Tuning & Styling FORUM // Street Race // Auto sport // Car audio

Full Version: K: ajnšpric pumpu
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3
Golf 2 16V .... Ajnšpric pumpa , ona ispod rezervoara ....
zvao sam sada ovog jednog momka, prodao je tu za 100km, ima jos samo potopnu iz rezervoara.. Ako jos sta izleti javit cu ti
Valja , hvala ti. Šta misliš o novoj 200 KM ????
Novo je novo, samo nesto mi puno to 200KM, ima li kakve garancije
Pojma nemam , ali je orginal i bez onog konektora gore, tj. morao bih prebaciti konektor sa stare pumpe .
e sorry Alene , ako mogu i ja dodati ovdje .. i meni treba ista ! samo 8V ... ako je frka , sklonicu ja ovo svoje ?
a et i ja cu od sad gledati pravo za 16-ku kad trazim za sebe.... ma ima toga u Sa koliko hoces.. nego mi mrsko da se nakanim da dodjem ... a vidi i ti ako nadjes za 8V istu javi mi .. poz
Nisu iste 8V i 16V .... Ja sam imao rezervnu i poklonio sam je.
@Eko- no problemo , pratiću i ja za tebe , ali treba provjeriti koliko je nova za 8V. Ako je oko 100KM možda ti je bolje novu kupiti. Bićemo u kontaktu....
kod tebe KR motor? znaci pumpa treba da precnika 6 cm

sve sad nove dobivas bez konektora

cijena od 200 KM za novu je prihvatljiva zato sto sam ja proslo ljeto svoju platio 350 i jedva je nasao, odnosno morao u ovlastenom servisu uzeti

ja ti preporucujem novu jer su polovne sve vise manje svoje odradile, a pogotovu sad kakve su vrucine

ako je pumpa imalo losa cim se malo zagrije nece moci praviti pritisak i belaj
Alen_P Wrote:Nisu iste 8V i 16V .... Ja sam imao rezervnu i poklonio sam je.
@Eko- no problemo , pratiću i ja za tebe , ali treba provjeriti koliko je nova za 8V. Ako je oko 100KM možda ti je bolje novu kupiti. Bićemo u kontaktu....

znam da nisu iste.. nego kazem da i meni treba isto ta ispod rezervoara, s kutijom ...

oke cujemo se.
Eko dogovoreno , a ja ću najvjerovatnije kupit novu....
@Mijo- 200KM bez konektora , i 250-280KM sa konektorom.
Iste su pumpe. Imaju tri tipa. Za digifant, za K-jetronic i KE-Jetronic. Za jetronice su iste samo je razlicit precnik. Ima 54mm i 60mm. Na KR masinu ide 60mm (kao i na 8v sa K-jetronic sistemom). Na PL ide 54mm (kao i na ostale golfove sa KE jetronic, kao npr kod mene).
Pumpe polovne su oko 100km na otpadima. Nova je original BOSCH 280 do 300+ km kako gdje. Pravi ih jos par firmi, ima i turskih. Nijedna radnja ti nece dati garanciju na benzinske pumpe.
Ako je crkla onda provjeri i relej pumpe. Ima on u sebi sistem koji iskljuci pumpu kad motor prestane radit (udes recimo). Kad je pumpa slaba vuce puno struje i isgori taj dio u releu.
Bitan je pritisak , koji u mom slučaju iznosi cirka 7 bara. Mislim da je za GTI-ja znatno manji.
Ali ne bitno. Da ne otvaram novu temu. Zašto kupujem pumpu ( možda i nije problem do pumpe )?

Auto mi se ugasi samo odjednom i to samo kad je motor vruć, tj kad ima radnu temperaturu. Ja zatim sačekam minutu i upalim kao da ništa nije bilo. Fakat neznam u čemu je problem, al nekako mi najlogičnije da je pumpa u kvaru ( kad se zagrije ).
moze biti i paljenje. Razvodnik. Meni se tako gasio kada mi je bio otisao vakum na razvodniku. Kod tebe nema tog vakuma jer je full elektronsko paljenje (ja mislim) ali opet mora bit neki sistem za to.
Najbolje za to ti je ako mozes otici do kiseljaka. Autoservis DUNO. Ovlasteni Bosch servis. Trazi tipa koji se zove Ivo.
Sumnjam da je pumpa. Pritisak je konstantan kod tog sistema, ne bi mogao ni upaliti da nemas dovoljno pritiska.
Kakvih crnih 7 bara

To measure system pressure, install a pressure gauge as described above and close the valve in the line to the control pressure regulator, as shown in Fig. 5-20. Start the engine and let it idle. System pressure should be 4.7 to 5.4 bar (68 to 77 psi). System pressure is preset during fuel distributor manufacture and should not require routine adjustment.
Sama pumpa izbacuje toliko, ali negdje sam pročitao da iza pumpe postoji još jedan "potisni ventil" koji podiže pritisak na 7 bara. Ispravi me ako griješim.
Pages: 1 2 3
Reference URL's