Ali je opet samo golf vozio u ratu na trafo ulje, staro motorno ulje i ko zna na šta sve još...
Jel to nije bilo drugih auta u Sarajevu ?
Btw, uzmi Reno ili neko drugo auto, uzimaj mu dušu, cjepaj ga, prži ga, mjenjaj djelove i stavljaj na papir, pa ćemo se sračunati na kraju godine. Vidjećete onda gdje je Golf, a gdje su ostali proizvodjači . I šta se to ne proizvodi u Kini ? Nemojte pričat gluposti da se samo
VW dijelovi proizvode tamo... Prije Golfa skidam kapu samo Japancima, a ova Evropska daBogda da mu mogu parirati...
Ehhh da, i koja to auta poredimo sa Golfom 2, možda neko godina proizvodnje 1996 ...
a ko to rece da se samo VW dijelovi proizvode u Kini? citaj malo pazljivije.
Puno se toga proizvodi u kini, ja cu ti ovdje za sat naci kineski dio za golfa, a nadji ti meni za renoa. reci gdje mogu kupiti?
Bit mog posta je da VW nije "jeftin za odrzavanje" kako se prica (da je jeftiniji duplo), jer ako ces kupovati originalne dijelo, dodje ti na isto. VW je dobro auto (pa nebi ga toliko prodavali, da nije, al noviji modeli nisu toliko kvalitetniji u poredjenju sa konkurencijom, koliko je to bila dvojka u svoje vrijeme - CIJELO VRIJEME GOVORITE O DVOJKI KAO HEROJU, STO JEST, JER SAM DOZIVIO DA SE 16 MOMAKA SILE NEBESKE 5 KORPUSA VOZI U DVOJKI, NIJE GRESKA 16 ljudi odraslih u i na golfu.
Reno 18 tlj, 500.000 km, ex auto mog starog, nikad nije izdao (btw, startnije auto nisam vidio
, dijelovi su bili dosta skupi, ali brate dugotrajni. Izagnjio je pod, inace bi mogo jos koju stoju
a moj caca ako mu nije cupo dusu, onda fakat neznam.
Ma sve je to OK, ja ne omalovažam nijednu marku automobila, samo hoću da kažem da se u Sarajevu u ratu mnogo VW-a vozilo na svakakva pogonska goriva i nikad ni jedan nije posustao, a bilo je još i drugih auta u Sarajevu.. Nisu mu djaba u Njemačkoj spomenik digli..
A novi VW ??? Nisam ga nikad imao, vozio jesam ali znam da nije ni sekunde bolji od konkurencije. Jedina prednost što je dobro zastupljen u segmentu rezervnih dijelova i servisa..