Tuning & Styling FORUM // Street Race // Auto sport // Car audio

Full Version: Pomoc.
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Poz. Vidim ima vas koji znate dosta stvari o autima, eh, imam jedan problem.
Imam VW Polo-a 98 god. 1.0 B, imao sam problema sa paljenjem, ujutro neche da upali odmah, i neche da prima gas, promijenio sam mu "Dozer klapnu" i akumulator, ali problem je opet ostao.
Znaci kada ujutro hocu da upalim, moram da ga verglam po 10 puta i opet neche da primi odmah gas. Ali kada predjem nekih 3-4 kilometra, onda radi sve bez problema, prima gas, ide, ugasim ga, odmah pali. Znali neko do cega mu je ? Icon_biggrin
iz tog teksta se vidi da je nesto sa temperaturom. dok je vruc radi kako treba, a hladan nece.
Smjesa bi trebala biti bogatija kada je auto hladno, tj. kada je motor ispod normalne radne temperature(ne znam opseg za konkretno auto).
Znači nešto oko sauga, odnosno regulacije istoga, a to je elektronsko na tom autu, možda senzor temperature za saug, ali opet govorim napamet jer nemam pojma o tom autu.

Što se tiče paljenja, meni je verglao duže hladan...kada sam promijenio remen i naštelovao paljenje, onda i nakon 7 dana nepaljenja upali iz prvog pokušaja, nakon 2-3 sekunde verglanja(da kucnem u drvo).
Imao sam slican problem na Golfu 4, problem je bio u senzoru paljenja, za golfa je taj senzor G62. Izbacilo na kompjuteru da je otisao taj senzor, i majstor mi stavi neki polovni, kaze da isprobamo sta ce se sa ovim desiti, ja 10 jutara nisam mogao iz prve upaliti, i nece gasa nikako, kad se zagrije ko beton je. I stavimo nov senzor i od tad no problem.
Reference URL's

Fatal error: Cannot redeclare class databaseEngine in /home/bhtuning/public_html/inc/db_mysqli.php on line 13