Drugo, ovo je meni bezveze, koliko ja vidim ovo su one 100w sijalice.
Da si uzeo normalne 55/60 philips, nesto su skuplje 60KM par, i diode imas kupiti bjelo boje, a to crveno sa plavim sljasti, meni se nesvidja a i smeta u saobracaju.
1. Fabricka instalacija je predvidena za sijalice 55 W ( 4.5A) ; a ovo od 100 W (8,33A )
2. jaca struja ce ti sjebat prekidac
3. (zavisi od fara ) moze puknuti od temperature jer se kod tih sijalica oslobađa puno veca temp.
4. Sjenilo fara ti pocrni pa ti ni raflektorska sijalica od 500W nemoze osvijetlit put.
5........
Pa ti razmisli , bolje ti je uzmi original xenon i miran si : malo struje trose, gotovo se i ne griju , duzi vijek trajanja sijalice , bolje osvijetljenje...itd
1. Fabricka instalacija je predvidena za sijalice 55 W ( 4.5A) ; a ovo od 100 W (8,33A )
2. jaca struja ce ti sjebat prekidac
3. (zavisi od fara ) moze puknuti od temperature jer se kod tih sijalica oslobađa puno veca temp.
4. Sjenilo fara ti pocrni pa ti ni raflektorska sijalica od 500W nemoze osvijetlit put.
5........
Pa ti razmisli , bolje ti je uzmi original xenon i miran si : malo struje trose, gotovo se i ne griju , duzi vijek trajanja sijalice , bolje osvijetljenje...itd
Upravo o tome pricam, ja sam uzeo sebi xenone, kostaju 300 eura javis se nasem clanu CATTO jer bhtuning ima sve za svakoga, i djecko te obezbjedi sa parom jednih. JA sam prezadovoljan, garancija je 18mjeseci. A xxxx raje je kupilo od njega, cak su dlazili iz Zenice u TZ da kupe, i ostalih gradova.
Ako si raja, i ok lik mozda se moze dobit i neki popust ili odgodjeno placanje, sve zavisi 
I meni se prije par mjeseci desila ista stvar sa rucicama na audiju, isto pregorile od jakih sijalica i takodje "kvalitetnih" od 11 km, a jacine 100 W.Samo kod mene su sociva ostala citava, a rucice su se morale promijeniti, sreca samo pa sam ih dobila sa dugog Audija da ne moram tolike pare baciti![]()
postoje "phillips blue xenon" znaci obicne sijalice ali eto nesto najblize xenonu,dokazano dobro a za solidne novce.........
XENON nema volframovu nit kao ove sijalice, xenon je napunjen Xenon gasom, u kojem pod velikim naponom (neznan tacno al je reda kV) stvoril el. luk koji daje svijetlo (bljesti).
Nezma pojedeinosti oko XENONA, al me nervira kad ljudi nazivaju halogene sijalice xenonima.
Imam u planu uzet 8000 ili 10000 XENON kit, al poslije plasticarije.
XENON nema volframovu nit kao ove sijalice, xenon je napunjen Xenon gasom, u kojem pod velikim naponom (neznan tacno al je reda kV) stvoril el. luk koji daje svijetlo (bljesti).
Nezma pojedeinosti oko XENONA, al me nervira kad ljudi nazivaju halogene sijalice xenonima.
Imam u planu uzet 8000 ili 10000 XENON kit, al poslije plasticarije.
upravo tako

nikad sebi ne bih stavio one od 100W pa ni sa relej-om.
kad smo vec kod relej-a trebao bi mi bosch-ov rele sa kontaktima (30,85,86,87,87A) za maglenke da prikljucim, gdje ga mogu nabaviti u Sarajevu ga nisam mogao naci.
hvala

kad smo vec kod relej-a trebao bi mi bosch-ov rele sa kontaktima (30,85,86,87,87A) za maglenke da prikljucim, gdje ga mogu nabaviti u Sarajevu ga nisam mogao naci.
hvala
Nemoj dzaba pare trosit na te sijalice, ja sam kupio 2 seta, fino izgleda vidi se isto, kad padne kisa katastrofa, skupi pare za xenone, nema druge za Punta 

hvala
Te boshove releje imas na pijaci 3-4 KM jedan , ja sam u TZ platio 2 releja 5 marki , mislim da su 20/30A![]()
![]()
![]()