Tuning & Styling FORUM // Street Race // Auto sport // Car audio

Full Version: Problem sa  HU
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Danas sam stavio novi HU , al me nervira kad je auto ugasen i prebacim na X-PLOD mod , na udar basa slabi svjetlo na HU . Aku mi je nov neznam koji mu je k...c , na njemu je osigurac 10A ili mozda trba jaca struja pa mu osigurac stvara otpor. Radi se o modelu SONY CDX-GT410U

stavlji deblji kabal plusa ustvari dovedi novi plus jer onaj fabricki nevalja kurcu... i osigurac stavis onaj sto ide na acu on ti je oko 30 km posjeti http://www.caraudio.ba
imas tamo sve
ma to sam i planiro jer kad skopcam HU direkt na aku sve je u redu i cak ima vecu snagu , znaci  konto sam stavit 2.5mm dovod plusa , a sta cu sa minusom i on je iste debljine . Dal da i minus dovedem sa akua il da ga na lim stegnem?
stavi i minus 2.5 ali ne sa acu nego ga zavrni negdje na lim

trizex Wrote:
Eto, xr4iboy ti je rekao sve Smile losha struja Wink

Al pazi drug kad je auto upaljeno sve je u redu i na max. nema nikakve promjene u osvjetljenju , znaci ovi isti kablovi mogu propustit struju . Neznam stvarno . a kad nije u x-plod modu onada normalno radi i kad je auto ugasen. Valjda ovaj mod zbog dubokog basa povuce vise struje .Neznam stvarno.

Uglavnom sve u redu kad je auto upaljeno , necu ga ni slusat na max. kad je ugasen , pa da mi izvuce aku.

Logicno da slabi svjetlo jer povuce vise struje upali farove i pojacaj sve ce ti bit jasno Wink
Kondenzator ti nece pomoci ako ti je i dalje stok akumulator i ako je slab, jer kondenzator prvo povuce struje sebi pa tek onda pojacalo sto znaci duplo
Probaj staviti osigurac od 15 ili 30 amp
ne znam sta da ti kazem.
nemoj se sta naljutit al' ja ne bi sony uzeo ni dzaba. pioneer je poslije alpine jedan od najboljih za jaku i dobru (kvalitetnu) muziku

1 mjesto
2 mjesto
3 mjesto svi ostali
JVC je jeftin a pravo dobar al bas dobar po meni cak bolji od pioneera

trizex Wrote:

emirEX_sa Wrote:
ne znam sta da ti kazem.
nemoj se sta naljutit al' ja ne bi sony uzeo ni dzaba. pioneer je poslije alpine jedan od najboljih za jaku i dobru (kvalitetnu) muziku

1 mjesto
2 mjesto
3 mjesto svi ostali

Ni ja ne volim Sony, al u low end klasi su svi isti skoro, u visoj imas i panasonicove high-end uredjaje, itd itd itd, ima tu i osobnog ukusa Smile meni je eto ipak pomalo zao sto nisam uzeo Pioneera kad sam kupovao nov, nije mi se dalo cekat, pa uzmem Panasonica. Fin radio, crn, uklapa mi se u interijer, dobro radi, al jbg... Smile

jesteli vi ikada culi za Clarion ??????

xr4iboy Wrote:

trizex Wrote:

emirEX_sa Wrote:
ne znam sta da ti kazem.

1 mjesto
2 mjesto
3 mjesto svi ostali

Ni ja ne volim Sony, al u low end klasi su svi isti skoro, u visoj imas i panasonicove high-end uredjaje, itd itd itd, ima tu i osobnog ukusa Smile meni je eto ipak pomalo zao sto nisam uzeo Pioneera kad sam kupovao nov, nije mi se dalo cekat, pa uzmem Panasonica. Fin radio, crn, uklapa mi se u interijer, dobro radi, al jbg... Smile

e moj muamere kod nas u BIH se nije culo za mnogo sta. sve sto nije razvikano nije ni poznato. tako ni clarion

emirEX_sa Wrote:

xr4iboy Wrote:

trizex Wrote:

emirEX_sa Wrote:
ne znam sta da ti kazem.

1 mjesto
2 mjesto
3 mjesto svi ostali

e moj muamere kod nas u BIH se nije culo za mnogo sta. sve sto nije razvikano nije ni poznato. tako ni clarion

jebi ga ovdje skoro svako auto sto sam gledao na autoshow ima clarion hu

Cuo sam ja za clarion davno ali da to valja cemu momci iz caraudia bi sigurno imali u ponudi Wink
Sve te marke su tu negdje... mozda je ipak ALPINE br.1
Pages: 1 2
Refresh your car and give final tune with perfume and cologne for you and your ride.
Reference URL's

Fatal error: Cannot redeclare class databaseEngine in /home/bhtuning/public_html/inc/db_mysqli.php on line 13