Kao sto naslov kaze....vozam skodu octaviu2 sa naknadno ugradjenim xenon svjetlima.Sve je bilo OK 2 mjeseca i onda se javio problem sa desnim farom tj desnim xenonom...poceo je da se gasi...jednostavno se ugasi u voznji nema vremenskog limita..nekad vozim dan, dva, nekad sat,nekad 5 minuta i jednostavno se ugasi....onda par puta upalim ugasim auto i on proradi pa se opet ugasi....
Zamjenio sam elektroniku tj Balast..kupio nov u caraudio...medjutim problem ostao isti...Danas sam zamjenio i sijalicu i opet isto...Neznam vise sta da radim...Sutra cu probati da zamjenim lijevu i desnu elektroniku sa kablovima pa da vidim....Ima li ko kakvog iskustva..???kakav pametan savjet.....
061 - 887-007
Nazovi ovaj broj, reci koji ti je problem i neka ti momak to napravi, slobodno se pozovi na mene.
P.S
koji te vrag nagovori da kupis u caraudio 
Inace i ja imam problem sa desnim xenonom, meni se nekad desi da se neupali uporedo sa ljevim.
koji je to problem u caraudiju, pa ne prodaju ni oni zvake i gumene bombone, nego iste xenone kao i drugi sto prodaju
koji je to problem u caraudiju, pa ne prodaju ni oni zvake i gumene bombone, nego iste xenone kao i drugi sto prodaju
Ja ba.. IGY nemoj da ofiram po forumu, ja nit imam sta od toga nit me zaboli.
Vjeruj da je bolje da ja sutim kad je u pitanju caraudio i njihov posao sa xenonima.
Pa svi ti koje si nabrojao kupuju od ovog momka ciji sam ti broj ostavio. Od njega sam ja kupio xenone, isti mi belaj bio, zamjenim balast, i radi bez problema.
Ako ne rijesis u caraudio.ba javi se njemu.
Nadam se da ce to biti ok.
Posto se spominjem ovdje da dam par odgovora...
@daki- kod tebe je bio problem i otklonjen je u 23:30 navece, istog momenta kad se i desilo.... to mozes i sam potvrdit...i ukoliko sta bude unutar ovih 18 mjeseci garancije ja stojim iza xenona:D
@muha: to "nas ostale" se odnosilo i na mene, pa evo da ti kazem ima i racun i garancija 18 mjeseci i na ballaste i sijalice...
LP obojici..
ovako stvari stoje od jutros.....zamjenim komplet elktroniku i kablove sto dodju uz nju sa desnog fara koji zayebava na lijevi far i situacija je malte ne ista... lijevi far radi dok ne ugasim auto...kad hocu ponovo da upalim ne radi..onda par puta uklj isklj kontak i far se upali...izgleda i ova elektronika od caraudio zeza.....zvat cu ih u ponedeljak da vidimo sta i kako......
@Daki.
niko u Tuzli nije imao da proda posebno elektroniku,nema koga nisam zvao od Ese,Magle,Zoke itd....ESo je upoznat sa problem do u detalje on je i postavljao xenone.....
Kakvu to posebnu elektroniku? Ko ti je to rekao? Uzeo ti nju od caraudio, mene ili nekog 5-og 10-og, marka je nebitna, princip rada je isti...i na isti fazone se prave.. i rade...
Mislim da to nema veze sa elektronikom (ballastom)..Al opet nisam vidio pa necu da tvrdim 100%...
Ma ok je sve to, nista ne kazem, nego sam pomislio da ti neko nije rekao da ima neki specijalni ballast za skode il vw il..to za pozicije nisam siguran. Al xenon definitivno trosi manje struje, 35 watti, za razliku od najslabije halogenke 55 watti.
Druga stvar pri radu xenona, njihov napon varira od 9-16 volti..
Trece , mi smo kod Magle ugradili xenone na ml-a mercedesa, 2002 godiste, imao je farove sa socivima al nije ima xenone.. I odma na startu jedan ballast upali, jedan nece.. Dok nije otisao u djug auto da mu preprogramiraju, kao da ima xenone.. Od tad je sve radilo kako treba..
E sad radili smo i na golf V, audi a4, i ta vozila grupacije iste kao i skoda nije bilo prob... Sad ko zna.. Mozda da odes tamo gdje si kupio auto da ti oni to pokusaju odradit to oko el. auta...
Opet kazem ne znam 100% u cemu je prob, jer nisam vidio..al nadam se da ces rijesit...
@muha
Nit luka jeo, nit luka mirisao, ne zanima me. A onaj moj prijasni komentar je mozda bio i prenagao.
ja juce vozio auto od direktora da se odrade xenoni (elekticar preko puta vrbanje) i evo vec danas ne radi desna sijalica
Zamjenite strane :D
P.S i kod mene se ne pali desni, medjutim, ako prije paljenja svjetala jednom blicnem, upali se i onda radi normalno. A kako mi se mrsko vise zahebavati sa tim, ja sam sebi nasao rjesenje.
mozda je i ovdje u pitanju softver, auto je bmw 7, 2004 god
@damko to si u pravu 100%. Das pare i onda te uvijek jebe, dzaba i garancija ako ti moras svake sedmice biti u servisu..
Nista to ne mora da znaci...sta je to skoda komplikovanija od a4 ili golfa 5? pa ni na jednom se to do sada nije desilo...
Zamjenite strane :D
P.S i kod mene se ne pali desni, medjutim, ako prije paljenja svjetala jednom blicnem, upali se i onda radi normalno. A kako mi se mrsko vise zahebavati sa tim, ja sam sebi nasao rjesenje.
kakvo...nebudi tajanstven hehehehee ja vec evo treci dan vozam bez jednog svjetla, sad neradi nikako...znaci sad nece nikako..sutra odoh u caraudio ...ako to bude zezalo opet nakon odredjenog vremena vratit cu ja to na stara svjetla...ili traziti original xenon svjetla..farove i fabricku elektroniku....druge nema jer meni ovo sve mirise na katostrofalne lose elektronike..cim se svi zale...znaci nesto serijski nevalja....hebes to ako ce crkavati to tako.....

Prije nego upalis svjetla znaci upaljeno ti auto i radi, i prije nego okrenes da upalis blicni jedno dva puta, stani negdje ispred ogledala, i blicni i ja ih tako palim, i to nekad jer evo zadnjih nekoliko dana rade ko doxa tako da nemam potrebe ni to da blicam.
P.S
vidjo te neku noc iz stana, vidim ide nesto i zmigi kad octavia, kasnije skuzim garant ti. Silazio si prema trznom.
Moj savjet, prije nego odes u Sarajevo i batalis se xenona, otidji kod CATTE vidi imal on neke rezervne balaste na lageru, neka ti spoji on i ako vidi hocel radti.
Nemogu nista detaljnije ova preko foruma, da nebi bilo zamjerki, al eto poslusaj me otidji kod njega, nazovi ga probaj, pa onda idi u Sa. Znam sta pricam