1.
Da li fabricki motor 1.8 16V 130KS koje se ugradjuje u punta HGT model 2002 godina, ima dodatno podmazivanje klipova/klipnjaca u bloku motora, tj one brizgaljke koje direktno prskaju ulje na klipove tacnije "bolcne/klipnjace" ????
2.
Da li kako mogu saznati od proizvodjaca koliko trpi doticni mjenjac Nm (spojnica osovina)...
Unaprijed Hvala
Hoćeš to da uturbaš ???
Na pitanja ti stvarno nemogu dati odgovor, jer nisam baš upućen mnogo u motore uopšteno ...
e jeste neki trkaci i tuneri, ne znate bitne stvari oko motora a svakodnevno isti izlazete svojekakvim naporima.
@Alen_P
-polako drug ide nesta

Nacu ti broj lika iz Tuzle, moj dobar prijatelj, razumije se u Turbo, a u Fiata pogotovo, trenutno vozi onog zutog Una Turba. Ako ti on ne bude mogao dati neku korisnu informaciju, kani se cijelog projekta

.
A lik je doktor za FIAT vozila.
062/200-124 Amir-Celo
Potvrdjujem , Fiat tata mata
HVALA velika... uskoro dolazim u Tuzlu pa mi je kulturnije da ga nadjem popijemo kafu i usput ga ispitam o svemu i da cujem njegovo mislenje i savjete... puno hvala Daki, trizex, Kenno..
broj sam zapisao...
pozdrav
tepSIJA
Javi se kad budes tu, popijemo kafu
061 283 004
zapisao takodje i tvoj broj javim se, dolazim uskoro u TZ da nest odradim pa se vidimo, pijemo kafu i razmjenimo koju pametnu.
hvala & pozdrav
061/743-159
Uvijek za kafe

nego celu je uzasno tesko uloviti osim navecer, i vikendima je stalno pod haubom momak, zat ak ces dolaziti javi da ga probamo obuzdati

Ma nema sta, ja kad ga nazovem meni je uvjek dostupan bio. Znaci nije se desilo da mi se nije javio. Osim kad buba

kahhmm
2 pitanje: 250NM podnosi... google radi ako znaš kako..
de imas li link ?

http://www.puntopower.com/faq.html
ok a da li se u Punta MK2 ugradjivao mjenjac kao u punta MK1 ?
hvala aske... raspitao sam se na dr forumima... moram kupovat jacu lamelu i potisnu plocu ili kako se to vec kaze... uglavnom novi komplet jaceg kvacila od serijskog ...