Tuning & Styling FORUM // Street Race // Auto sport // Car audio

Full Version: xenon
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Fino fino, koliko parica?
Prvo stavljaj manje slike druze, ima raje koja nemogu otvoriti,a i razvali nam forum.
Drugo, ovo je meni bezveze, koliko ja vidim ovo su one 100w sijalice.

Da si uzeo normalne 55/60 philips, nesto su skuplje 60KM par, i diode imas kupiti bjelo boje, a to crveno sa plavim sljasti, meni se nesvidja a i smeta u saobracaju.
Drug moja sugestija.... skidaj to sto prije ! ta sijalica je duplo jaca od standardne far ce ti pocrnit a postji mogucnost da ti istopi dzekove i da ode sve u neku stvar
Vidices kada ti izgore rucice one od svjetala. Ja sam ih dva puta mjenjao. Prvi put kada sam polozio kupim 100w tako isto 55/100 i izgore za audija kostaju 197 maraka, i prije par dana sam ponovo promjenio opet 197KM i sada sam stavio sebi xenone 500KM i to kratko/dugo xenon, garancija 18mjeseci. Uzeo sebi dva nova fara, jer su mi izgorile lece u unutrasnjosti fara od prijsanih i farovi za audija par dodje 397KM. Pa ti od volje ti!!!
Ako si stavio same sijalice 100W bez releja mos sebi stvorit glavobolju:

1. Fabricka instalacija je predvidena za sijalice 55 W ( 4.5A) ; a ovo od 100 W (8,33A )
2. jaca  struja ce ti sjebat prekidac
3. (zavisi od fara ) moze puknuti od temperature jer se kod tih sijalica oslobađa puno veca temp.
4. Sjenilo fara ti pocrni  pa ti ni raflektorska sijalica od 500W nemoze osvijetlit put.
5........

Pa ti razmisli , bolje ti je uzmi original xenon i miran si : malo struje trose, gotovo se i  ne griju , duzi vijek trajanja sijalice , bolje osvijetljenje...itd

ShArky Wrote:
Ako si stavio same sijalice 100W bez releja mos sebi stvorit glavobolju:

1. Fabricka instalacija je predvidena za sijalice 55 W ( 4.5A) ; a ovo od 100 W (8,33A )
2. jaca  struja ce ti sjebat prekidac
3. (zavisi od fara ) moze puknuti od temperature jer se kod tih sijalica oslobađa puno veca temp.
4. Sjenilo fara ti pocrni  pa ti ni raflektorska sijalica od 500W nemoze osvijetlit put.
5........

Pa ti razmisli , bolje ti je uzmi original xenon i miran si : malo struje trose, gotovo se i  ne griju , duzi vijek trajanja sijalice , bolje osvijetljenje...itd

Upravo o tome pricam, ja sam uzeo sebi xenone, kostaju 300 eura javis se nasem clanu CATTO jer bhtuning ima sve za svakoga, i djecko te obezbjedi sa parom jednih. JA sam prezadovoljan, garancija je 18mjeseci. A xxxx raje je kupilo od njega, cak su dlazili iz Zenice u TZ da kupe, i ostalih gradova.

Ako si raja, i ok lik mozda se moze dobit i neki popust ili odgodjeno placanje, sve zavisi Smile

joj dakija sto lozi .kako cemu izgorit to sve kad su mu ostale sijalice iste jacine . a kako vidim ima posebno socivo i posebno idu sijalice da dugo svjetlo koje i jesu 100w  znaci covjek je samo standardne zamjenio plavim iste jacine .

daki Wrote:
Vidices kada ti izgore rucice one od svjetala. Ja sam ih dva puta mjenjao. Prvi put kada sam polozio kupim 100w tako isto 55/100 i izgore za audija kostaju 197 maraka, i prije par dana sam ponovo promjenio opet 197KM i sada sam stavio sebi xenone 500KM i to kratko/dugo xenon, garancija 18mjeseci. Uzeo sebi dva nova fara, jer su mi izgorile lece u unutrasnjosti fara od prijsanih i farovi za audija par dodje 397KM. Pa ti od volje ti!!!

I meni se prije par mjeseci desila ista stvar sa rucicama na audiju, isto pregorile od jakih sijalica i takodje "kvalitetnih" od 11 km, a jacine 100 W.Samo kod mene su sociva ostala citava, a rucice su se morale promijeniti, sreca samo pa sam ih dobila sa dugog Audija da ne moram tolike pare bacitiIcon_smile

dobro svijetle ali instalacija i kablarija te samo sjenilo u faru odose u pm od grijanja te sijalice......
postoje "phillips blue xenon" znaci obicne sijalice ali eto nesto najblize xenonu,dokazano dobro a za solidne novce.........
A ljudi, Philips ili ne ,  to nisu XENON sijalice, to su obicne halogene sijalice sa filterom na balonu (ono plavo), te stoga daju bijelo ili plavicasto svijetlo , a ne zuto ko u obicnih halogenih sijalica.

XENON nema volframovu nit kao ove sijalice, xenon je napunjen Xenon gasom, u kojem pod velikim naponom (neznan tacno al je reda kV) stvoril el. luk koji daje svijetlo (bljesti).

Nezma pojedeinosti oko XENONA, al me nervira kad ljudi nazivaju halogene sijalice xenonima.

Imam u planu uzet 8000 ili 10000 XENON kit, al poslije plasticarije.

ShArky Wrote:
A ljudi, Philips ili ne ,  to nisu XENON sijalice, to su obicne halogene sijalice sa filterom na balonu (ono plavo), te stoga daju bijelo ili plavicasto svijetlo , a ne zuto ko u obicnih halogenih sijalica.

XENON nema volframovu nit kao ove sijalice, xenon je napunjen Xenon gasom, u kojem pod velikim naponom (neznan tacno al je reda kV) stvoril el. luk koji daje svijetlo (bljesti).

Nezma pojedeinosti oko XENONA, al me nervira kad ljudi nazivaju halogene sijalice xenonima.

Imam u planu uzet 8000 ili 10000 XENON kit, al poslije plasticarije.

upravo tako

xenoni su bas ono pravo. 6000K mjera. ali sad se nema para pa se ugradjuje ono jeftinije. naime kod mene punto ima uzasna fabricka svjetla pa sam kupio ove bijele 55/60W i nadam se da ce barem bolje svijetliti od fabrickih sijalica.

nikad sebi ne bih stavio one od 100W pa ni sa relej-om.

kad smo vec kod relej-a trebao bi mi bosch-ov rele sa kontaktima (30,85,86,87,87A) za maglenke da prikljucim, gdje ga mogu nabaviti u Sarajevu ga nisam mogao naci.

hvala

emirEX_sa Wrote:
xenoni su bas ono pravo. 6000K mjera. ali sad se nema para pa se ugradjuje ono jeftinije. naime kod mene punto ima uzasna fabricka svjetla pa sam kupio ove bijele 55/60W i nadam se da ce barem bolje svijetliti od fabrickih sijalica.

kad smo vec kod relej-a trebao bi mi bosch-ov rele sa kontaktima (30,85,86,87,87A) za maglenke da prikljucim, gdje ga mogu nabaviti u Sarajevu ga nisam mogao naci.

hvala

Nemoj dzaba pare trosit na te sijalice, ja sam kupio 2 seta, fino izgleda vidi se isto, kad padne kisa katastrofa, skupi pare za xenone, nema druge za Punta Smile

emirEX_sa Wrote:

hvala

Te boshove releje  imas na pijaci 3-4 KM jedan  , ja sam u TZ platio 2 releja 5 marki , mislim da su 20/30AIcon_biggrinIcon_biggrinIcon_biggrin

ja stavio ove sijalice i razocaro se. svijetle isto. nista jebaji ga, kad sam mogao do sad mogu i odsad voziti sa istim svjetlima.
Pages: 1 2 3
Refresh your car and give final tune with perfume and cologne for you and your ride.
Reference URL's

Fatal error: Cannot redeclare class databaseEngine in /home/bhtuning/public_html/inc/db_mysqli.php on line 13