Na Salonu automobila u Frankfurtu KIA će kao svjetsku premijeru prikazati novi automobil KIA pro_cee’d, trovratnu karoserijsku verziju automobila KIA Ceed. Iz Kije su najavili čak 19 modela u liniji novog automobila KIA pro_cee’d, što je najveće povećanje u količini ponude jednog modela u Europi zadnjih nekolik godina. Ovim odlučnim nastupom KIA daje jasno do znanja da joj je izuzetno stalo do uspjeha na europskom tržištu.
Kia pro_cee’d dugačak je 4,25 metara, a ima međuosovinski razmak 2,65 m. Pokreću ga pet motora koji ispunjavaju Euro4 propise o emisiji plinova u rasponu od 90 do 143 KS
KIA pro_cee’d sa troja vrata ima dužu (+15 mm), nižu (-30 m) i lakšu karoseriju od svoje sestrinske verzije sa petora vrata (KIA Ceed). Prema prvim reakcijama to će biti model koji predstavlja ugodno osvježenje u europskom C segmentu, osobito u Njemačkoj u kojoj vlada velik interes za ovom verzijom automobila.

Interes za ovom verzijom u Europi je vrlo velik, a najviše interesa pokazalo je tržište u Njemačkoj
‘Novi Kia pro_cee’d kupcima nudi senzacionalan sportski stil i odlične vozačke performanse, a pri tom je preuzeo sve prednosti koje je već sa sobom donijela i petovratna verzija’, rekao je Jean-Charles Lievens, podpredsjednik Kia Motors Europe. ‘Ukupnim performansama oduševit će europske kupce prema čijem ukusu i željama je na kraj krajeva i dizajnirana i konstruirana’.
Kia pro_cee’d dugačak je 4,25 metara, a ima međuosovinski razmak od 2,65 metara. Ponuđene su tri razine opreme: LX, EX i TX koji se mogu kombinirati sa 12 različitih boja karoserije. Vrh ponude čini model Sports Pack koji dolazi sa 17 colskim lakim naplacima i gumama 225/45 R17,
fino izgleda al nikad to nece biti ko astra i golf...
Pa nebih se bas slozio. Golf vise nije usamljen u klasi, cak sta vise, postoje auta koja ga nadmasuju u svakom pogledu.
Licno kod kupovine auta golf bi mi bio zadnji izbor, a ni MIT da golf drzi cijenu nije vise tako stabilan, mazda 3 nova drzi cijenu vise nego dobro a 10x je bolja od 5ice golfa, Ope Astra mi je najljepse auto u klasi, a ni one nisu lose sa cijenom. Ford Focus je prozvan kao "ubica" Golfa 5... u mnogim stranim casopisima. Dosta je jeftiniji, veci je od golfa, i cinjenica da je u prvom kvartalu 2007 prodato 20.000 focusa a 6.000 golfova govori puno ...
Recimo ni Megan sada nije daleko iza, za 25-26.000 Dobijete Sedana sa klimom koji prostorno se nemoze poredti sa peticom, do 10.000 je jeftiniji i iskreno meni ljepse izgleda.
Sad, opet kada gledamo sigurnosne karakteristke, VW se potrudio i imaju extra rezultate na euroncap crahs testu, stoji tu dugo godina tradicije, medjutim narod kako u BiH je spreman da zanemari sve propuste koje napravi VW, sve greske i zanemare cijenu, time se dobije "mitski savrseno auto".
Kia ceed je takodje najavljen kao glavna konkurencija G5, i misljenja sam da je najava opravdana. Volvo c30, je u istoj klasi, mada cijenom je van konkurencije, jer kosta koliko i PASSAT.
Mislim da golf vise nije usamljen, i da ce doci do promjena. U susjednoj nam HR najprodavanije auto je Renault i OPEL odnosno Opel je na vrhu.
ja kad malo bolje pogledam ovo auto vidim toyotu korolu , sa astrinim gepekom i krovom i sa golfovim staklima . iskopirali su najbolje od svih i naravno da ce dobiti bolid . auto mi se svidja al je ocita kopija raznih detalja
Lijepa je, ali se slazem da ce to tesko biti kao astra ili golf!
Pa nebih se bas slozio. Golf vise nije usamljen u klasi, cak sta vise, postoje auta koja ga nadmasuju u svakom pogledu.
Licno kod kupovine auta golf bi mi bio zadnji izbor, a ni MIT da golf drzi cijenu nije vise tako stabilan, mazda 3 nova drzi cijenu vise nego dobro a 10x je bolja od 5ice golfa, Ope Astra mi je najljepse auto u klasi, a ni one nisu lose sa cijenom. Ford Focus je prozvan kao "ubica" Golfa 5... u mnogim stranim casopisima. Dosta je jeftiniji, veci je od golfa, i cinjenica da je u prvom kvartalu 2007 prodato 20.000 focusa a 6.000 golfova govori puno ...
Recimo ni Megan sada nije daleko iza, za 25-26.000 Dobijete Sedana sa klimom koji prostorno se nemoze poredti sa peticom, do 10.000 je jeftiniji i iskreno meni ljepse izgleda.
Sad, opet kada gledamo sigurnosne karakteristke, VW se potrudio i imaju extra rezultate na euroncap crahs testu, stoji tu dugo godina tradicije, medjutim narod kako u BiH je spreman da zanemari sve propuste koje napravi VW, sve greske i zanemare cijenu, time se dobije "mitski savrseno auto".
Kia ceed je takodje najavljen kao glavna konkurencija G5, i misljenja sam da je najava opravdana. Volvo c30, je u istoj klasi, mada cijenom je van konkurencije, jer kosta koliko i PASSAT.
Mislim da golf vise nije usamljen, i da ce doci do promjena. U susjednoj nam HR najprodavanije auto je Renault i OPEL odnosno Opel je na vrhu.
normalna stvar ima i toga kad se gleda na ukupno auto.....
al bosanac je naviknut na njemca i njemacki kvalitet,hocu reci bar vecina
ce da prije poleti na svabu nego japanca 
Opel Astra ???
Focus??
Audi A3??
Njemacka...
izvana kia izgleda predobro al kad joj vidim ona sjedista ogadi mi se. i onaj volan. fuj!!
isto tako i novi santa fe. izvana izgleda kao mali q7 al kad sjednes u njega ogadi ti se.