Tuning & Styling FORUM // Street Race // Auto sport // Car audio

Full Version: BLOW OFF
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Ako nisam dobro napisao, neka neko ispravi.
Ukratko, dali neko zna gdje se moze kupiti u BIH, koliko novaca, i da treba mi za golfa IV TDI 2003 godina.
Pa imal gdje...
Treba mi hitno..
vidi s darkmanom na PG on je sebi kupio
Kojem ?? Da ga sutra zaganjam na cesti.
Ma nevjerujem da daje ista na snazi
dobra pravo opcija copy

“Blow-off valve” tj. izduvni ventil turbokompresora rasterećuje dio usisnog sistema ispred zaklopke za snagu od visokog pritiska zraka koji stvara turbokompresor kada je zaklopka za snagu zatvorena tj. kada se otpusti gas i omogućuje da se turbokompresor dalje vrti bez nabijanja zraka što bi mu jako smanjivalo brzinu okretanja. On ispušta višak zraka u atmosferu i to mu je jedna od negativnih strana jer je taj zrak koji je ispustio vec izmjeren senzorom protoka zraka pa na temelju informacije senzora protoka zraka brizgaljke ubrizgavaju više goriva nego što je potrebno pa smjesa postaje bogata. Zato i potrošnja goriva raste za 1.5 - 2 l/100 km.Na motoru je smješten negdje ispred zaklopke za snagu poslije kompresora

a ne daje snage nista
otkud je sad ilegalno ispustiti zrak u atmosferu???????

nismo Wrote:
dobra pravo opcija copy

“Blow-off valve” tj. izduvni ventil turbokompresora rasterećuje dio usisnog sistema ispred zaklopke za snagu od visokog pritiska zraka koji stvara turbokompresor kada je zaklopka za snagu zatvorena tj. kada se otpusti gas i omogućuje da se turbokompresor dalje vrti bez nabijanja zraka što bi mu jako smanjivalo brzinu okretanja. On ispušta višak zraka u atmosferu i to mu je jedna od negativnih strana jer je taj zrak koji je ispustio vec izmjeren senzorom protoka zraka pa na temelju informacije senzora protoka zraka brizgaljke ubrizgavaju više goriva nego što je potrebno pa smjesa postaje bogata. Zato i potrošnja goriva raste za 1.5 - 2 l/100 km.Na motoru je smješten negdje ispred zaklopke za snagu poslije kompresora

a ne daje snage nista

ja bih jos dodao da se trenutno mogu kupiti ovi ventili sa povratom tj ovaj zrak koji se ispusta se vraca ponovo na usis i to poslije mjeraca zraka tako da se potrosnja ne povecava  i nema prebogate smjese i nema nikakvih nus pojava.

moze na svaki turbo motor
Ej Daki tek sam procitao temu. Kupio sam ja ovaj ventil prijatelju al u Zagrebu u A3M-u, jesi provjerio kod momaka iz Banja Luke sto su otvorili zastupnistvo A3M-a oni bi trebali imati.

Ovaj srednji ventil sto je on uzeo kostao je 150 eura.

Pozz

PanTheRoo7 Wrote:

Al_Galone Wrote:
moze na svaki turbo motor

Dal' ja to mogu ugraditi na "obicnog" benzinca?

Samo na turbo motore!

ako uzmes pravi blow off (sa povratom) nebi trebalo nista da se promjeni sa potrosnjom
A3m Banja Luka

ErRoR Wrote:

ludo do bolaIcon_mrgreenIcon_mrgreen

Pa imas ove A3M iz Banja Luke.
Pages: 1 2 3
Refresh your car and give final tune with perfume and cologne for you and your ride.
Reference URL's

Fatal error: Cannot redeclare class databaseEngine in /home/bhtuning/public_html/inc/db_mysqli.php on line 13