kablovi kostaju 130KM, mislim kod njega su neka druga marka ali ko danas gleda vise markiranu robu.
Ali dobro ovaj sveukupni kvar bi prije ili kasnije moram mijenjati, mislim auto je presa 130.000km... a ovaj majstor sto mi je ovo radio kaze za set kvacila da je predvidjen na mom auto da se mijenja na 60.000km sad ne znam koliko je to tacno s obzirom na br. kilometara koje je moj auto preslo.
koliko si kablove platio...i gdje si ih kupio...***
Vec sam gore negdje napisao cijenu, znaci 90KM a inace od Brava su al´ identican motor tako da odgovaraju... a kupio sam ih kod jednog majstora sto radi kod Sandora.
On mi od sada servisira auto.

Sporting Wrote:
Vec sam gore negdje napisao cijenu, znaci 90KM a inace od Brava su al´ identican motor tako da odgovaraju... a kupio sam ih kod jednog majstora sto radi kod Sandora.

da nije taj majstor slucajno Benjamin ako jeste bjezi od njega zara momak pravo. skup a po kvalitetu nista ne odskace od ostalih.

ako ti treba dobar majstor za fiat javi mi se na PM

Tako ti i treba kad vozis FIJATA Smile a furas slike od BMW-a Smile i ja bi se kvario u inat heheheh
mene strefe kvarovi i kad imam i kad nemam para Icon_mrgreen

emirEX_sa Wrote:

Sporting Wrote:

da nije taj majstor slucajno Benjamin ako jeste bjezi od njega zara momak pravo. skup a po kvalitetu nista ne odskace od ostalih.

ako ti treba dobar majstor za fiat javi mi se na PM

Nije u pitanju Benjamin... heh, ali i ona je takodjer par puta ispao fer prema meni s toga moje misljenje za cijelu Sandorovu ekipu je pozitivno. A za tog majstora mi svakako mozes reci, jel uvijek treba provjeriti na vise mjesta kakva je situacija u vezi dijelova i popravki.

daki Wrote:
Tako ti i treba kad vozis FIJATA Smile a furas slike od BMW-a Smile i ja bi se kvario u inat heheheh

Ma dobar je FIAT nemoj tako da pricas... heh, a kvarit ce se on jos kako je krenuo, mislim da su sljedeci amortizeri na redu... Icon_mrgreen

dadao_style Wrote:
mene strefe kvarovi i kad imam i kad nemam para Icon_mrgreen

E to je definitivno najgora vrsta kvarova Icon_mrgreen

Refresh your car and give final tune with perfume and cologne for you and your ride.
Reference URL's

Fatal error: Cannot redeclare class databaseEngine in /home/bhtuning/public_html/inc/db_mysqli.php on line 13