Tuning & Styling FORUM // Street Race // Auto sport // Car audio

Full Version: dilema
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
staviti alu felge 14-ke ili 15-ke na moju dvicu
opet ja, na tvoj motor 14"
14-ke 15-ke ce ga slomiti
svaka cast, kad stignes na sve strane, hvala ipak, imas kakav savijet gdje nabaviti kakve fine bez guma, jer gume imam
super oglasi i zovi imas od 100-1000 kad nadjes prvo vulaknizeru neka ih pregleda mozes ti i 15" al gume 185/55/15 al su skupe te gume
ma znam da su skupe 15-ke, a i znam da na moj motor nisu preporucljive, rastocio bi ga i motor i ovijes, a 14-ke bi mi vise pasale jer vec imam 185-60 na autu tako da bi ih samo prebacio, a imam na umu i kupovinu nnovog para ljetnih tako da mi se najvise isplati 14-ke, i naravno provijeriti kod vulkanizera da nisu krive i tako to
HVALA
pa sto onda razmisljas ja sam na yetti GTI imao 14" vjeruj da su ok
znaci 14-ke a i lakse cu motati s obzirom da mi nije srvo
15"ke
14" igy tacno je da ces lakse motat a i 14" ce ti stajati knap nece biti viska prostora vidjet ces
Imas jeftino guma kod vulkanizera u rakovici za sve vrste vozila i svih dimenzija. Gume jesu polovne ali imaju atest na ispravnost. Ja kod njega ljetos kupio kumho gume ljetne vjeruj mi i iglice na njima jos stoje. Lik ne kupuje svasta tako da ne moras brinuti. Sto se tice izbora felgi ja bih stavio 14-ke jer golf dvica je za cudo teska kad su 15-ke na njima. Kad stavis 15-ke trebaju ti siregume a samim tim se i tezina okretanja volana u mjestu znatno povecava. Vidi sam jer ne bih da te ja navedem na krivi put. Sto se tice vulkanizera evo ti broj 061275804 (munib) a gume su mu 30KM a ako kupis kod njega felge onda su ti 25KM. Sretno.

P.S. Pitaj kolegu Cer@ on ti je isto kupovao kod njega, a ima alufelge 15-ke.
15" 195/50/15 su ti mjera, jeste slaba masina ali izdrzace
15ke. Nije ti neka razlika, bas zato sto ti je slab motor. Svakako neces jurcat,tako da ti je svejedno. 195/50/15 Kod mene su te vec 5 godina, nista mi nije otislo na autu. Jos vozim auto, prelazim dosta km.
ma i ja prelazim dobru kilometrazu, rezervar mi bude maksimalno dvije sedmice, e zbog toga se i dvoumim, da ja to vozam povremeno pa hajd ali ja predzem sedmicno 200-300km
emirEX_sa Wrote:Imas jeftino guma kod vulkanizera u rakovici za sve vrste vozila i svih dimenzija. Gume jesu polovne ali imaju atest na ispravnost. Ja kod njega ljetos kupio kumho gume ljetne vjeruj mi i iglice na njima jos stoje. Lik ne kupuje svasta tako da ne moras brinuti. Sto se tice izbora felgi ja bih stavio 14-ke jer golf dvica je za cudo teska kad su 15-ke na njima. Kad stavis 15-ke trebaju ti siregume a samim tim se i tezina okretanja volana u mjestu znatno povecava. Vidi sam jer ne bih da te ja navedem na krivi put. Sto se tice vulkanizera evo ti broj 061275804 (munib) a gume su mu 30KM a ako kupis kod njega felge onda su ti 25KM. Sretno.

P.S. Pitaj kolegu Cer@ on ti je isto kupovao kod njega, a ima alufelge 15-ke.

hvala za broj nazvacu svakako, a mozda i skoknem do njega
Pages: 1 2
Reference URL's