Tuning & Styling FORUM // Street Race // Auto sport // Car audio

Full Version: Razlog zasto je Golf heroj medju rajom
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.

To fakat jeste tako, i u to doba nije bilo ni mazdi, ni hondi, niti nekih koreaca, ali ipak sada vise nema ni rata.Icon_rolleyes

Mislim da mu treba dignuti spomenik i nastaviti zivjeti dalje. Pa ne moze svaka dvica dovjeka tandarat, a ljudi svaki dan ginu u njima.

dadao_style Wrote:
meni je 23 godine uvijek sam težio prema vw autima i tako će biti oni su za mene broj jedan iz neki razloga nećemo u datelje stari moj je imao golfa 1 novog iz tvornice sada vozi golfa 4 a ja vozim golfa 2 i svi smo zadovoljni sa tom vrstom auta ekonomičnost i mala potrošnja i lako održavanje i moje buduće auto će biti 3 ili čak 4 kao kod starog
vw živi vječno

(to je moj ukus i mišljenje svak ima svoje netko će voziti ovo neko ono zato je tu više marki pa izvoli šta ti se sviđa to i kupi)

pozdrav

Pa da ti je stari bio u mogucnosti da provoza vise razlicitih auta, znao bi da dosta auta, za manje pare nudi puno vise.

Ali je opet samo golf vozio u ratu na trafo ulje, staro motorno ulje i ko zna na šta sve još...
Jel to nije bilo drugih auta u Sarajevu ?
Btw, uzmi Reno ili neko drugo auto, uzimaj mu dušu, cjepaj ga, prži ga, mjenjaj djelove i stavljaj na papir, pa ćemo se sračunati na kraju godine. Vidjećete onda gdje je Golf, a gdje su ostali proizvodjači . I šta se to ne proizvodi u Kini ? Nemojte pričat gluposti da se samo
VW dijelovi proizvode tamo... Prije Golfa skidam kapu samo Japancima, a ova Evropska daBogda da mu mogu parirati...
Ehhh da, i koja to auta poredimo sa Golfom 2, možda neko godina proizvodnje 1996 ...
da nije ogranicen uvoz na 7 god i kod nas bi bili po 600-700KM
ja volim golfa 2 samo zbog jedne stvari, supruga imala danas sudar slomila far steta 10KM Icon_mrgreen
Ajdine, suviše je lijepo da bi bilo istinito. Evo i ja vozim Golfa, pa sam za 2 godine 2 puta mjenjao kugle, ležajeve jednom, diskove i disk pločice po jednom i brdo drugih stvari koje su morale biti zamjenjene odmah po kupovini auta ( auto je bio u kritičnom stanju ).. A to što je Golf u Holandiji 75 €, to je realna cijena tog auta. Ali pogledajte cijene drugih auta tog godišta... Pa njih i nema, svi su pocrkali i satruhli.. Uostalom, pričamo o autu starom 20 godina..

P.S. Pogledajte cijene GTI-ja ili G60 . Nema ga za par stotina € ..

automarket Wrote:

Alen_P Wrote:
Ali je opet samo golf vozio u ratu na trafo ulje, staro motorno ulje i ko zna na šta sve još...
Jel to nije bilo drugih auta u Sarajevu ?
Btw, uzmi Reno ili neko drugo auto, uzimaj mu dušu, cjepaj ga, prži ga, mjenjaj djelove i stavljaj na papir, pa ćemo se sračunati na kraju godine. Vidjećete onda gdje je Golf, a gdje su ostali proizvodjači . I šta se to ne proizvodi u Kini ? Nemojte pričat gluposti da se samo
VW dijelovi proizvode tamo... Prije Golfa skidam kapu samo Japancima, a ova Evropska daBogda da mu mogu parirati...
Ehhh da, i koja to auta poredimo sa Golfom 2, možda neko godina proizvodnje 1996 ...

a ko to rece da se samo VW dijelovi proizvode u Kini? citaj malo pazljivije.

Puno se toga proizvodi u kini, ja cu ti ovdje za sat naci kineski dio za golfa, a nadji ti meni za renoa. reci gdje mogu kupiti?

Bit mog posta je da VW nije "jeftin za odrzavanje" kako se prica (da je jeftiniji duplo), jer ako ces kupovati originalne dijelo, dodje ti na isto. VW je dobro auto (pa nebi ga toliko prodavali, da nije, al noviji modeli nisu toliko kvalitetniji u poredjenju sa konkurencijom, koliko je to bila dvojka u svoje vrijeme - CIJELO VRIJEME GOVORITE O DVOJKI KAO HEROJU, STO JEST, JER SAM DOZIVIO DA SE 16 MOMAKA SILE NEBESKE 5 KORPUSA VOZI U DVOJKI, NIJE GRESKA 16 ljudi odraslih u i na golfu.

Reno 18 tlj, 500.000 km, ex auto mog starog, nikad nije izdao (btw, startnije auto nisam vidio Smile, dijelovi su bili dosta skupi, ali brate dugotrajni. Izagnjio je pod, inace bi mogo jos koju stoju Smile a moj caca ako mu nije cupo dusu, onda fakat neznam.

Ma sve je to OK, ja ne omalovažam nijednu marku automobila, samo hoću da kažem da se u Sarajevu u ratu mnogo VW-a vozilo na svakakva pogonska goriva i nikad ni jedan nije posustao, a bilo je još i drugih auta  u Sarajevu.. Nisu mu djaba u Njemačkoj spomenik digli..
A novi VW ??? Nisam ga nikad imao, vozio jesam ali znam da nije ni sekunde bolji od konkurencije. Jedina prednost što je dobro zastupljen u segmentu rezervnih dijelova i servisa..

Nešto ih nije bilo u ratu... A mislim da 500.000 vlasnika VW-a ( koliko ih ima u BiH neznam ) nisu svi izgorili po glavi i kupili VW et' nako zato što su glupi...

Quote:
6500 koliko sam nedavno dobivao za njega

Icon_eekIcon_eekIcon_eekIcon_eekIcon_eek

Koliko bi ja dobio za audija Icon_questionIcon_questionIcon_questionIcon_confused

Ja GOLF Icon_exclaimIcon_exclaimIcon_exclaim

Odakle ti da ja volim VW Smile

Niti ga ne volim, niti sam veliki FAN.
Audi je samo dio velike grupacije, a ni audi mi vise nije top car. Recimo Mazda mi je jedno od naj auta trenutno.
Icon_lolIcon_lolIcon_lolIcon_lolIcon_lolIcon_lolIcon_lolIcon_lolIcon_mrgreen

quattro Wrote:

daki Wrote:
Odakle ti da ja volim VW Smile

Niti ga ne volim, niti sam veliki FAN.
Audi je samo dio velike grupacije, a ni audi mi vise nije top car. Recimo Mazda mi je jedno od naj auta trenutno.

dobro je da nije ford.
meni je opel od uvijek , mada su poceli sve neka sranja sad da prave ,

Nova Fiesta mi je perverzija, Ford Mondeo novi je luksuz, a Focus koji je najavljen strasno izgleda, tako da bi radije vozio i Ford Focus, nego li Golf 5

-- drzite se teme --
Pages: 1 2 3 4
Reference URL's

Fatal error: Cannot redeclare class databaseEngine in /home/bhtuning/public_html/inc/db_mysqli.php on line 13