Tuning & Styling FORUM // Street Race // Auto sport // Car audio

Full Version: K: Sportski zracni filter
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
popularno nazvan gljiva Icon_mrgreen
ako ne kupis do SR ja cu da ti posudim
mozda sam bezobrezan,ali na to sam i racunao Smile
gdje ima kupiti nov,nemora biti KN, najobicniji
nemoj uzimati fus napravice belaj i gusice ti se auto , trazi u A3M u Banja Luci orginal za taj motor je ako je manja gusice se stalno a ja mislim da ti je bolji panel uzmi K&N sto ide u panel
Uzimao sam ja 2 puta te no name filtere i ok su nekih 2000 kilometara, a onda guse auto ... Samo K&N, imas u A3M-u;

065 028 100, reci da te je Dottore uputio i no frks Wink
I ja cu da se prikljucim povorci i da kazem kako su meni iskusniji CRO raceri rekli: "mani se gljivarenja, samo ce ti gusiti auto, uzmi zamjenski Panel filter" naravno neke poznate marke...

Ako vec zelis gljivu, NIPOSTO uzimati ove nase "lafo GLJIVA sporCke" filtere..nedo bog ni u Ε‘ali...
Panel je ok, ne trpi protokomjer a i ako stavis gljivu a nema hladnog vazduha = performanse 0

Al_Galone Wrote:
mozda sam bezobrezan,ali na to sam i racunao Smile
gdje ima kupiti nov,nemora biti KN, najobicniji

ma ne brini ima nov u rezervi dok meni auto ne bude gotovo

samo ces yebavati motor sa tom gljivom, ostavi serijski filter ili kupi panel filter.
Jup..gljiva poremeti razne parametre...smjesu zraka itd...
Druga stvar je ako ces staviti gljivu pa onda raditi chip tuning..ali sama gljiva nema smisla..
kako ce mu pomoci chip tuning ako ce gljiva i dalje vuci vreo zrak od motora ???

gljiva jedino funkcionise ako se uradi i adekvatan dovod hladnog zraka, znaci uraditi citav usis, sama gljiva nije dovoljna, samo pogorsa stvari.

JD. Wrote:
kako ce mu pomoci chip tuning ako ce gljiva i dalje vuci vreo zrak od motora ???

gljiva jedino funkcionise ako se uradi i adekvatan dovod hladnog zraka, znaci uraditi citav usis, sama gljiva nije dovoljna, samo pogorsa stvari.

Ako pricam o postavljanju gljive, podrazumijeva se da ce biti postavljena kako spada, sa dovodom hladnog zraka..zar to moram naglasavati.... (ah izgleda da moram jer danas narod samo "natakari" Icon_rolleyes)

"Gljive" nemaju skoro pa nikakvog uticaja. Cak mogu smanjiti snagu motora. Visokoprotocni filteri imaju smisla tek kad se poveca potreba motora za zrakom, recimo povecanjem zapremine, radom na ventilima usisnoj grani i izduvnoj.
Prednost K&N panel filtera je sto traju vjecno. Kad se zaprljaju ocistis ih i nauljis posebnim uljem za to. Ali mana je to sto to isto ulje kod novijih motora zaprlja protokomjer i onda opet imas belaj.
Po mom misljenju, nije fabrika dzaba stavila filter takav kakav je stavila.

loodi Wrote:

JD. Wrote:

Ako pricam o postavljanju gljive, podrazumijeva se da ce biti postavljena kako spada, sa dovodom hladnog zraka..zar to moram naglasavati.... (ah izgleda da moram jer danas narod samo "natakari" Icon_rolleyes)

moras jer se ocigledno u ovoj temi nigdje ne spominje prerada citavog usisa sa gljivom, nego samo postavljanje gljive, tako da...

JD. Wrote:

loodi Wrote:

JD. Wrote:

moras jer se ocigledno u ovoj temi nigdje ne spominje prerada citavog usisa sa gljivom, nego samo postavljanje gljive, tako da...

Ma dobro prerada je teska rijec.. to je par zahvata.. s razlikom od auta do auta.. a ako cu nesto postavljati onda cu to raditi kako spada..pa zato nisam vidio potrebu da navodim to..ali odosmo mi sad u OT... da ne spamamo vise :D sorry admini..

Refresh your car and give final tune with perfume and cologne for you and your ride.
Reference URL's

Fatal error: Cannot redeclare class databaseEngine in /home/bhtuning/public_html/inc/db_mysqli.php on line 13