Moze li se spojiti 6 zvucnika na mp3 player sa 4 izlaza (4x50)? Naprijed bi spojio 4 zvucnika (2 orginalna koji su sada spojeni i dodao bi 2 u vrata), a nazad su mi spojeni 6x9. Kako se to moze uraditi?
Moze li se spojiti 6 zvucnika na mp3 player sa 4 izlaza (4x50)? Naprijed bi spojio 4 zvucnika (2 orginalna koji su sada spojeni i dodao bi 2 u vrata), a nazad su mi spojeni 6x9. Kako se to moze uraditi?
Mogu li na žicama na ta dva koji su već spojeni malo skinuti izolacije i na njih spojiti žice od drugog zvučnika koje planiram staviti u vrata? Mogu li mi otici izlazi tako?
ja sam to radio nije bilo problema.nije bilo przenja,spojeva ili slicno vjerovatno ce ti neko odgovoriti bolje.
ma mozes 6,nije pretjerivanje.....
Hmm mozes ti spojiti i 8,al nije to,to ako su mal jaci zvucnici HU ti nece moci podnijeti do određenog volumena, pa ce se ugasiti...A mozes i serijski te prednje..
Mozes i ovako kako si planirao, ali ne preporucujem. To je spajanje u paralelu, ako su zvucnici po 4 oma otpor efektivno pada na 2 oma, preopterecujes pojacalo radia, bolja varijanta je spajanje u seriju, otpor se onda sabira, manji izlaz na pojacalu radia, ali sigurnija varijanta. Dakle plus jednog zvucnika na radio izlaz, njegov minus na plus drugog zvucnika , a zatim minus drugog zvucnika na radio izlaz.
Racunanje otpora za paralelu ide 1/R=1/r1+1/r2+1/r3......
A seriju R=r1+r2+r3.....
ako imas 4 ista zvucnika od 8Ohma mozes iha dva po dva spojit paralelno i radio neces opteretit

ali ako spajas 2 zvucnika po 4 ohma u paralelu na po izlazu radio ce se pregrijavati a postoji i mugucnost da ti izlazi na radiju pregore

koji auto, koji zvucnici, najbolje bi bilo da napavis neki vid skretnice....
manje zvucnike spoji preko kondenzatora koji ces staviti u seriju sa zvucnicima, recimo 470 ili 220 mikrofarada i 35V ce biti OK...
ma samo kaci...kad crkne jedan radio...kupi drugi a otkaci taj zvucnik zbog kojeg je onaj crko...i to je to...dobijes cifru od nekih 14 zvucnika na 4 izlaza...sretan rad...nece nista da bude...8 bez problema