Tuning & Styling FORUM // Street Race // Auto sport // Car audio

Full Version: Ponovio se
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
dobar je to auto nek je sa srecom, al mogao si uzeti i 16v tu je negdje potrosnja
Da se navozas Smile
Joj eko komentara ti, pa momak ti nije nista lose rekao. 16ku mozes naci bez problema, a imaj u vidu da je to samo prastari golfa dva, tako da prica o tome u kakvom je stanju nepije vode, u kakvom ce stanju bit, istom ko i ta tvoja, zgazena staro je to kamaru godina.
eko- ja sam ti rekao svoje misljenje nisam htio da te uvrijedim, koliko trosi gti 8v (vozao godinu dana) a koliko 16v znam razlika neprimjetna, a brzina ogromna razlika....
cijene i 8v i 16v su tu negdje, vise stvar srece i trenutka kupovine, a stanje tih auta na nasim cestama je isto zavisi ko je vozao i kako je odrzavao...

PS.. samo da kazem da sam ja yettu GTI 8v 87god, met.plava, crvene opruge, alesio 14" felge, digitalna tabla, ricaro sjedista,alarm i centralna,duboke karambolke, tek lakirana -ektra stanje prodao za 3200KM prije godinu i pol
Sretno i da te dobro sluzi

Eko Wrote:
Kao sto rekoh , na ljeto ide neko auto , pa evo ga :

Golf 2 GTI 1.8 8v 82 kw 1985 god.
0-100 km/h 8.7 sec
0-400 m 16.6 sec
Odmah sam mu uradio sportsi auspuh Nes Sport , uskoro felge, gume i spustiti ...

AJD VIDIM KUPIO SI AUTO A POJMA NEMAS O NJEMU...ccc...ma samo nek je GTI jelde...Evo dat cu ti ja koji podatak pa malo uci...

VW Golf II GTI 8v

Special Edition modeli su ukljuèivali "Le Castellet " naplatke, na pola zatamljena zadnja svjetla, centralno zakljuèavanje, zatamljena stakla i izbor 3 metalik boje: Oak zelena, Helios plava i Brilliant crna.

Motor: 1781 ccm, 4 cilindra, SOHC 8v, Bosch K-Jetronic sistem za ubrizgavanje goriva, 112 KS pri 5400 okretaja u minuti, 159 Nm okretnog momenta pri 4000 okretaja u minuti

Težina: 920 kg (3 vrata) / 960 kg (5 vrata)

Dužina/širina: 3985 / 1680 mm

Osovinski razmak: 2475 mm

Širina traga (Naprijed/straga): 1427/1422 mm

Naplatci/gume: 6J x 14" - 185/60 R-14

Koènice: 239 mm ventilirajuæi diskovi naprijed, 226 mm diskovi straga

Performanse: ubrzanje 0-100 km/h za 9.7 sekundi, najveæa brzina 191 km/h

A posto si spominjao i 16-ku vjerovatno bi i o njoj nesto volio da znas,evo ti i o njoj...

VW Golf II GTI 16v

1987. godine premještaju se retrovizori na vratima, a 1990. godine dobiva "velike" odbojnike i BBS naplatke od 15".

Motor: 1781 ccm, 4 cilindra, DOHC 16v, Bosch K-Jetronic sistem za ubrizgavanje goriva, 139 KS pri 6300 okretaja u minuti, 163 Nm okretnog momenta pri 4600 okretaja u minuti

Težina: 960 kg (3 vrata) / 980 kg (5 vrata)

Dužina/širina: 3985 / 1680 mm

Osovinski razmak: 2475 mm

Širina traga (Naprijed/straga): 1427/1422 mm

Naplatci/gume: 6J x 14" - 185/60 R-14.

Koènice: 257 mm ventilirajuæi diskovi naprijed, 226 mm diskovi straga

Performanse: ubrzanje 0-100 km/h za 8.5 sekundi, najveæa brzina 208 km/h

maca ovi gore podatci su ti vrijedili nekada davnooo neke 1985god. kada je auto bilo u fabrickom stanju...tako ispod 10sec do 100km/h TESKO
nek ti je sa srecom

Eko Wrote:
hvala svima , btw neko je gore rekao da sklonim dodatna svjetla... vec uradjeno Wink
onda za Kena , ne brini nece biti seljakluka , samo fele , gume i spustiti , a kao sto Mijo rece , nista od dubokih branika najverovatnije... a kupio sam ga tu u GZ od komsije , drugi vlasnik, covjek radi na tehnickim pregledima vozila...
a za Fiestu_Boy-a ... tebi eto ide 10 sec 0-100 km/h pa cemo na liniju jednom , pa ces vidjeti koliko ide brze od tvog Punta 2000 god. ili koja je vec...

Maca koliko je tebi godina uopste ponasas se ko BALO BALAVI...
Budi svjestan da je tvoje auto staro 22g. tako da se vremenom to auto izlozilo raznoraznim uticajima...i da mu je ubrzanje puno manje nego sto ti mislis...
Da ti ja sada nesto kazem posto vidim da si jos ZELEN...znas li ti koliko uopste u SR-u "traju" te sekunde kojima se ti razbacujes,znas li koliko se ljudi muce i ulazu u puno novija i jaca auto od tvog samo da skinu koju sekundu...
Prvo si rekao da je ubrzanje 8,7 a nije nego 9,7...eto toliko o tome...

A sto se tice moga auta,ostavi ga molim te na miru jer ja nemam namjeru da stanem sa tobom na liniju...
Kako se mozes porediti sa mnom kada nisi u mojoj klasi...

Eko Wrote:

emirEX_sa Wrote:

Eko Wrote:
Fiestu_Boy-a ... tebi eto ide 10 sec 0-100 km/h pa cemo na liniju jednom , pa ces vidjeti koliko ide brze od tvog Punta 2000 god. ili koja je vec...

moze zakacit i tebe i tog GTI-a za kuku i vuci po gradu i da se useres od straha. da je 16V pa hajd al 8V mu ne moze ni prismrdit. vidi se da danasnji svijet ne vidi dalje od golfa 2 dizela i u najboljem slucaju GTI 8V. za one sa 16V svaki respekt jer ti ljudi znaju sta voze sto mogu potvrditi alen_p i edo_16V.

hahahahaahha oj umrijecu
ne hvalim ja golfa... cak ih i ne volim toliko .. ja da sam imao para uzeo bih sebi bengu , ali trenutno se moram ovim zadovoljiti ... samo kazem da je njegov Punto smijesan, toliko.

Papak ovo nemoj da vidim vise...izbrisi to odmah...

@Tepsija
E moj tepsija,vidim da ste vi neke PAJDE tako da si se ti sada ukljucio u raspravu da branis njega ali zaboli me za vas obadvojicu...
Vidim da prozivas nase neznanje i da nas nazivas "cyber trkacima" e moj tepso pa sto nas neuvjeris onda u svoje znanje o autima pa nam pomognes malo,nesto nas naucis,i tako to...Ajd ja bar znam kako se pravilno pise Alpine...nikada necu napisati Alpina...a vidis nisam znalac oko toga a ti ko jesi...
I molim te sto ubacujes punta svog u ovu raspravu kad ga niko nije spomenuo...kazes Punto 1.2 je smijesan za tvog punta...ma daj mani se te seljacke politike MOLIM TE...

A sto se tice moga copy/paste-a reci sam jel se bolje razbacivat ciframa o ubrzanju ili malo prosurfat i rijesiti sve dileme...ja npr. naucio sam mnogo stvari na netu...i ja sam stavio samo cinjenicu da je ubrzanje od 0-100 9,7sec.. i to ne mozes pogrijesiti...ja sam to kopirao sa nekog vw club-a tako da mislim da ne grijese...

I molim te nemoj vise da nas prozivas na taj seljlacki nacin tipa "pozdrav brzi i zestoki"...

Eko Wrote:
Djesi trkac nisam te prepoznao ! Znam ja dobro sta znaci ne secunda nego i stotinka , et vidim koliko i ti znas , trkacu.
Znam ja da je to staro auto , i da su mu opale performance od 85-te.. ali nemora znaciti i da su mu skroz otisle, sve zavisi od odrzavanja isto, npr : moj bmw je takodjer bio 85-86 godiste... u papirima pise da mu je max. speed 175 km/h , koliko sam ga i ja vozio prije nekolka mjeseca, sto znaci da nije toliko izgubio..
Ovaj put ti nisam nista odgovorio na ovo "balo balavi" , samo te upozorvam ( ne prijetim ) da ne vrijedjas vise ... a za ovo liniju , naravno da nismo u istoj klasi ... ti si puno sporiji od mene ...  
Ne znam sta ti je toliko krivo ... uvijek ima brzi muahha

1.jesam li ja spomenuo da sam trkac...
2.ko je rekao da ja nisam sporiji od tebe...i ko je rekao da mi je krivo...

MACA evo ja ne upozoravam vise ja sada otvoreno PRIJETIM pred svima da ti je bolje da me vise ne spominjes...

Eko Wrote:
Vidim i ja da ste Dino i ti takodjer neke PAJDE pa reko da se i meni neko pridruzi Wink

Stvarno ne znam odakle ikako rasprava ... kazes meni nesta za godine a i ti se ponasas u skladu 15-ogodisnjaka : " moj auto je brzi - moj tata je jaci " De ba , tu smo svi zajedno, volimo isto ... ako kazem da ide 8.7 sec 0-100 km/h onda ide toliko... a mozemo to i provjeriti .... samo se bezveze svadjamo.

Sto se tice pajda imam ih na ovom forumu jaaako puno,ali ovaj Dino mi je nekako najdrazi,cccIcon_mrgreen

ajde mi samo pokazi MOLIM TE gdje sam ja to spomenuo svoje auto,maca ti si ga spomenuo sam...i gdje sam ja to napisao da je moj auto brzi...ajd nadji mi to i ja cu ti se fino izvinuti i prekinuti raspravu...

Eko Wrote:

Fiesta_Boy Wrote:

Eko Wrote:
Vidim i ja da ste Dino i ti takodjer neke PAJDE pa reko da se i meni neko pridruzi Wink

Stvarno ne znam odakle ikako rasprava ... kazes meni nesta za godine a i ti se ponasas u skladu 15-ogodisnjaka : " moj auto je brzi - moj tata je jaci " De ba , tu smo svi zajedno, volimo isto ... ako kazem da ide 8.7 sec 0-100 km/h onda ide toliko... a mozemo to i provjeriti .... samo se bezveze svadjamo.

Sto se tice pajda imam ih na ovom forumu jaaako puno,ali ovaj Dino mi je nekako najdrazi,cccIcon_mrgreen

ajde mi samo pokazi MOLIM TE gdje sam ja to spomenuo svoje auto,maca ti si ga spomenuo sam...i gdje sam ja to napisao da je moj auto brzi...ajd nadji mi to i ja cu ti se fino izvinuti i prekinuti raspravu...

okey, nisam ja trebao zajebavati tvoje auto ... to je samo sto si ti poceo prvim svojim postom , kako ja nemam pojma o autu a kupio ga...
Jesi morao bas tako pozeljeti mi srecu s autom ?

Ajd priznajem malo sam ga zasro s tim na pocetku...al to je povuklo cijelu zbrku i prepucavanje...pa da neduzimo sa sranjima
Evo sada ti zelim svu srecu sa novim autom, i puno prijedjenih kilometara bez kvara,da te sluzi...

joj ljudi hehe, ta prepucavanja ostavite za PM, email, msn, miting bilo sta, samo ne ovdje.. Ovdje diskutujte normalno i sa argumentima..
Pages: 1 2 3 4 5
Refresh your car and give final tune with perfume and cologne for you and your ride.
Reference URL's

Fatal error: Cannot redeclare class databaseEngine in /home/bhtuning/public_html/inc/db_mysqli.php on line 13