Tuning & Styling FORUM // Street Race // Auto sport // Car audio

Full Version: vag com
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Kupio ovo nedavno Gosti ne mogu vidjeti link. Molimo registrujte se ovdje da bi ste vidjeli link.
Skino ovo s neta Gosti ne mogu vidjeti link. Molimo registrujte se ovdje da bi ste vidjeli link.

Pristeko na golfa maloprije, i radi covjece Smile Kud ovo nisam imao kad mi se ABS senzor pokvario Smile Ocitava error kodove iz golfovog kompjutera, ako slucajno sta zasvijetli a ne znas sta je, mozes skontati pomocu ove stvarcice, svidja mi se.
ak ti nije mrsko ajd mi pojasni malo princip rada...ne kontam sta sve mozes da radis s tim
vag com,vw tool,elta......itd software-i koji sluze za otkrivanje i uklanjanje gresaka na autima,sve to ide preko obd2 kabla koje ukopcas u auto..........s tim programima imas i shematske prikaze svoh sistema u autu,znaci mozes i sam traziti kvar,tu su i upute kako..........dobre stvari,buraz mi se bavi s tim,uskoro ce i tacho nuliranje itd.
Fiesta_Boy Wrote:ak ti nije mrsko ajd mi pojasni malo princip rada...ne kontam sta sve mozes da radis s tim

Upravo s ovim nista vise nego ocitavati greske koje kompjuter u golfu daje ako ne dobija signal od nekog senzora, eventualno da signalira gresku ili slicno. Znaci ABS, Mjenjac, Airbags, i tonu drugih kojekakvih caka, sve ti na monitor izbaci. Tek sam danas kabal dobio, tako da ti ne mogu reci u detalj dok ne protabirim sam Smile

Za nuliranje kilometraze i takvih stvarcica moras pisati direktno u eprom, i koristi se druga spravica koja kosta od oka 100€
evo ovo je Orange 2 programator za 6 vrsta eproma,tacho podesavanje..........imam ga vec mjesec dana sa njegovim programom koji  je u dos-u,a ja sam tele za dos pa ga niti jednom nisam ni koristio,
u potrazi sam za "tachosoft" ili vag eeprom,programom kojim bi ga koristio
normalno

[Image: 6c3lbg1.jpg]
Reference URL's